fbpx

DIY rengøring af din yoga måtte

Damen her dyrker jo yoga hver morgen og næsten også hver aften efterhånden. Udover at træne min krop og mine muskler, så bruger jeg også yogaen til at få ro i hovedet for tankemylder. Det kan du læse mere om her. Så alt i alt betyder det, at jeg bruger min yoga måtte flere gange om dagen.

Deraf følger næste udfordring; nemlig rengøring af min yoga måtte. På nettet kan man jo købe masser af forskellige renseprodukter til yoga måtter. Men jeg fik så den vakse ide at gå den grønne vej i stedet for at købe et eller andet syntetisk.

Og efter at have konsulteret onkel Google fandt jeg frem til en ret simpel opskrift. Den er både let at lave og væsentlig billigere end hvis jeg havde købt et ”færdigblandet” renseprodukt.

DIY rengøring af yogamåtte kit
DIY rengøring af yogamåtte kit

DIY rengøring af din yoga måtte:

Jeg brugte:

1 dl hvid eddike

3 dl vand

Et par dråber lavendel olie (da jeg eeeeelsker duften af lavendel)

Det fine ved eddiken er, at den er antibakteriel og slår alle baktusser ihjel. Og lavendelduften skulle gerne overdøve eddikeduften. Ellers er det bare at justere lidt på forholdet mellem eddike, vand og den æteriske olie.

Jeg hældte væsken i den til formålet indkøbte sprayflaske og rystede flasken godt. Herefter sprayede jeg min yogamåtte med blandingen. Jeg lod det sidde på måtten i ca 5 minutter, hvorefter jeg tørrede yogamåtten af med en fugtig klud.

Så lod jeg min yogamåtte tørre nogle timer inden jeg rullede den sammen igen. Nemt og let, total grønt og uden kemi og helt politisk korrekt i disse bæredygtige tider. Havnepigen er nu klar til en ny omgang yoga på en ren og velduftende yogamåtte!

Jeg håber du kunne bruge min lille guide til rengøring af din yoga måtte.

Yogamåtten fik lov at hænge lidt til tørre på terrassen i det gode vejr
Yogamåtten fik lov at hænge lidt til tørre på terrassen i det gode vejr


Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.