fbpx

Staycation med hverdagshygge

Vores sommerferie i år kan beskrives med det moderne ord ‘staycation’ – vi har nemlig holdt sommerferie i Danmark med masser af hverdagshygge.

Det behøver ikke altid være dyrt, vildt eller langt væk at vi finder oplevelserne. Derfor har vi opfundet begrebet hverdagshygge, for hverdage er der flest af. Og nogen gange har vi bare mere brug for lidt selvforkælelse i hverdagen fremfor i weekenden.

Faktisk var det en gammel kollega, der for en del år siden, anskueliggjorde det for mig. Hun fortalte nemlig, at hun og hendes mand som regel gik ud at spiste en tirsdag aften fremfor lørdag. For som hun sagde, lørdag har vi jo bedre tid og elsker at prøve at lave nye retter over et glas rødvin. Og det røg bare ind på lystavlen hos mig!

Fynsk roundtrip

I onsdags havde vi inviteret Mads’ forældre på rundtur i det fynske og de ville gerne besøge Assens og Fåborg. Og det var fint med os eftersom Mads og jeg også havde planlagt at skulle besøge nogle af de fynske kystbyer i vores ferier.

Første stop var marinaen i Assens, hvor vi fandt et bord/bænkesæt at slå os ned ved. Vi havde medbragt kaffe, rundstykker, ost, pålæg og papkurs (som vi jo bruger i disse bæredygtige dage!) Selvom vejret ikke var i feriestemning, så var det faktisk helt ok at sidde ude.

formiddagskaffe på Assens Marina
Formiddagskaffe på Assens marina

Vi var på lidt sightseeing både i Assens og senere Fåborg og på vores rundtur på Fyn var vi også forbi et par af de steder, hvor Mads’ familie tidligere har boet. Det var i øvrigt et stort hit.

Frokosten fik Det Hvide Pakhus i Fåborg lov til at servere for os – og stor anbefaling herfra af både pakhuset og deres fish’n’chips.

Fish'n'chips på Det Hvide Pakhus i Fåborg
Fish’n’chips på Det Hvide Pakhus i Fåborg

Odense Blomsterfestival

Hvis vi har mulighed for det er vi også altid forbi Odense Blomsterfestival. Den løber af stablen i uge 33 og er optakt til HCA Festivals i uge 34. Her er området omkring Flakhaven og Eventyrhaven smukt pyntet op med blomster. Smut forbi min Instagram profil: theharbourgirl og se evt. min video med billeder af de flotte blomster.

Odense Blomsterfestival
Flakhaven er et besøg værd under Odense Blomsterfestival

Mads og jeg var forbi blomsterfestivalen i går (red: fredag) og var som altid behørigt imponeret over de flotte blomster opstillinger, som de deltagende gartnere disker op med år efter år. Og heldigvis var der masser af mennesker i byen for at se de flotte blomster, gå i butikker og spise på restauranterne. Tænker nok butikker m.v. i midtbyen kan bruge noget omsætning. Og vi støtter også gerne lokalt!

frokost på Cuckoos' Nest
Frokost i godt selskab på Cuckoos’ Nest

Efter at have dasket rundt en times tid var der dømt frokost. Vi var på Cuckoos’ Nest i Vestergade og valgte deres sandwich med hjemmerørt tunmousse og avocado. Normalt lader jeg sjældent en lejlighed gå fra mig, hvis en cafe har pariserbøf på menukortet. Men i går udfordrede jeg mig selv og den sandwich med tunmousse tåler så bestemt genvalg!

Efter et par timer var vi hjemme på havnekajen igen – trætte og mætte af både gå-tur, mad og oplevelser.

Hverdagshygge en masse

Det der er mit budskab i det her indlæg er, som jeg skrev i indledningen, at det ikke behøver at vanvittig avanceret at få gode oplevelser. En del af vores oplevelser er gratis eller i den billige ende af skalaen. Men det bliver de ikke dårligere af. Sådan er det i hvert fald for os. Og jo jo jeg kaster også gerne penge efter luksus en gang i mellem.

Men mange gange handler det bare om at gøre noget andet end det vi plejer. Købe noget mad med hjem, så aftensmaden er let. Det kan også være at unde dig selv at købe et fysisk blad, gå en tur i naturen eller smutte i biffen.

Når det kommer til biffen er Mads og jeg faktisk mest til de sene eftermiddagsforestillinger. Så spiser vi ofte ude efter filmen – og kan sagtens snuppe en øl eller et glas vin – uden at skulle bekymre os for om vi falder i søvn i biografmørket. Så gamle er vi nemlig blevet 😉

Godt begyndt er nem aftensmad
Når aftensmaden skal være nem køber vi gerne en ‘Godt Begyndt’ bakke hos f.eks. Føtex

A pro pro hverdagshygge, så var I en del, der på Instagram, var vilde med mit tips om at købe noget næsten færdiglavet aftensmad med hjem som alternativ til takeaway.

I vores tilfælde er det ‘Godt begyndt’ Fra Føtex/Bilka – og nej jeg er ikke sponsoreret af dem. Men det er bare supernemt at smide sådan en bakke med mad i ovnen i 20-30 minutter og så supplere med nogle grøntsager. Nemt og let og nok en anelse sundere end meget takeaway.

Hvad med dig? Hverdagshygger du også? Og hvordan gør du?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.