Danske klassikere

(Reklame for Brainchild)

Jeg er de seneste år blevet ret vild med kunst. For mig behøver kunst ikke nødvendigvis være dyrt, men det kunst jeg køber skal være noget kunst, der ’siger’ mig noget. Det må gerne være klassik, men det må også gerne være anderledes. Min kunstinteresse er støt stigende, som du kan læse mere om i nogle tidligere indlæg her og her. Og jeg sætter pris på at bo pænt med nogle lækre ting omkring mig.

Brainchild har i deres ‘Original’ plakatserie valgt at tolke flere af de anderkendte danske møbelklassikere helt bogstaveligt. De har lavet nogle ret cool plakater med bl.a. nogle kendte danske møbelklassikere, som f.eks. Svanen, Ægget, Koglen, Myren, Dråben og Vintergækken.

De har lavet en plakatserie, der er fin, stilren, enkel, humoristisk og med nogle ret skønne baggrundsfarver. Du kan se hele Brainchilds udvalg af plakatserien ‘Original’ via linket her Brainchild plakater ægget koglen svanen plakat

Svært at vælge

Jeg skal være helt ærlig og sige, at jeg synes det har været svært at vælge 3 Brainchild plakater ud! For de er sjove & fine alle sammen på hver deres måde. Det oplagte valg ville selvfølgelig være at vælge de 3 kendte ‘Svanen‘, ’Ægget’ og ’Koglen’.

Men omvendt så synes jeg også, at f.eks. ’Myren’, ’Dråben’, ‘Bamsen’ og ’Vintergækken’ ka’ noget. Og så var der også et valg med hensyn til hvilken farve baggrunden skulle være.

Så jeg endte med at gå i grundig tænkeboks en dags tid eller 2. Og som du kan se så valgte jeg at udfordre mig selv lidt på det oplagte valg!

Mine danske klassikere

De 3 plakater, der nu pynter på skænken i vores køkken/alrum er:

svanen med petroleumsfarvet baggrund*

jeg bor jo i HC Andersens by Odense, så det er jo oplagt med en reference til hans eventyr om den grimme ælling, der blev til en smuk svane. Og (petroleums)blå spiller jo sammen med det at bo ved en havn

vintergækken med lilla baggrund baggrund*

jeg er vild med vintergækker og farven lilla er udover blå min yndlingsfarve. Og så kan jeg huske, at jeg som barn farvede vintergækker i forskellige farver ved at hælde frugtfarve i vandet

dråben med sandfarvet baggrund*

dråben minder mig om regnvejr; jeg synes regnvejr er hyggeligt (i hvert fald når jeg ikke er på cykel) og jeg lytter også nogen gange til en regnvejrs app, når jeg skal falde i søvn. Dråben symboliserer også vand og jeg bor jo som sagt ved en havn, så den vej passer det også meget godt.

På hver sin måde er der mange gode og sjove minder og tanker forbundet med de 3 plakater jeg har valgt. Og det er det kunst skal kunne for mig! Det skal minde mig om noget og det må i øvrigt også gerne gøre mig glad.

Her kan du se mine 3 plakater i vores køkken/alrum – og bemærk lige min lille (grimme) ælling der spiller så fint sammen med den smukke svane 😉

Jeg prøver at få styr på mine danske klassikere
Jeg prøver at få styr på mine danske klassikere


Vores kunstskænk
Vores kunstskænk
Vintergækken, dråben og svanen
Vintergækken, dråben og svanen

Fakta

Du kan købe dine Brainchild Original plakater gennem 40 forhandlere i Danmark. Eller du kan bestille dem via webshoppen og så dukker plakaterne op få dage efter i din postkasse eller hvor du nu har valgt at få dem leveret til.

Plakaterne fåes i str. 30×40, 50×70 og 70×100 cm. og du kan vælge mellem 3 forskellige egetræsrammer: lyse, mørke eller sortmalede.

Du kan også følge Brainchild på Instagram og få masser af inspiration til indretning der.

*billederne er fra Brainchilds hjemmeside.

Jeg er glad for, at du læser med på min blog. Du er naturligvis meget velkommen til at skrive kommentarer under mine blogindlæg og/eller på mine opslag på mine øvrige profiler på hhv Bloglovin, Instagram, Facebook og Pinterest

Tilmeld dig The Harbour Girl Inside Look

og få min guide 'Sådan kommer du i gang med at dyrke dit eget avocado træ'.

Du får også tips og inspiration til hvordan jeg håndterer tankemylder og hvordan jeg som 50+ prøver at balancere sunde vaner og livsnyderi, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

You may also like...

4 Responses

 1. Godt valg – super fine
  /Annette

  • Louise siger:

   Mange tak; det var svært at vælge blandt de mange fine plakater. Men jeg er mægtig glad for de 3 jeg har valgt?
   God dag til dig?
   Louise

 2. Ret fine valg, du der har truffet.
  Jeg bliver “høj” af kunst og køber gerne både figurer, litografi og malerier. Heldigvis deler gemalen og jeg interessen for kunsten.

  • Louise siger:

   Mange tak Janet??
   Jeg er så vild med kunst og vi burde i virkeligheden have dobbelt så meget vægplads i vores lejlighed som vi har nu?
   Og skønt når vi har noget at dele med vores bedre halvdele??

   Bedste hilsner
   Louise