fbpx

Sund og mættende morgenmad

Hvis du som jeg er den sultne type om morgenen, så er du garanteret også på udkig efter nogle morgenmadstyper, der mætter godt. Jeg har nemlig fundet ud af at ved at spise en både sund og mættende morgenmad, så undgår jeg at snige for mange usunde mellemmåltider ind inden frokost.

Jeg har fundet frem til 5 forskellige morgenmadstyper, der alle virker godt for  mig. Alle 5 typer morgenmad er lette at gå til og kan laves på 10-12 minutter på nær bananpandekagerne. De kræver nemlig lidt mere forberedelse end de øvrige 4. Og for mig er forberedelsestiden også en vigtig faktor. Men til gengæld laver jeg så gerne en større portion bananpandekager.

Du kan i øvrigt læse mere om fordelene ved at spise sig mæt om morgenen her.

Sund og mættende morgenmad

Chiagrød med mandelmælk

Chiagrød kan med fordel forberedes dagen før. Om morgenen tilsætter du græsk yoghurt eller skyr og vaniljesukker og så er grøden klar. Jeg plejer at lave en pæn portion ad gangen, så jeg har til flere dage. Jeg spiser ofte bær som blåbær og granatæblekerner til chiagrøden.

Du finder den opskrift på chiagrød, som jeg bruger her.

Sund og mættende morgenmad: Chiagrød med bær
Sund og mættende morgenmad: Chiagrød med bær

Ristet rugbrød med avocado og tomat

Kræver næsten ingen forberedelse. Personligt kan jeg godt lide ristet rugbrød, men du kan sagtens spise denne type morgenmad uden at riste rugbrødet

Ristet rugbrød med avocado og tomat
Ristet rugbrød med avocado og tomat

Kogt æg og rugbrød

Det tager 6-10 minutter at koge et æg afhængig af om du er til blødkogt eller hårdkogt. Lidt salt og et stykke rugbrød og evt. lidt smør

kogt æg i æggebæger
kogt æg i æggebæger

Scrambled eggs

Forberedelsestiden er 5-10 minutter, idet æggene skal piskes og så tilføjer du enten vand eller mælk og steger æggemassen på panden. Jeg spiser ofte en avocado eller nogle små tomater og et stykke rugbrød sammen med mine scarmbled eggs. Alternativt hvis jeg har en rest grøntsager, så bruger jeg dem til at toppe mine scrambled eggs med,; som du kan se på billedet.

scrambled eggs med grøntsager og rugbrød
scrambled eggs med grøntsager og rugbrød

Bananpandekager

Kræver lidt længere forberedelsestid, så dem kan du lave om søndagen som jeg ofte gør. Så har du bananpandekager til hele ugen. Jeg spiser bananpandekager med en klat skyr eller græsk yoghurt og nogle forskellige bær. Typisk blåbær og granatæblekerner. Du kan også putte flydende honning på dine bananpandekager, hvis du har en sød tand.

Du finder den opskrift på bananpandekager, som jeg bruger her.

Bananpandekager
Bananpandekager
Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

6 Comments

 1. 27/10/2019 / 16:00

  Jeg er også altid så sulten om morgenen. Men jeg kan næsten ikke klare mig uden min havregryn. Som jeg så pynter med lidt diverse. Men hvis jeg er ude og udvalget er der så altid en avokado mad ?
  /Annette

  • 27/10/2019 / 16:57

   Hej Annette
   Jeg har forsøgt mig med havregryn, men jeg bli’r sulten i løbet af en time?
   Og altid ja tak til avocado ??

   Kh
   Louise

 2. Lærke
  27/10/2019 / 14:37

  Det ser lækkert ud ? det virker bare ikke til at være så meget morgenmad

  • 27/10/2019 / 15:12

   Mange tak?
   Der er jo heldigvis et meget stort udbud af morgenmadstyper. De her 5 ting virker for mig og gør mig mæt.

   Så sent som i dag fik vi faktisk omelet med grøntsager og rugbrød til morgenmad???

   Men bananpandekagerne bruger jeg også ind imellem som en formiddags snack på arbejde??

   God søndag☀️?

   Kh
   Louise

 3. 27/10/2019 / 14:25

  Mums med pandekager, dem skal jeg snarest have testet?.

  Ellers starter jeg altid min dag med et æg og lidt yoghurt, så kører det.

  • 27/10/2019 / 15:14

   Æg er altid godt og mætter fint. Yoghurt er ikke lige mit hit?

   Til gengæld er jeg vild med bananpandekagerne?? og de er lette at lave og kan også bruges som et lille mellemmåltid?

   Kh
   Louise