fbpx

Påvirker mørket også dit humør?

Vintertid er lig med den mørke tid. Det er mørkt når vi står op og det bliver gud hjælpe også mig mørkt igen midt på eftermiddagen. Det påvirker humøret hos mange af os; desværre ofte i en lidt negativ retning. Oveni det skal vi derudover også forholde os til endnu en covid-19 nedlukning af Danmark. Med de begrænsninger det medfører for mange af os. Så mange af os er vist lidt tyndslidte og udfordrede mentalt for at holde humøret højt. Vi savner vores liv før covid-19. Vores normale hverdag. Men heldigvis er der nogle ting du selv kan gøre, så mørket ikke påvirker dit humør alt for meget.

Fokusér på det der er positivt

Jeg prøver selv at holde fanen og humøret højt, selvom jeg da godt kan mærke at min energi og mit humør ikke er på skal vi kalde det sommer niveau. Her kommer mine tips til hvordan jeg holder humøret højt selvom det bliver tidligt mørkt og covid-19 har ændret min hverdag:

 • Få frisk luft hver dag

Om du løber, cykler eller går en tur i skoven eller ved stranden er mindre afgørende. Og det at være ude i naturen gør bare godt!

Påvirker mørket også dit humør?
Påvirker mørket også dit humør?
 • Snup en ‘morfar’

Jo du må godt lige snuppe en morfar på sofaen under slumretæppet; det er total hygge, når regnen rusker på ruden

 • Find de gammeldags sysler frem

Gæt en kryds og tværs eller løs en sudoku, lav puslespil, læs en bog eller find farveblyanterne frem. Personligt er jeg glad for at gætte kryds og tværs og farvelægge tegninger.

Du kan finde masser af gratis skabeloner på nettet, som du kan printe ud og farvelægge. F.eks. har alt.dk 13 fine tegninger her du selv kan printe ud.

Det kan også være du skal i gang med at hækle eller strikke. Jeg er desværre ikke selv så god til lige præcis den type håndarbejde, men det siges at være ret mindfuldt

Mindful coloring
Mindful coloring
 • lav lækker mad

prøv nogle nye retter af og forkæl dig selv ved at lave noget lækkert mad. Start også dagen med noget morgenmad, der gør dig mæt, så du kommer godt fra start. I et af mine tidligere indlæg kan du se mine 5 bud på en sund og mættende morgenmad.

 • skab noget hygge

tænd nogle stearinlys eller forkæl dig selv med en buket blomster. Måske du selv kan lave noget efterårspynt af ting fra naturen; f.eks. en krans af blade (saml en masse blade, tør dem og sæt dem på et stykke ståltråd, som du former som en krans).

Det kan også være at det lige præcis er i år, det giver god mening at pynte lidt tidligt op til jul, selvom du ikke er den store julenisse.

Der er hjælp at hente online

 • sørg for at være social

ja det er lidt sværere i de her covid-19 nedlukningstider. Men du kan jo lave en ‘walk and talk’ aftale med din veninde og gå en tur i skoven, mens I snakker. Og snup en coffee to go med, så støtter du også din lokale kaffepusher.

Alternativt kan I mødes online. Der er masser af muligheder med Zoom, Teams og Messenger. Det er selvfølgelig ikke helt det samme som at ses in real life, men bedre end slet ikke at ses. Så er I sammen hver for sig.

Klar til at være sammen med gode venner hver for sig
Klar til at være sammen med gode venner hver for sig
 • bliv klogere

i øjeblikket udbydes der et hav af webinarer på bl.a. Facebook. Langt de fleste er gratis; eller det vil sige de koster dig din email adresse. Men jeg har set flere webinarer fra bl.a. Zevio og Linkedin eksperten Henning Karlsen

En hel del webinarer er det blevet til
En hel del webinarer er det blevet til
 • træn i et online fællesskab

i samme boldgade som webinarer er onlinetræning, så du kan holde dig lidt i form hjemme på stuegulvet. Personligt dyrker jeg yoga, men der er masser af muligheder for hjemmetræning – igen kan jeg anbefale dig at kigge på Facebook.

I øvrigt hvis du gerne vil snuse til yoga, så tilmeld dig min adventskalender ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev. Så får du hver af de 4 adventssøndage tilsendt en printbar pdf med nogle yoga øvelser, der bl.a. gør godt for din ømme nakke, lænd eller spændte kæber.

Drop nyhederne

 • hold en lille pause fra covid-19 informationerne

undlad at opsøge en masse nyheder om smittetal m.v. hele tiden. Det er tilladt at slukke for TV2 News og høre noget musik i stedet for. Selvfølgelig skal du følge lidt med og evt. informere dig om evt. nye restriktioner.

Men du behøver ikke opsøge alt dagen lang. Jeg kan forholdsvis let ligge det fra mig i kortere eller længere tid. Min kæreste derimod tager det mere ind og lader sig påvirke af alle de triste og trælse følger covid-19 medfører. Så ind i mellem holder vi lige en pause fra de der nyheder for at få tankerne over på noget andet.

Påvirker mørket også dit humør?

Nogle ting kan vi gøre noget ved og andre ting kan vi ikke gøre noget ved. Og det er vigtigt at skelne mellem de 2 typer problemer.

Jeg prøver virkelig at holde fast i at nogle ting er som de er. Og at jeg ikke kan gøre noget ved dem. Og så prøver jeg at få det bedste ud af situationen i stedet for at gå og ærgre mig over alle de ting jeg ikke kan.

Fredag snakkede jeg med min søde svigerinde, der bor på den nordjyske farm sammen med min bror og p.t. 2 af deres 3 sønner. Og de er altså ret hårdt ramt af restriktioner i det nordjyske i øjeblikket.

Men hun er helt på linje med mig for som hun sagde: ‘ja det er træls, men så må vi jo fokusere på de ting vi trods alt stadig kan. Og forhåbentlig er det bare en kortere periode’. Så ja vi må have fokus på det positive og bare prøve at være kreative og finde nye måder at gøre de ting, om vi gerne vil, på.

Hvordan holder du efterårs-, vinter- og covid-19 humøret højt?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

4 Comments

 1. 15/11/2020 / 23:26

  Sådan et fint og brugbart indlæg 🙂 Jeg synes bestemt, mørket påvirker mig. Det er pt. stadig lyst, når jeg kører hjemmefra om morgenen, men det er mørkt, inden jeg kommer hjem med den lille. Phew. I dag var jeg ude og gå en tur med mand og barnevogn, men så måtte jeg kapitulere til en morfar, haha. Og ja, nyhederne ser jeg kun på TV2, og jeg forsøger at begrænse det. Følger mest med i hverdagene, hvor jeg sidder foran en skærm hele dagen.
  Kh. Louise

  • Louise
   Forfatter
   16/11/2020 / 08:02

   Kære Louise

   Dejligt når vi kan inspirere hinanden – og det kræver ind i mellem lidt ekstra at holde humøret højt med både mørke og covid-19 restriktioner.

   Men forhåbentlig gør julemåneden noget godt for os allesammen????????

   Kh
   Louise

 2. Louise
  Forfatter
  08/11/2020 / 09:51

  Dejligt at høre at humøret ikke påvirkes af den mørke tid???? men ja hvis vi bare vidste at covid-19 var væk om xx måneder, så tror jeg det måske var lettere at forholde sig til ????

  Vi håber det bedste????????

  Kh
  Louise

 3. 08/11/2020 / 08:48

  Mørke eller lyse perioder påvirker ikke rigtigt mit humør. Jeg er heldigvis født lalleglad, uanset årstid☀️Dyrker walk and talk med flere veninder året rundt og nyder hygge både inde og ude, solo og i fællesskab. Men COVID-19 og medfølgende usikkerhed, kan få mit system i ubalance, det er en trist tid WorldWide.