Ingefærshot med æble

Vi forsøger at holde os sunde på forskellig vis det meste af tiden. Her spiller kosten naturligvis en stor rolle. Derfor Mads og jeg har genoptaget en gammel vane med at starte vores morgener med et lille ingefærshot. Og ingefærshot med æble er det nyeste hit her i vores havnekøkken. Det renser lige ‘nedløbsrøret’ og giver os nemlig en god start på dagen, når vi snupper sådan en lille ‘morgenbitter’.

Ingefærshot med æble
Ingefærshot med æble

Da vi startede med at drikke ingefærshots for efterhånden en del år siden, så skal jeg være ærligt at sige at vi købte dem. Jeg er meget til ‘hvis vi kan købe det, så gør vi det’. Altså ind det gik op for mig hvor let det er at lave sit eget ingefærbryg.

Hovedingredienserne i ingefærshots er ja, ingefær naturligvis og citron. I denne her omgang har jeg valgt at tilføje et par æbler til opskriften. Men du kan sagtens erstatte æblet i denne her opskrift med andre ting som f.eks. lime eller mynte.

En af mine favoritter er i øvrigt ingefærshot med gurkemeje. Du kan se min opskrift på ingefærshots med gurkemeje her

Ingefærshot med æble – du skal bruge

200-300 gram ingefær

2 økologiske citroner

2 æbler

1.5 liter vand

et par spiseskefulde honning

Sådan gør du

Rens ingefæren og skær den i mindre stykker

Skyl citroerne og skær dem i skiver

Skyl æblerne og fjerne kernehuset og skær dem i mindre stykker

Hæld 1.5 liter vand i en gryde

Kom alle ingredienserne ned i gryden og lad blandingen småsimre i ca 45 minutter

Lad ingefær blandingen køle af og si herefter ingefær, citron- og æblestykkerne fra

Smag ingefær blandingen til med et par spiseskefulde honning, hvis du synes den er lidt for ’sur’

Når jeg bruger 1.5 liter vand får jeg cirka 1 liter ingefærshots ud af det.

Du kan tilpasse vand og øvrige ingredienser efter hvor stor en portion du gerne vil lave

Hvad er ingefær godt for:

-dæmper betændelsestilstande i kroppen

-styrker immunforsvaret

-sænker blodtrykket

-lindrer ømme muskler

Hvad er æble godt for:

-styrker dine lunger og hjælper mod astma

-styrker dine knogler (og specielt for os 50+’ere)

-dit hjerte og kolsterol

-er med til at holde dine tænder sunde

Du kan læse mere om hvilke gode ting citroner gør for dig her

Selvom et ingefærshot ikke er et mirakelmiddel, der i et snuptag kurerer alt, så gi’r det mig en god start på dagen. Er du ikke så meget til shots, så kan du sagtens bruge ingefæren som krydderi i din mad i stedet for, for så maskeres smagen lidt mere.

Drikker du ingefær shots? Og er du til købe eller hjemmelavede?

Klar til servering
Klar til servering

Jeg er glad for, at du læser med på min blog. Du er naturligvis meget velkommen til at skrive kommentarer under mine blogindlæg og/eller på mine opslag på mine øvrige profiler på hhv Bloglovin, Instagram, Facebook og Pinterest

Træt af de ekstra corona kilo?

Er du lidt corona ramt?

Træt af de ekstra corona kilo?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 5 hurtige tips til at komme i gang med en sundere livsstil og dermed 'udfordre' de ekstra corona kilo. 

 

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

You may also like...

6 Responses

 1. Hanne siger:

  Tak Louise – jeg anede ikke den slags skulle/kunne koges. Troede bare man tog det råt og nypresset.
  Jeg plejer at købe, men pressede infefær en gang – i en periode- og tog det rent. Puha, det var en pine😂🙈🤪
  Jeg tænker, det her lyder mere humant😄🙏🏼.
  Søndagsknus til dig og tak

  • Louise siger:

   Velbekomme og kun dejligt når vi kan inspirere hinanden. Opskriften her er superlet at lave – og man kan jo altid være lidt rundhåndet med honningen, hvis drikken er blevet lidt sur🍯

   God søndag til skønne dig💙

   Knus
   Louise

 2. Tak Louise, det ser ud til at være en opskrift jeg og kan finde ud af. Skal man gøre noget med flasken for at det kan holde sig de der 10 dage?

  Jeg er vild med ingefærshots og det det gør for mig, men jeg indrømmer jeg oftest køber det. Men det skal måske være slut nu😀
  /Annette

  • Louise siger:

   Hej Annette

   Som du kan læse så har jeg også været på købeholdet indtil jeg fandt ud af hvor let det er at lave🙈
   Jeg gør ikke noget ved flasken men opbevarer det selvfølgelig i køleskabet. Og det er bevidst at jeg kun laver omkring en liter ad gangen, så der er til op til 10 dage. Det kommer også lidt an på hvor mange cl du drikker om dagen. Vi plejer at bruge snapseglas🍸
   Glæder mig til at høre hvordan det går med din ingefærshot brygning😘
   Kh
   Louise

 3. Janet siger:

  Uhhh – Det ser så godt ud.
  Er vildt misundelig – Jeg er nemlig fødevareallergiker og kan desværre slet ikke tåle frugter, urter og alskens gode sager, må blot nøjes med kage, popcorn og Baileys.

  Kh fra Janet

  • Louise siger:

   Årh du er skøn Janet😃 kagen overlader jeg gerne til dig. Men popcorn og Bailey står også på min hitliste over lækkerier🍫🍿

   God weekend til dig☀️💙

   Kh
   Louise