fbpx

Husker du at holde fri fra de sociale medier?

Sociale medier har revolutioneret den måde, vi kommunikerer på, og har gjort det nemmere end nogensinde før at dele vores liv med vores venner, familie og fremmede.

Men i en verden, hvor de sociale medier er blevet en integreret del af vores daglige rutine, kan det være svært at finde tid til at tage pauser fra skærmen. Vi bliver konstant bombarderet med information, opdateringer og notifikationer. Ting der ofte tager fokus væk fra vores daglige opgaver og har en negativ indvirkning på vores mentale sundhed.

Kvinde med mobil med sort skærm i sin hånd
Husker du at holde fri fra de sociale medier? Jeg er blevet bedre til at lade skærmen gå i ‘sort’

Husker du at holde fri fra de sociale medier?

Netop derfor kan det være en god idé at holde fri og tage nogle små pauser fra sociale medier. Pauserne giver nemlig vores hjerner en chance for at slappe af og genoplade.

For hvad betyder det egentlig for vores hjerner, når vi bruger timevis på at scrolle gennem vores feeds og på interagere med det indhold, der dukker op?

Forskning viser, at den konstante strøm af information og stimuli fra sociale medier kan føre til en form for afhængighed og distraktion. Det kan simpelthen påvirke vores evne til at koncentrere os og udføre opgaver effektivt.

Derudover kan den konstante sammenligning af vores egne liv og præstationer med andres på sociale medier føre til negative mentale sundhedseffekter. Og det kan på den lange bane medføre angst, depression og lavt selvværd for nogen af os.

At tage pauser fra sociale medier kan reducere stress og angst. Netop fordi vi så ikke længere føler os pressede til at følge med i alt, der sker online hele tiden. Pausen kan give os tid og plads til at fokusere på vores egen mentale sundhed og trivsel, og måske finde andre måder at få inspiration og information på.

Og endelig kan det hjælpe os med at forbedre vores søvn og øge vores produktivitet. Fordi vi ikke længere bliver distraheret af de sociale medier!

Jeg har selv været igennem et stressforløb og det gør at jeg er i dag er meget mere opmærksom på de vigtige pauser. Du kan læse indlægget ‘Du kan ikke altid se det‘ her.

Tips til hvad du kan bruge dine SOME fri pauser på

Så hvad kan du gøre for at holde fri fra sociale medier? Her får du nogle forslag til små, nemme pauser, som du kan tage i løbet af din dag:

  • Gå en tur uden din telefon: Tag en pause fra din telefon og gå en tur uden den. Det giver dig mulighed for at være til stede i nuet og nyde din omgivelser uden forstyrrelser.
  • Lav en kop te eller kaffe: Brug et par minutter på at lave en kop te eller kaffe og nyd den uden at tænke på sociale medier eller andre distraktioner.
  • Mediter i 5 minutter: Meditering kan være en effektiv måde at slappe af og mindske stress på. Brug 5 minutter på at sidde stille og fokusere på din vejrtrækning.
  • Læs en bog: Læsning er en god måde at koble af fra internettet og tage en pause fra sociale medier. Vælg en bog, der interesserer dig, og læs et par kapitler.
  • Dyrk en hobby: Dyrkning af en hobby kan være en god måde at få dit sind væk fra internettet og give dig selv en pause fra sociale medier. Prøv at male, strikke eller dyrke en plante.
  • Gør noget godt for dig selv: Brug et par minutter på at gøre noget godt for dig selv. Tag et varmt bad, lav en ansigtsmaske eller bare slappe af i sofaen.
kvinde mobil sort skærm
Det er sundt for vores hjerner at holde fri fra at kigge på mobilen hele tiden

Sådan gør jeg

Disse små pauser kan hjælpe dig med at reducere stress, øge produktiviteten og forbedre din mentale sundhed. Det er vigtigt at huske på, at det ikke handler om at undgå sociale medier helt, men om at finde en balance mellem at være online og offline.

Jeg har faktisk selv holdt en del fri fra de sociale medier i den netop overståede påskeferie. Dels fordi min hjerne har brug for pauser og dels fordi jeg øver mig i at være nærværende, når jeg er sammen med andre personer.

I hverdagen forsøger jeg lave nogle ‘vinduer’, hvor jeg er på de sociale medier og derved også nogle perioder hvor jeg ikke er online. Jeg er typisk på om morgenen, så igen omkring frokosttid og igen sidst på eftermiddagen. Det betyder at jeg faktisk har nogle timer mellem hvert ‘vindue’, hvor jeg er ikke er på de sociale medier.

Jeg øver mig pt også i at holde mig fra telefonen fra først på aftenen, så min hjerne kan finde ro inden jeg skal sove.

Indrømmet der er fortsat plads til forbedringer, men øvelse gør som bekendt mester 😉

Så næste gang du føler dig overvældet af sociale medier, så prøv at tage en pause med en af disse små aktiviteter, som jeg har nævnt herover og mærk den forskel det gør for din hjerne.

Du kan læse mere om hvad sociale medier gør ved vores hjerner hos Pyskiatrifonden.

Er du god til at holde pauser fra de sociale medier?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.