Nyt avocado projekt

Jeg har forsøgt mig ud i avocadotræ dyrkningens kunst. Jeg har i dag 2 avocado planter, der er omkring 1 år gamle. De er nu ca 75 cm høje, men desværre er deres blade blevet lidt brune i kanten de sidste par uger. Måske det er den meget lave luftfugtighed i vores lejlighed, der er årsagen til det. Selvom vi i øjeblikket stort set vander vores blomster hver dag for at de ikke tørre ud.

Jeg har også 4 mindre avocado planter fra i sommers, hvoraf der er ok gang i de 3 af planterne.  Efter at stenene spirede blev de plantet over i hver sin potte. De stod ude på vores terrasse i sommers indtil det blev for koldt, hvorefter de så kom ind i vores stue. Og lige så snart vejret tillader det, kommer de ud på terrassen igen.

Mine 2 ældste avocadoer med brune blade

Mine 2 ældste avocadoer med brune blade

Mine firlinger

Mine firlinger

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nyt avocado projekt
Avocado dyrking det skal du bruge

Avocado dyrking det skal du bruge

I weekenden har jeg i øvrigt sat gang i endnu et nyt avocado projekt eller rettere 2 projekter.

Den ene avocado sten forsøger jeg at få til at spire ved at sætte den i vand. Jeg snittede x’er i toppen og bunden af stenen. På den måde bliver det lettere for spiren at komme ud af skallen. Herefter satte jeg den  i vand i et plastikkrus ved hjælp af 4 tandstikkere. Det plejer normalt at tage omkring 6-8 uger, førend der kommer spirer ud af det. Husk at skifte vandet ved stenen ca hveranden dag.

Den anden sten har jeg også givet et par snit i begge ender. Den prøver jeg at få til at spire ved at putte stenen i en plastikpose sammen med et stykke vådt køkkenrulle. Herefter lukkede jeg posen og så skal den ligge mørkt i en skuffe eller under sengen indtil den spirer.

avocadosten i plastikpose

avocadosten i plastikpose

Opskriften med at få avocado stenen til at spire i en pose har jeg fundet på en anden blog – nemlig hos Christina Dueholm. Fordelen ved den måde Christina har forsøgt sig på, er at man ikke behøver at skifte vand ved stenen hver anden dag. Avocadostenen passer i virkeligeheden sig selv de første uger indtil den spirer 🙂

Hvilken avocado sten spirer først?

Hvilken avocado sten spirer først?

Nu er “konkurrencen” i gang og jeg venter spændt på at se, hvilken af de 2 sten jeg får til at spire først.

 

 

You may also like...

1 Response

  1. 19/03/2017

    […] ca 4 uger siden igangsatte jeg en lille konkurrence mellem 2 avocado sten for at se hvordan jeg hurtigst kunne få en avocado sten til at spire. […]