fbpx

Mine tips til dig om yogaudstyr

Fordelen ved at dyrke yoga er at du ikke nødvendigvis behøver en frygtelig masse udstyr. Jo, jo hen ad vejen bliver de fleste af os nok lidt feinsmeckere og vil ikke nøjes. Men du kan godt starte ud med en billig yogamåtte og et par sammenrullede tæpper. Jeg har dyrket yoga i nogle år efterhånden, så jeg er så småt ved at være beamet op med udstyret. Men jeg startede også med ganske lidt udstyr.

Herunder finder du mine tips til dig om yogaudstyr. Og husk du kan sagtens gå i gang med at dyrke yoga uden at have alt udstyret på plads fra start.

Mine tips til dig om yogaudstyr

Yogamåtten

Det første yoga tilbehør jeg vil anbefale dig at købe er selve yogamåtten. Lige som med så meget andet sportsudstyr kan du selvfølgelig gå all in og købe en dyr måtte fra start.

Men jeg startede faktisk selv med at købe en yogamåtte i Kvickly mener jeg det var. Det var lige for at se om det at dyrke yoga var noget for mig.

Det var det og den billige yogamåtte blev forholdsvis hurtigt skiftet ud. Fordelen ved at ofre lidt ekstra på din yogamåtte er, at den bliver mere skridsikker.

Det er nemlig vigtigt, at du føler dig sikker på, at hverken yogamåtten eller du selv skrider, når du laver dine yogaøvelser. Et lille tricks er at være obs på om måtten laver buler, når den ligger på gulvet.

Tykkelsen på din yogamåtte afgør hvor komfortabel den er; specielt for dine knæ. Standardtykkelsen på en yogamåtte er 4 mm, men de kan fås op til 6 mm. Så det er lidt hvor sarte dine knæ er.

Tjek også at yogamåtten er let at rulle ud og sammen igen. Vær også opmærksom på vægten, hvis du f.eks. har planer om at deltage i yogatræning udenfor dit hjem. Og luksus hvis der er en bærestrop med.

Vidste du, at du sagtens kan rengøre din yogamåtte og fjerne sved og snavs. Det er faktisk ret enkelt – læs mine tips i et af mine tidligere indlæg om hvordan du rengør din yogamåtte.

Yogamåtte
Yogamåtte

Yogablokke

En yogablok er en glat blok af enten hårdt skumgummi, kork eller bambus.

En yogablok kan hjælpe dig med at udføre nogle yogaøvelser bedre, fordi den enten giver dig støtte, aflaster dig eller gør at du kan lave nogle yogaøvelser, der ellers ville have været (for) svære at lave.

Men indtil du får investeret i nogle yogablokke, så kan du i stedet bruge et sammenrullet tæppe til en del af øvelserne.

Yoga blokke
Yoga blokke

Yoga pølle

En yogapølle giver dig ekstra støtte både i yogaøvelser, hvor du sidder og ligger ned. Den er specielt god til de mere restorative yogaøvelser. Altså yogaøvelser hvor du hviler og slapper af.

Har du f.eks. uro i benene er yogapøllen rigtig god at lægge under dine knæ.

Yogapølle
Yogapølle

Øjenpude

En øjenpude er en lille pude typisk fyldt med boghvede og med vaskbart betræk. Du placerer din øjenpude ovenpå dine øjne. Øjenpuden hjælper dig med at fokusere og slappe af fra det, der sker omkring dig. .

Jeg bruger ofte selv en øjenpude, når jeg skal sove. Så ved min hjerne at nu skal der være ro. Faktisk har jeg investeret i 2 forskellige øjenpuder, som du kan se. En blå, der er ‘lige’ med bomuldstof og en lyserød øjenpude med silkebetræk, der runder og dermed følger min ansigtsform.

Øjenpude
Øjenpude

Meditationspude

En meditationspude kan gøre din siddestilling mere behagelig, hvis og når du mediterer. Nogle sidder også bare på deres yogamåtte, men personligt synes jeg det er rarere at sidde på min meditationspude, fordi jeg simpelthen sidder bedre.

Derved bliver det lettere for mig at holde fokus på selve meditationen, når jeg ikke skal forholde mig til hvordan jeg sidder.

Meditationspude
Meditationspude

Yogatøj

Som med så meget andet kan vi købe os fattige i sportstøj. Så det er lidt et valg, hvor meget du vil investere i yogatøj. En fordel er under alle omstændigheder ikke alt for løst siddende trøje/top på. For så ryger den let ned om skuldrene på dig, når du laver yogaøvelser, hvor du står med rumpen i vejret. Og dem er der nogle stykker af 😉

Jeg investerede på et tidspunkt også i et par toe socks med skridsikker sål. Jeg fryser hurtigt mine tæer, så derfor tænkte jeg de var en god løsning. De fungerer ok, men jeg synes nu, at jeg ofte ‘skrider’ lidt frem i dem, når jeg står på min yogamåtte. F.eks. i det der hedder hundestrækket og/eller den trebenede hund.

Noget af mit yogatøj - med bl.a. toe socks
Noget af mit yogatøj – med bl.a. toe socks

Glæd dig til søndag 1. søndag i advent, hvor min min adventskalender ‘Undgå julestress – med nemme yogaøvelser’ begynder.

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. Louise
  Forfatter
  28/11/2020 / 10:51

  Hej Janet

  Det gode ved yoga er at vi ikke nødvendigvis behøver det helt store udstyr????????‍♀️

  Ha’ en skøn lørdag????

  Kh
  Louise

 2. 28/11/2020 / 09:19

  Gode fif til udstyr???? Jeg har rigtig meget udstyr – og bruger det kun, når træningen foregår udendørs eller i studie. Herhjemme bliver det sjældent fundet frem. Der er det nemt hver morgen blot at hoppe ud af sengen og gå igang på et lille tykt tæppe, der ligger her i soveværelset, hihi.