fbpx

Klangmassage på en yogamåtte under et æbletræ

Som du måske har læst på bloggen, ja så forkæler jeg jævnligt mig selv med en gang klangmassage. For mig er klangmassage ren afslappelse og nydelse. Og så gør det i hvert fald ikke min lille tinnitus ting værre, for at sige det på godt jysk 😉 Og ved du hvad? Den anden dag prøvede jeg for første gang klangmassage på en yogamåtte under et æbletræ. Det kan anbefales!

Min skønne klangmassør Marianne fra Nærvær med Ro og Klang har hen over sommeren afholdt seancer med blid yoga kombineret med klangmeditation hjemme i sin hyggelige have her i Odense. De dage har så ikke lige passet for mig. I stedet havde jeg bestilt en tid til klangemassage hos Marianne i tirsdags. Men et par dage før skrev Marianne til mig og foreslog, at vi grundet det varme vejr rykkede seancen fra hendes klinik i Odense C hjem i hendes have. Og den var jeg da helt med på.

Marianne havde gjort klar til klangmassage i haven
Marianne havde gjort klar til klangmassage i haven

Jeg har gået til klangmeditation og blid yoga hos Marianne over flere omgange. Og jeg har fast fået klangmassage 1-2 gange om måneden det sidste halvandet år eller noget i den stil. Det er for mig en helt fantastisk omgang selvforkælelse, hvor jeg bare ligger og slapper af og tager i mod.

Mine tidligere klangmassage oplevelser kan du også læse mere om i mine tidligere indlæg ‘Klange mod tankemylder og spændinger i kroppen’ og ‘Klangmeditation – jeg er fan‘.

Bonusinfo

Ved klangmeditation sidder klangmassøren med sine klangskåle foran sig og ligger du og de øvrige deltagere på yogamåtter og lader lydene fra klangskålene tage dig og jer med på en indre afslappende rejse. Ofte foregår på hold med alt fra 6 til 20 personer.

Ved klangmassage (lydmassage) ligger du fuldt på klædt på en briks og så kører klangmassøren en klangskål rundt på din krop, mens hun jævnligt slår på den med sin kølle. Klangskålenes forskellige lyde påvirker så dine forskellige chakraer; også kaldet energicentre. Vil du være klogere på vores 7 chakraer kan du se mere her.

Klangskåle på græsset

Marianne havde ‘dækket op’ i haven, da jeg ankom kl. 13 som aftalt. Under æbletræet havde hun lagt et tyndt tæppe og rundt om havde hun sat nogle af sine større klangskåle op. De lidt mindre klangskåle stod som du kan se på billedet på et lille tæppe på den ene side.

Jeg havde taget en af mine yogamåtter med samt et lagen. Og så var det ellers ned at ligge på min yogamåtte mellem klangskålene. Normalt plejer jeg at få en times klangmassage. Så vi aftalte at første del var seancen var decideret klangmassage, hvor Marianne kører en skål rundt på min krop, mens hun blidt slår på den med sin kølle. Sidste halvdel er et klangbad, hvor Marianne slår på de skåle, der står rundt om min krop. Jeg bliver så at sige ‘pakket ind’ i klanglyde.

De klangskåle Marianne kører rundt på kroppen har håndtag i midten
De klangskåle Marianne kører rundt på kroppen har håndtag i midten

Det kan måske godt lyde lidt spooky for nogen af jer. Men trust me, specielt klangmassagen er total afslapning for mig. Vibrationerne fra skålen og dens lyd frigiver spændinger og stress i min krop. Ofte oplever jeg, at jeg slapper så meget af, at jeg næsten falder i søvn. Det skal siges at det kræver lidt øvelse at lære at give efter, bare at være og tage imod. Og så er det også noget med at være ligeglad med, at jeg måske ser lidt smådum ud, når jeg ligger der med halvåben mund, delvist i koma.

Klang under æbletræet

Hvad er så forskellen på at få klangmassage og klangbad under æbletræet i stedet for på en briks i Mariannes klinik? Varmemæssigt var det selvfølgelig væsentlig mere behageligt at ligge under æbletræet end på briksen.

Jeg kunne mærke de svalende vindpust i ansigtet og på kroppen og det føles rart i sommervarmen. Selve klangene og fornemmelsen, når Marianne kører skålen rundt i nogle bestemte mønstre (afhængig af energibaneren), er den samme. Det føles lige så afslappende ude som inde.

Et stk meget afslappet havnepige under æbletræet
Et stk meget afslappet havnepige under æbletræet

Jeg blev lidt udfordret i min lænd af ikke at ligge på en briks, men i stedet på en yogamåtte på et tæppe på græsset. Men det løste jeg ved ind i mellem at trække benene op og sætte fødderne på yogamåtten. Og ellers handler det om at have en lidt tykkere madras med næste gang.

Der hvor den udendørs klangmassange adskiller sig mest er helt klart, at der er flere udefrakommende lyde jeg skal forholde mig til: fuglefløjt, lidt trafikstøj og en enkelt tømrer på naboens tag. Han har vist luret, at vi lavede klang i haven. Jeg fornemmer i hvert fald han forsøgte at begrænse larmen og ikke hamre igennem. Og i virkeligheden var det en ret god øvelse i at træne i at give slip og at den udefra kommende larm ikke var noget jeg skulle forholde mig til!

Derudover så skulle jeg i øvrigt også lige forholde mig til den meget mikroskopiske chance for at der kunne komme et vindpust, der kunne resultere i, at der dumpede et æble ned i hovedet på mig. Det skete så heldigvis ikke 😉

Et kig op mellem æblegrene på en blå himmel
Et kig op mellem æblegrene på en blå himmel

Skøn oplevelse

Men alt i alt var det en fantastisk skøn oplevelse at prøve klangmassage på en yogamåtte under et æbletræ. Normalt ligger jeg også med en øjenpude over mine øjne for at kunne slappe endnu mere af. Det valgte jeg ikke at gøre her; for det var altså et ret smukt syn lige at løfte på det ene øjenlåg i ny og næ og kigge op på den smukke blå himmel mellem æbletræets grene.

Så jeg er helt sikkert klar på en ny omgang klangmassage under æbletræet. Har du prøvet klangmassage eller klangmeditation? Eller kunne du tænke dig at prøve?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 17/08/2020 / 10:41

  Øvelser og motion udendørs er det bedste????og ja, når der skal koncentreres, så kræver det ekstra at undgå diverse udefrakommende lydforstyrrelser. Jeg dyrker selv yoga i min have. Dog uden klang, blot med prust, støn og en deltagende gravbøllebassehund, der er ekspert i hundestræk.

  Kh fra Janet

  • Louise
   Forfatter
   17/08/2020 / 12:35

   Dejligt med en ekspert når der skal hundestrækkes????

   Har også overvejet ikke at snyde vores naboer for den muntre oplevelse det ville være, hvis jeg tog yogamåtten med ud på vores terrasse????????

   Ha’ en skøn og solrig mandag☀️????

   Kh
   Louise