fbpx

Ferieplaner uden bekymring for et aflyst fly

Jeg vil gerne kunne nyde min Aperol uden bekymring for et aflyst fly½
Jeg vil gerne kunne nyde min Aperol uden bekymring for et aflyst fly

I øjeblikket er Mads og jeg i gang med at planlægge vores sommerferie. Vi veksler normalt mellem feriedestinationer vi kan nå i bil og destinationer, hvor det giver mening at vi rejser med fly. Bil giver sjældent de store problemer og heldigvis har vi hidtil været forskånet for aflyste fly, når vi har rejst længere væk. Vores ferieplaner er uden bekymring for et aflyst fly i år eftersom vi har valgt Tyskland og Luxembourg som vores feriedestination.

Vi havde en enkelt overnatning i Luxembourg for 2 år siden på det fedeste 5 stjernede hotel. Byen er ret hyggelig, men det meste var lukket, fordi vi havde ramt en helligdag. Til gengæld var der en lokal musikfestival den dag, så vi nød cafeet-livet tilsat musik. Og endte med at få en rigtig hyggelig dag. Derfor vil vi gerne besøge Luxembourg by igen.

Og så snakker vi lidt om at besøge Køln igen – med en afstikker til Bonn. Vi var nemlig i Køln for at se ishockey VM i 2010. Så der nåede vi naturligt nok ikke at se så meget af Køln. Men vi så nok til at opleve at Køln er en skøn by, der sagtens tåler et genbesøg.

Og så er planen at vi også smider en afstikker over mod vinruten omkring Koblenz og Alsace et par dage. Vi var i Koblenz en enkelt dag for en del år siden. Men måtte forkorte turen fordi jeg blev ramt af noget influenza værk.

Fly eller bil

Det er jo så her hvor det giver mening at være i egen bil. Dels fordi vi har friheden til at køre rundt som vi lyster. Og dels fordi vi jo bare smider ind i bagagerummet (red: der er ingen bagage begrænsninger, hvilket damen her sætter umådelig meget pris på 🙂 )

Ind i mellem vælger Mads og jeg derfor ferie destinationer, hvor vi kan køre i bil til. Ikke fordi vi er bange for at flyve eller har den miljømæssige vinkel total meget inde over. Det driller lidt i mine ører specielt, når flyet letter, men ellers har jeg det fint med at flyve.

For os handler det mere om at være låst på tidspunkter. Og jeg er altid bekymret for om flyet bliver aflyst eller forsinket og om bagagen nu når frem.

Ferieplaner uden bekymring for et aflyst fly

Heldigvis er der de sidste par år kommet nogle firmaer på banen, der kan hjælpe dig og mig gennem kompensations junglen, såfremt dit og mit fly bliver ramt af aflysning. Efter lidt søgning på nettet fandt jeg frem til et firma, der hedder Airhelp. De har specialiseret sig i at hjælpe flypassagerer med at søge kompensation for f.eks. aflyste fly, forsinkelser, manglende bagage etc.

Selskabet er stiftet i 2013 og hjælper nu omkring 16 millioner flypassagerer hvert år med at få en eller anden form for erstatning. Du kan læse mere om Airhelp og deres services på deres hjemmeside.

Ifølge Airhelp er der faktisk 87% af os fly passagerer, der ikke kender vores rettigheder. Og dermed får den kompensation vi er berettiget til hvis flyet f.eks. er aflyst. Det er lidt tankevækkende synes jeg personligt! For faktisk kan du have ret til både forplejning og en økonomisk erstatning, hvis dit fly er forsinket.

Kender du i øvrigt dine rettigheder ved aflyste fly som flypassager? Nej vel. Jeg var i hvert fald ikke klar over, hvor meget du og jeg som flypassagerer egentlig har krav. Det kan da afbøde lidt på en ellers sur oplevelse tænker jeg. Men det er måske en god ide at kigge med hos Forbrugererådet Tænk via linket her for at få styr på reglerne.

Skulle jeg opleve at en af mine fremtidige flyveture bliver aflyst, så kommer jeg helt sikkert til at søge hjælp. Netop fordi at firmaer som Airhelp har styr på reglerne og ved hvordan man laver et søgsmål. Og jeg vil hellere betale dem et fee for at gøre det på vegne af mig. For hvis jeg selv skulle i gang med at lægge sag an mod et flyselskab, så tror jeg nok, at jeg ville opgive på forhånd.

Kreta, Rhodos, Marbella, Nice og Mallorca here we come

Vi har en gammel drøm om at skulle til Kreta, fordi vi er vilde med græsk mad. Det skal så bare ikke lige være i højsæsonen, da ham den søde og jeg ikke er til alt for meget varme. Sådan 25-30 grader det er lige os. Så når vi flyver en tur til Kreta, så bliver det enten om foråret eller det tidlige efterår.

Afslapning på Mallorca og smuk udsigt fra promenaden
Afslapning på Mallorca og smuk udsigt fra promenaden

Jeg tror faktisk, at Mads og jeg måske nok kommer til at flyve lidt mere i de kommende år. Specielt nu når vi ved at der er hjælp at hente, såfremt vi måtte opleve et aflyst eller forsinket fly. For vi har nemlig planer om ture til Kreta, Marbella og/eller Nice på ønskelisten i de kommende år.

I maj måned 2019 var Mads og jeg en tur på Mallorca. Du kan læse mere om vores tur til ferieparadiset Mallorca her. Vi har tidligere været både i Marbella og Nice. Og det er jo destinationer, der lettest nåes med fly. I hvert fald når alternativet er 18-20 timer i bil. Alle 3 steder tåler et genbesøg på en af vores kommende ferier.

Men i år går sommerferien som sagt til et par af vores europæiske nabolande og der bliver lige dele fokus på oplevelser og afslapning. Og så er planen, at vi nok flyver syd på til efteråret. Men den tid den glæde!

Har du styr på din sommerferie? Har du oplevet at dit fly blev aflyst eller var forsinket?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

6 Comments

 1. 08/03/2020 / 08:38

  Jeg får den der sang fra Rasmus Nøhr i hovedet… ‘Mig og dig… og sommer i Europaaaaaa’ 😀

  Det lyder som nogle virkelig dejlige ferieplaner. Jeg har aldrig været i Luxembourg, men har hørt at det er sådan lidt Disney-landsby agtigt – på den gode måde 🙂

  Hverken jeg eller min mand bryder os om at køre i bil – vi er simpelthen ikke rutinerede nok til at føle os trygge i at køre rundt i bil i Europa (ulempen ved at have boet, studeret og arbejdet i byen hele vores voksne liv…).
  Men forstår virkelig godt fordelen ved fleksibiliteten!

  Vi har prøvet en flyvetur med virkelig lang forsinkelse. Først med 4 timers forsinkelse, og da vi så var boardet på flyet ventede vi yderligere 2 timer på at komme til at rejse. Vi havde derfor en sag gennem et bureau der minder om Airhelp, men efter nogle måneder måtte vi starte sagen forfra, fordi man ikke havde opdaget at vores rejse var foregået til og fra lande uden for Danmark (fra Milano til Paris). Så det skal man lige være opmærksom på. Men det er super rart at vide, at der findes firmaer der kan hjælpe med at navigere rundt i den slags sager.

  • Louise
   Forfatter
   08/03/2020 / 11:18

   Hej Elizabeth

   Tak for din kommentar – og mon ikke Rasmus Nøhr er på playlisten ned gennem Europa?

   Min kæreste er helt klart også den af os, der kører mest, når vi er afsted. Han har en del år arbejdet både som sælger og lastbilchauffør. Så mange dage har han kørt 300-500 km om dagen enten i personbil eller lastbil. Så det der med at køre rundt i en storby er han ikke specielt skræmt over?? Modsat mig, der helst er chauffør på motorvejen.

   Øv det lyder da som en rigtig træls oplevelse I havde ifm flyforsinkelsen. Og det må da have været ret opslidende med jeres kamp for at få noget kompensation?

   Jeg kan i øvrigt anbefale et besøg i Luxembourg, hvis I på et tidspunkt kan få det til at passe ind i jeres ferieplaner. Og husk den amerikanske kirkegård i udkanten af byen (hvis I er til den slags)

   God søndag til dig??‍♀️

   Kh
   Louise

 2. 05/03/2020 / 20:59

  Det lyder som nogle skønne sommerferieplaner. Selv regner vi også med at køre Europa tynd. Vi eeelsker friheden ved at have egen bil og kunne tilpasse det familiens behov og ønsker. Jeg håber du kommer til at fortælle mere om jeres tur. Det lyder som en spændende rute ?

  Dbh Helle

  • Louise
   Forfatter
   06/03/2020 / 07:43

   Hej Helle

   Tak for din kommentar. Spændende hvilke dele af Europa I får besøgt. Vi må lige udveksle ferie erfaringer, tips og oplevelser via vores blogge?

   God weekend?

   Kh
   Louise

 3. Louise
  Forfatter
  05/03/2020 / 08:13

  Hej Janet

  Ej det ku’ da være rigtig hyggeligt? du hører fra mig når billetterne er booket???

  Kh
  Louise

 4. 04/03/2020 / 23:32

  Du siger lige til, når I kommer til Nice ik’? Så kunne vi evt. lige hænge lidt ud sammen??

  Kh fra Janet??