fbpx

Undgå julestress – med min adventskalender med yogaøvelser

Mange af os både elsker og hader december. Sådan har jeg det i hvert fald. December er jo lig med hygge og samvær, god mad, forkælelse og fridage. Men december er som regel også li’ med julegaveindkøb, madlavning, travlhed, rengøring og mange arrangementer. Måske med lidt færre arrangementer i år gr. covid-19. Og så dog, for selvfølgelig mødes vi ikke i store grupper gr. forsamlingsforbuddet på 10 personer. Men så mødes vi måske bare i mindre grupper, bevæbnet med håndsprit, afstand og albuehilsner.

Men det kunne jo være at det er i år, der skal være anderledes. Ikke bare på grund af covid 19. Men fordi du i år beslutter dig for, at du også godt må nyde december. Og ikke behøver at ræse rundt og falde træt om i sofaen juleaften!

For selvfølgelig kan det lade sig gøre – også for dig – at få en mere stressfri december med overskud. Overskud til også at nyde samværet med familien, tid til at snakke om det der var i pakkekalenderen, lave dine egne juledekorationer eller få bagt de der pebernødder, som I har snakket om.

Undgå julestress – med min adventskalender med yogaøvelser

I en del år ræsede Mads og jeg rundt i juledagene og fordelte vores tid mellem vores 2 familier. Vi har familie i Nordsjælland, Sønderjylland og Nordjylland. Så som du sikkert kan regne ud blev det til en hel del kilometer på motorvejen. Men det har vi fået sagt fra overfor – og nu har vi én dag sammen med hhv familien Skov og Møller. Og 1. juledag er i nattøj på sofaen, så’en i overført betydning.

Sådan undgår du julestress - med min adventskalender med yogaøvelser
Sådan undgår du julestress – med min adventskalender med yogaøvelser

Ved du hvad et af vores bedste juleminder er? Det var faktisk for 4 år siden, da vi skulle holde jul hos min bror, svigerinde og 3 nevøer i det nordjyske. Mads og jeg var kørt til Aalborg allerede d. 23. december og overnattede på lufthavnshotellet.

Vi troede vi skulle ud at spise i Aalborg, men alt var lukket, så vi endte med at købe nogle burgere og pommes frites. Så spiste vi det på hotelværelset – og heldigvis havde vi været forudseende og tage drikkevarer med. Og så havde vi ellers den mest hyggelige lillejuleaften, hvor vi fik ønsket en masse god jul over telefonen.

Vores mest udfordrede juleaftener var tidligere de år, hvor vi holdt juleaften her i Odense for Mads’ familie. Tidligt første juledag stod vi op kl. lort og kørte til Nordjylland for at holde julefrokost med familien Møller.

Og enten overnattede vi deroppe til anden juledag eller også kørte vi hjem igen til Odense om aftenen/natten. For så at køre til Kolding anden juledag for at være sammen med de mennesker vi havde holdt juleaften med. I kid you not!!!

Nå men det er heldigvis fortid, at vi tog os en stor Gin&Tonic og smed os i sofaen, når vi kom hjem anden juledag og skålede for, at der nu heldigvis var et helt år til vi skulle igennem det store juleshow. Det skal lige siges, at vi har et fint forhold til vores familier; det var vist mest os selv, der ikke fik sagt fra.

December skulle gerne være en hyggelig måned - også for dig!
December skulle gerne være en hyggelig måned – også for dig!

Gode råd fra mig til dig:

Herunder finder du en liste med mine gode råd til hvordan, du kan nyde dine december. Og de virker kan jeg hilse og sige fra ‘egen krop’.

 • Forventningsafstem med familien og evt. gæster – måske forventer de andre slet ikke så meget af dig, som du selv gør
 • Lav en plan for hvad du skal nå i december – og skær så halvdelen væk. Det skal nok blive jul alligevel 🙂
 • Det er helt ok at sige nej til personer og/eller opgaver. Du er ikke ansvarlig for at få hele julen til at fungere i din familie. Og I behøver heller ikke se de samme mennesker 3 dage i træk! I et af mine tidligere indlæg kan du i øvrigt læse mere om det at sige nej.
Næh, det er ikke egoistisk at sige 'hej'
Næh, det er ikke egoistisk at sige ‘hej’
 • Fordel opgaverne og pligterne mellem jer. Du behøver ikke at påtage dig dem alle sammen. Ja, det gjorde du måske de tidligere år. Men i år er anderledes.
 • Få frisk luft – gå en tur i skoven eller på stranden. Bliv blæst igennem og nyd naturen.
 • Udfordrer din hjerne: du kan f.eks. se en TEDX talk (tedx talks er ideer, der er værd at dele og som kan forklares på ca 15 minutter) eller et webinar. Internettet bugner pt med webinarer om alt muligt. De koster som regel kun din emailadresse
 • Bestil noget take away eller gå ud og spis på en hverdagsaften – ja, det er på en hverdagsaften I trænger mest til at det hele er let. Så støtter du også de lokale restauranter eller madsteder
 • Tag en dag i nattøj eller lounge-wear. Det er så hyggeligt!
 • Glem alt om ordene ‘bør’ og ‘skal’ – jeg stemmer for at vi afskaffer dem i hvert fald de næste 5-6 uger og måske i virkeligheden bare afskaffer dem helt.

Tilmeld dig min adventskalender og få en stressfri december med overskud

Mit sidste råd til dig er

Så sender jeg dig hver af de 4 adventssøndage en printbar pdf med 3 af de yogaøvelser, som jeg selv udfører stort set hver dag. Hver søndag forkæler jeg dig også med afslappende øvelse, der kan hjælpe dig med at slippe af med tankemylder og give dig ro i dit hoved.

Jeg har valgt nogle øvelser, der er nemme at gå til og du kan lave dem på ca 10 minutter om dagen. Øvelserne har fokus på nogle af de punkter, hvor jeg selv spænder op, når jeg bliver stresset; f.eks. nakke og skuldre.

Ses vi på yogamåtten d. 26. november?

Tilmeld dig min adventskalender og få en stressfri december med overskud
Undgå julestress – med min adventskalender med yogaøvelser

Har du selv nogle andre gode råd til en mere stressfri december med overskud, så byd endelig ind 😉

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

3 Comments

 1. Louise
  Forfatter
  22/11/2020 / 14:31

  Taak???????? Og ja kan sagtens forestille mig at december er lidt lang for dig at komme igennem ????????????????

  Men håber at du trods alt får en skøn jul i de i julenæssig sammenhæng uvante omgivelser i DK????

  Vi ‘ses’????????‍♀️

  Kh
  Louise

 2. 22/11/2020 / 14:07

  Selvfølgelig ses vi på yogamåtten, superduper fin idé????Min december er frygtelig – for jeg tåler ikke citrusolier, dvs alle de der orange og gule frugter, som dufter farligt for åndedrættet, overalt både inde og ude hele julemåneden, pyha. Ellers bliver det nok roligt som sædvanligt, vi er blot 2 eller 3 i julen. Det værste er faktisk, at vi plejer at være i vores bolig i Sydfrankrig Jul og Nytår, men det er vist udelukket i år. ????????