fbpx

7 tips til sunde morgenrutiner

Får du ofte det forkerte ben ud af sengen? Stresser du rundt om morgenen? Eller når du ikke altid at spise morgenmad? Jeg tror de fleste af os kan svare ‘ja’ til et eller flere af de 3 spørgsmål. Altså det at få en helt forkert start på dagen. En god start på dagen er vigtig, fordi den gode start ofte kommer til at påvirke resten af din dag. Starter du din dag roligt ud, så vil den dag du har foran dig ganske givet indeholde væsentlig mere overskud og glæde samt mindre stress. Så måske det er tid til at give dine morgenrutiner et eftersyn.

Herunder får du mit bud på 7 tips til sunde morgenrutiner, der kan give dig en rolig start på dagen. Fordelen ved at have faste rutiner er, at du ikke skal bruge tid om morgenen på at overveje hvad du skal huske og hvornår du gør hvad. Det ligger simpelthen på rygraden. Du ved simpelthen hvad du skal og i hvilken rækkefølge.

7 tips til sunde morgenrutiner

 • forbered alt det du kan forberede aftenen før. Det kan f.eks. være at du lægger dit tøj frem, skræller de gulerødder du skal have med som snacks i løbet af dagen eller forbereder din morgenmad
Find morgendagens outfit frem aftenen før du skal bruge det
Find morgendagens outfit frem aftenen før du skal bruge det
 • drop at snooze; hvis du f.eks. falder i søvn igen og vækkeuret så ringer efter 5-10 minutter, så er du faktisk mere groggy end hvis du var stået op, da vækkeuret ringede første gang. Sådan har jeg det i hvert fald. Står du op omkring kl. 6, så følger du din krop og dit sinds døgnrytme
 • sæt dit vækkeur til at ringe 10-15 minutter førend du plejer. Så er der nemlig god tid til at gøre de ting du skal nå om morgenen
Stå op når vækkeuret ringer
Stå op når vækkeuret ringer
 • lad din telefon være, så din hjerne ikke går i arbejds-mode med det samme. I stedet får du en slow start. Betragt din morgen som ‘mig-tid’. Auch, den er svær ja, men med lidt træning… og ja indrømmet, den øver jeg mig stadig ret meget på 🙂
 • lyt til musik; og gerne noget roligt og afslappende musik. Musik påvirker din underbevidsthed og kan derfor være med til at give dig en god start på dagen

Mindfulde morgenrutiner

 • vær mindful og koncentrer dig fuldt ud om de ting du gør om morgenen. Vær i tingene og mærk f.eks. vandet på din krop, når du er i bad eller mærk tandbørsten, når du børster tænder. Duft til din kaffe og koncentrer dig om at spise din morgenmad. På den måde får du og din hjerne en rolig start på dagen uden tusindvis af tanker
 • lav nogle yoga øvelser og/eller mediter. Selv 5-10 minutter er nok og bedre end ingenting. For mig er yoga øvelser en ret fin måde at vække kroppen op på. Og humøret får automatisk et par takker op ad efter blot nogle få yoga øvelser. Du kan se nogle ret gode forslag til morgen yoga øvelser på youtube. Det er meget de samme øvelser jeg laver foruden et par runder med solhilsen.
der er yoga på programmet
der er yoga på programmet

Planlægning er alfa og omega

Planlæg din morgen og indfør nogle faste morgenrutiner, så du gør tingene i den samme rækkefølge. Det at du ved, hvad du skal hvornår, gør nemlig som tidligere nævnt, at du kan slå autopiloten til. Og dermed stresser du dig selv væsentlig mindre.

Hvis du har brug for at få ro på hoved og krop efter en lang arbejdsdag eller inden du skal i seng om aftenen, så kan du se de yogaøvelser jeg bruger til at komme ned i tempo med i et af mine tidligere indlæg her.

Vil du i øvrigt have nogle tips til god morgenmad, så kører min blogger kollega Susanne en ‘vis mig din morgenmad‘ serie på sin blog: Sundtforto uge 28 og 29. Der er masser af inspiration til sund og nem morgenmad.

Click på billedet herunder og se hvad hvad min favorit morgenmad er.

Vis mig din morgenmad serie hos Sundtforto.dk. Photocredit: Susanne fra Sundt for to
Vis mig din morgenmad serie hos Sundtforto.dk. Photocredit: Susanne fra Sundt for to

Har du nogle faste morgenrutiner?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

4 Comments

 1. 22/07/2020 / 20:58

  Jeg kører et rimeligt “stramt” program om morgen. Desværre bliver det ikke til træning her, men jeg når altid min morgenmad og ikke mindst kaffe. Jeg stresser ikke rundt, tager det stille og roligt og nyder så min morgenradio i bilen. For mig er det “bedste” tidspunkt når jeg er den første på kontoret og dermed kan starte op i eget tempo. Derudover er det fantastisk at kunne gå tidligere end alle andre 😉
  /Annette

  • Louise
   Forfatter
   22/07/2020 / 21:18

   Årh de der morgner hvor vi møder først ind på kontoret og har den første halve/hele times tid for sig selv er jeg også stor fan af????????

   Kh
   Louise

 2. 14/07/2020 / 10:43

  Taak Janet???????? Men det lyder nu også til at du har ret godt styr på dine morgner.

  Og nogen gange er det nu heller ikke skidt bare at tage tingene som de kommer????

  Skøn uge til dig????????????‍♀️

  Kh
  Louise

 3. 14/07/2020 / 10:14

  Du har altså godt styr på dine morgener. Mine morgenrutiner er nu også ret faste. Jeg hopper ud af sengen, laver Solhilsner, benspjæt og planken – Bader – Roder rundt i skabene efter et eller andet tekstil – Drikker et stort glas vand – og går en lang tur med hunden. Retur igen, spiser jeg noget nogenlunde sundt, for det meste ihvertfald. Så er jeg igang og tager dagens udfordringer op som de nu kommer.

  Kh fra Janet