fbpx

Tilbageblik på en skør uge

Så blev det weekend og fredag var dag 2 på hjemmekontoret. Her et tilbageblik på en skør uge, der i høj grad har været præget af the corona thing. Jeg må indrømme at i sidste uge (uge 10) var jeg så’en lidt ’er det bare en influenza ting’. Men det skal jeg da så love for det ikke er. Den sidste uges tid har været både lidt skør og ret surrealistisk.

Tilbageblik på en skør uge
Tilbageblik på en skør uge

Hjemmearbejdspladser

Onsdag aftalte jeg og resten af mit kontor (vi er 9 personer i alt på vores kontor) med vores respektive chefer, at vi fra torsdag arbejdede hjemmefra. Vi sidder alle i funktioner som projektledere og lignende, så stort set alle arbejdsopgaver kan med lidt snilde godt løses fra hjemme matriklen.

Enkelte kolleger som f.eks. mine kundeservicekolleger arbejder på skift hjemmefra via en opkobling. Andre møder ind. Svartiden for vores abonnenter er nok lidt længere, men tænker det går. Til gengæld er der så god afstand mellem de kolleger, der møder ind, så vi undgår alt for meget smitterisiko. Det samme gælder for mine abonnementssælgende kolleger. En del af dem klarer også deres ringe opgaver hjemmefra i det omfang det teknisk kan lade sig gøre.

Ros til chefen

Vores øverste chef for BtC området i Odense møder pænt ind på kontoret hver dag og er tilgængelig for de kolleger, der måtte have brug for det. Det er der en ret god signalværdi i synes jeg, selvom dagene nok er lidt lange i det vist lidt spøgelsesagtige hus. Stor respekt herfra og jeg kan godt rose ham, for jeg er ret sikker på, at han ikke læser med her ?

Personligt er jeg glad nok for at kunne klare det meste hjemmefra. Som bl.a. astmatiker er mit immunforsvar ikke det allerbedste, selvom jeg ikke er i en højrisiko gruppe. Så det er fint nok ikke at være omgivet af alt for mange mennesker.

Er du Corona ramt? Enten med hjemmearbejdsplads eller som vigtig funktion i samfundet?

Du kan i øvrigt læse en række gode Corona råd hos en af vores konkurrenter.

Ingen ‘hamster’ til os

Mads og jeg valgte så ikke at tage ud og hamstre onsdag aften efter statsministerens pressemøde. Men ifølge pressen var det da groteske scener, der udspillede sig. Og det værste var så næsten, at en del personer efterlod indkøbskurve med madvarer rundt om i butikkerne, fordi de ikke gad stå i kø.

En kø på 30-45 minutter, som de sjovt nok ikke havde set komme på trods af butikken var fyldt til bristepunktet, da de gik ind. Flot som i NOT. Og jeg gætter på at nogle af de personer, der efterlod indkøbskurvene, garanteret kæmper mod madspild i andre sammenhænge.

Stor ros til de kunder der var i Føtex Bolbronx torsdag formiddag, hvor vi også var der. Udover fyldte hylder og formentlig lidt flere torsdag formiddags kunder end normalt, så var der god ro og orden. De handlende tog tydeligvis kun det de havde brug for og måske en lille smule ekstra. Ingen overfyldte indkøbskurve eller vogne eller tomme hylder – i hvert fald ikke da vi var der.

Og så måske lidt alligevel

Og ja vi købte da også lige pakke færdigblandende boller bagemix, just in case hungersnøden nu skulle indfinde sig ? Men dem skal vi såmænd nok få bagt. Her mener jeg selvfølgelig Mads. Jeg indkaldes kun til bage-tjeneste i havnekøkkenet, så fremt det danske forsvar mangler kanonkugler ?

Og ellers får min svigerfar pakken. Jeg elsker nemlig hans hjemmebagte boller. Så når de er på besøg hos os medbringer han gerne en portion hjemmebagte boller i stedet for en blomst. Jeg er fan!

Ellers

har ugen budt på blæst og regn – så nu må de vejrguder altså godt snart tage og få gang i det forårsvejr. Onsdag var en undtagelse, da solen tittede frem fra en skyfri himmel. Deraf fulgte en ret flot solnedgang som du kan se på billedet. Odense havn kan nemlig det der med flotte solnedgange. Se flere flotte havne solnedgange i et af mine tidligere indlæg.

Odense havn kan det der med solnedgange
Odense havn kan det der med solnedgange

Tirsdag var jeg ude ved min zoneterapeut. Hun løste heldigvis mit problem med at jeg de sidste par uger har haft ondt i min venstre forfod. Det viser jeg at jeg åbenbart ubevist har siddet og bøjet mine fødder og støttet på mine forfødder ret meget. Så der er tale om en slags overbelastning, så nu er der dømt flad fod, når jeg sidder!

Flæskesteg og mest hjælpsomhed

Fredag aften byder på flæskesteg og minsandten om ikke vi også fandt en bøtte rødkål og nogle glas-kartofler. Så nu rydder vi op i mad-skabet og lader julefreden sænke sig over os i hvert fald rent madmæssigt. Og jeg indrømmer gerne at uanset hvor glad jeg er for grøntsager, så bliver jeg aldrig ren vegetar. Født og opvokset på landet har sat sit præg på min glæde for kød.

Dagens menu stod på flæskesteg med brunede kartofler og rødkål
Dagens menu stod på flæskesteg med brunede kartofler og rødkål

Pas nu på hinanden derude – og hjælp dem, der har brug for hjælp.

Faktisk er en god ting af alt det her Corona værk, at hjælpsomheden for de flestes vedkommende næsten ingen grænser kender. Bortset fra de formentlig relativ få personer, der hamstrer toiletpapir, gær og brød. De indser forhåbentlig snart, at det ikke er en fødevarekrise vores land befinder sig i.

Men mange hjælper heldigvis på kryds og tværs og hvor de kan; også personer vi ikke kender. Der passes børn, luftes hunde, hentes medicin og handles ind for naboer, venner og nye bekendtskaber. Lad os håbe at den ånd fortsætter også efter the Corona thing.

Og med udsigt til flæskesteg, rødkål og brunede kartofler ønsker jeg alle en god weekend.

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

6 Comments

 1. 14/03/2020 / 22:33

  Sikke en skør skør uge..

  Dejligt du har mulighed for at arbejde hjemmefra. Det har jeg heldigvis også, men jeg savner lidt mine 2 store skærme og normalt tastatur. Vi lever af at sælge varer, på min arbejdsplads, så vi skal have min. 1 inde for at pakke og sende. Vi er 3, der kan gøre det, så måske jeg er nødt til at køre ind et par dage. Men, jeg er så også den eneste med et lille barn, som er hjemme. Nu må vi se. Jeg er meget spændt på effektiviteten 🙂

  Vi havde heldigvis bestilt varer i Brugsen, som blev hentet onsdag eftermiddag. Og jeg havde godt se den komme, vi bestilte ekstra kød og pasta mv. Tror jeg kan køre og handle lidt basis om et par dage; mælk, grøntsager mv. Ellers kan vi godt klare den lidt.

  Og enig. Det er virkelig dejligt at se dem, der er gode til at hjælpe hinanden 🙂

  Håber du får et par gode uger 🙂

  Kh. Louise

  • Louise
   Forfatter
   15/03/2020 / 08:18

   Hej Louise

   Jeg savner nu også både mit kontor og den store skærm og skal nok også forbi firmaet i løbet af næste uge qua nogle arbejdsopgaver. Men jeg er i et stort hus og rigtig mange kolleger arbejder hjemmefra. Så jeg har ikke de store problemer med at møde op nogle timer.

   Mads og jeg er også rimlig velforsynede ud i madlagre. Og ellers har vi aftalt at være kreative og rydde op i fryser og mandskabe og lave ‘rusk om snusk’ ? samt at støtte nogle af de lokale restauranter, der nu er begyndt at tilbyde take away.

   Men jeg håber vi kan nøjes med 2-3 ugers nedlukning af alt – for der er godt nok mange der bliver ramt hårdt.

   Håber det lykkes dig at balancere arbejdsliv og børnepasning?

   Kh
   Louise

 2. Louise
  Forfatter
  14/03/2020 / 07:51

  Hej Janet

  Helt enig og jeg tror at det efterhånden er ved at gå op for alle danskere, at skal vi have Corona virussen? dæmpet, så er det ved en fælles indsats hvor vi alle bidrager.

  Og tænker det vist er meget godt vi 2 også kan sende vores mænner ud at køre lidt motorcykel, når vi og de nu er hjemme-dømte??

  God solskinslørdag til dig?

  Bedste hilsner fra
  Louise

  • 15/03/2020 / 01:25

   ???Min mand er en af de der erhvervsledere, som normalt rejser verden rundt og arbejder 24/7. Lige nu arbejder han så 24/7 plus plus….via Skype og mobil.
   Tror desværre ikke der bliver tid til megen MC kørsel foreløbig. Dansk erhvervsliv er presset helt i knæ. ?
   Kh fra Janet

   • Louise
    Forfatter
    15/03/2020 / 08:06

    Ja, så må motorcyklen vente for det er selvfølgelig en ret slem omgang for erhvervslivet? Håber godt både at der dels kommer noget støtte fra regeringen/samfundet, så langt de fleste af vores virksomheder klarer sig igennem krisen ?samt at den totale nedlukning kun varer få uger?? Selvom det kan være slemt nok.

    Her på matriklen har vi også aftalt at støtte, godt nok i det små, med feks at købe take away fra lokale restauranter et par gange om ugen, booke en ekstra tid ved fysioterapeuten og hvad vi nu finder på, så vi støtter de små lokale erhvervsdrivende i området. Og jeg kan også se at der er masser af initiativer i gang i den stil rundt omkring.

    Kh
    Louise

 3. 13/03/2020 / 21:02

  Desværre havde nogle, vist mistolket statsministerens opråb om, at der skulle handles nu.
  Og ja, hjælpsomheden er enorm. Facebookgrupper, i min kommune, vrimler med tjenstivrige studerende fra DTU og folkeskolepiger der tilbyder børnepasning, indkøb og hundeluftning. Det er til at blive helt glad af, i disse ellers hårde uger og måske måneder vi skal igennem.
  Sammenhold, med afstand og fælles ansvar er midlet.

  Kh fra Janet