fbpx

Fokuser på det positive

Hvis du altså på nogen måde kan. For selvom jeg er født grund-glad som jeg plejer at sige, så kræver det lidt ekstra at bevare optimismen i disse Corona tider. Her på havnekajen har vi arbejdet hjemmefra den sidste uges tid. Og vores motto i disse dage er: Fokuser på det positive. Selvom det er svært. Men vi har taget et bevidst et valg om ikke at lade visse tv stationer køre i baggrunden dagen lang. Vi følger selvfølgelig med, men jeg har aldrig hørt så meget radio (musik) som i disse dage.

Jeg har fortsat stor respekt for de mennesker, der møder ind på deres arbejdsplads i disse dage og sørger for at vi f.eks. kan få behandling på sygehusene, købe medicin og/eller mad. I er sgu hverdagens helte hver og en af jer! Og vi andre skylder at holde afstand, spritte af og acceptere, at mange af jer nu er bag plexiruder.

Fokuser på det positive
Fokuser på det positive

Vi støtter hvor vi kan

Mads og jeg støtter også hvor vi kan og hvad økonomien tillader. Det er alt fra at købe pizza til sygehuspersonalet på OUH gennem et odenseansk pizzaria, bestille mere takeaway og/eller købe et ekstra Hus&Hjem eller hvad vi nu finder på. Ingen nævnt specifik og ingen glemt. Og der er jo heldigvis mange måder at bidrage på og opfindsomheden er stor. Fedt!

I øvrigt også lidt kudos til både kolleger og min arbejdsplads: Jysk Fynske Medier. En stor del af os har nemlig sat ja til at gå 10% ned i løn de næste 3 måneder for at være med til at redde vores arbejdsplads. Og ingen fyringer i de samme 3 måneder. Det kan du læse mere om i artiklen Ansatte hos Jysk Fynske Medier vil frivilligt gå ned i løn. Tror vi alle håber på, at kurven snart knækker og at det ikke bliver nødvendigt at tage afsked med nogle (eller alt for mange) af os.

Fokus på det positive

Som sagt prøver vi at holde ret meget fokus på det positive her på havnekajen, nu hvor vi har fået masser af hjemmetid. Det kan du også læse mere om i mit indlæg ‘Tilbageblik på en skør uge‘. Vi prøver at få det bedste ud af situationen og få nogle positive oplevelser på forskellig vis:

-jeg er bl.a. gået i gang igen med at gendyrke grøntsager. I skrivende stund har forsøger jeg mig med et par porrer og nogle almindelige løg. For mig er det nemlig ret meditativt at have gang i nogle forskellige planteprojekter. Der følger en mere udførlig guide på gendyrkning af grøntsager på bloggen mandag eller tirsdag.

Gendyrkning af porrer
Gendyrkning af porrer

-har du børn, så er Randers Regnskovs hjemmeskole på Facebook på hverdage kl. 9 ret populær. Og Fjord og Bælt i Kerteminde er også hoppet med på hjemmeskole ideen og sender mandag, onsdag og fredag fra kl 11. Og voksne kan altså godt kigge med 🙂

-drop joggingtøjet og tag normalt tøj på. Jeg satser på, at jeg nok har hjemmearbejdsplads et par uger endnu. Og tænker at de fleste parforhold når at blive lidt udfordrede af al den tid sammen. Så ingen grund til at hælde mere på den konto med joggingtøj og fedtet hår!

-tag dine børn med i køkkenet og få gang i bageriet. På bloggen Bagvrk giver søde Lene dig masser af inspiration til hvad du kan lave i køkkenet med ungerne. Har du mere tid i overskud, så giver Lene faktisk også en masse gode råd til at rydde op og rydde ud i dine ting (den burde jeg nok også forsøge mig med, he he!)

-kom ud og få noget frisk luft (så længe vi må det!) enten ved at gå en tur eller finde løbeskoene frem. Og husk nu at holde afstand! Nu hvor vi opfordres til ikke længere at bruge de udendørs motionsredskaber, så kan du måske bruge skoven og naturen i stedet for til f.eks. balancetræning, konditions- og styrketræning. Alternativt kan spisebordet eller sofaen måske bruges til push up etc.

Fokuser på det positive og find løbeskoene frem
Fokuser på det positive og find løbeskoene frem

Vær kulturel

-slap af og hyg dig med at læse en bog, gætte kryds og tværs, bingewatch din yndlingsserie på tv, find strikkepindene frem (hvis du har sådan nogle), find dine gamle brætspil frem og snup en runde ludo eller Matador eller lyt til den eller de podcasts du ikke har nået endnu.

-vær kulturel og benyt dig af at flere museer og teatre ligger gratis videos af forestillinger og udstillinger op. F.eks. Det Kongelige Teater, Statens Museum for Kunst, Guggenheim i New York og Louisiana.

-derudover breder det sig blandt mange danske kunstnere at give en gratis Corona koncert. F.eks. spillede Hjalmer på Smilfondens hjemmeside i går. Her er Facebook nok det rette sted at følge med! Du kan også låne en bog på eReolen eller leje en film på Filmstriben

Shout out

Afslutningsvis vil jeg give et lille shout out min skønne kollega, Janne, der har begået en lille klumme om vores ubudne gæst Coronaen og nogle af de konflikter den fører med sig. Jeg synes hun rammer spot on!

Og husk nu: Fokuser på det positive! Hvordan holder du gejsten og fanen højt i disse Corona tider?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

8 Comments

 1. 26/03/2020 / 09:08

  Sikke et opløftende indlæg. Vi har selv valgt at støtte nogle af vores yndlings restauranter/caféer med gavekort. Det var også planen, at vi skulle have set et comedy show i denne måned, men de penge har vi valgt, at stedet må beholde i stedet for at refundere beløbet til os.

  Og tak for tippet med Randers Regnskov. Har to sønner, der netop er gået i gang med at lære noget om næsen nu 🙂

  Dejlig dag herfra.

  • Louise
   Forfatter
   26/03/2020 / 13:02

   Taaak; jeg prøver virkelig at holde det positive fokus, selvom det selvfølgelig er lettere nogle dage end andre?

   Fedt at høre at du også støtter hvor du kan. Og dejligt at høre at drengene snupper Randers Regnskov lektionen oveni i hjemmeskolen????

   God dag??‍♀️

   Kh
   Louise

 2. 22/03/2020 / 16:53

  Du har så ret, det er nu der skal tænkes positive tanker. Vi har på skoleskemaet herhjemme hver dag – gymnastik, som er en udendørs aktivitet – det er godt for alle. Jeg har fundet yoga måtten frem og ikke fordi jeg kan yoga, men lidt planke mm kan jeg da finde ud af. Jeg forsøger virkelig også at støtte de lokale, men har måtte skrue markant ned for de sociale medier – de gjorde intet godt for humøret.
  /Annette

  • Louise
   Forfatter
   22/03/2020 / 17:50

   Her er yogamåtten også i brug hver morgen ??‍♀️ og planken er en god øvelse?? Og ellers er der vist masser af gode yoga videoer på nettet?

   Det er da bare at droppe de sociale medier, når de ikke gør noget godt for dig. Jeg har nu også besluttet mig for at de næste blogindlæg skal være coronafri.

   God søndag aften og pas nu godt på jer selv???

   Kh
   Louise

 3. 22/03/2020 / 15:07

  Tak for linket, søde Louise:-)
  Jeg får helt sikkert brug for gode råd til at hovedet koldt, når mand og steddatter går i karantæne, efter hun vender sikkert hjem fra Australien i morgen tidlig<3

  • Louise
   Forfatter
   22/03/2020 / 15:52

   Hej Lene

   Ja, jeg så godt at Natasja er kommet hjem fra Down Under?? Og så dejligt at hun er hjemme nu og i god behold, også selvom det betyder du må undvære din mand i 14 dage?❤️

   Og jeg hjælper altid og gerne med noget positiv karma? ?

   Måske vi skal starte en ‘ha’ en god dag karma kæde’ ting på insta eller FB nu hvor vi er #sammenhverforsig ?

   Gode tanker herfra?
   Kh
   Louise

 4. Louise
  Forfatter
  22/03/2020 / 10:54

  Ja det handler om at tænke kreativt og udfordre sig selv lidt i disse Corona tider. Og den med dansen tror jeg lige jeg sætter på min liste over daglige to dos??
  God solskins søndag til dig?☀️

 5. 22/03/2020 / 01:07

  Det er en udfordrende tid vi oplever – og går i møde lige nu. Men fokus er på det positive, aktive og en vi klarer det selvfølgelig-holdning. Her i huset iklæder vi os ligeledes nydeligt tøj hver dag. Gemalen har dog droppet habitten og slipset?. Bliver det hele lidt for depri-tænkende, så danser jeg rundt til god musik, det virker hver gang. Og ellers er lange gåture, med gravbøllebassen, altid opkvikkende. Bevægelse og frisk luft gør godt.

  Kh fra Janet