fbpx

Nyt avocado projekt

Jeg har forsøgt mig ud i avocadotræ dyrkningens kunst. Jeg har i dag 2 avocado planter, der er omkring 1 år gamle. De er nu ca 75 cm høje, men desværre er deres blade blevet lidt brune i kanten de sidste par uger. Måske det er den meget lave luftfugtighed i vores lejlighed, der er årsagen til det. Selvom vi i øjeblikket stort set vander vores blomster hver dag for at de ikke tørre ud.

Jeg har også 4 mindre avocado planter fra i sommers, hvoraf der er ok gang i de 3 af planterne.  Efter at stenene spirede blev de plantet over i hver sin potte. De stod ude på vores terrasse i sommers indtil det blev for koldt, hvorefter de så kom ind i vores stue. Og lige så snart vejret tillader det, kommer de ud på terrassen igen.

Mine 2 ældste avocadoer med brune blade
Mine 2 ældste avocadoer med brune blade
Mine firlinger
Mine firlinger
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nyt avocado projekt
Avocado dyrking det skal du bruge
Avocado dyrking det skal du bruge

I weekenden har jeg i øvrigt sat gang i endnu et nyt avocado projekt eller rettere 2 projekter.

Den ene avocado sten forsøger jeg at få til at spire ved at sætte den i vand. Jeg snittede x’er i toppen og bunden af stenen. På den måde bliver det lettere for spiren at komme ud af skallen. Herefter satte jeg den  i vand i et plastikkrus ved hjælp af 4 tandstikkere. Det plejer normalt at tage omkring 6-8 uger, førend der kommer spirer ud af det. Husk at skifte vandet ved stenen ca hveranden dag.

Den anden sten har jeg også givet et par snit i begge ender. Den prøver jeg at få til at spire ved at putte stenen i en plastikpose sammen med et stykke vådt køkkenrulle. Herefter lukkede jeg posen og så skal den ligge mørkt i en skuffe eller under sengen indtil den spirer.

avocadosten i plastikpose
avocadosten i plastikpose

Opskriften med at få avocado stenen til at spire i en pose har jeg fundet på en anden blog – nemlig hos Christina Dueholm. Fordelen ved den måde Christina har forsøgt sig på, er at man ikke behøver at skifte vand ved stenen hver anden dag. Avocadostenen passer i virkeligeheden sig selv de første uger indtil den spirer 🙂

Hvilken avocado sten spirer først?
Hvilken avocado sten spirer først?

Nu er “konkurrencen” i gang og jeg venter spændt på at se, hvilken af de 2 sten jeg får til at spire først.

 

 

Få 4 nemme trin til at få ro i kroppen, når du føler dig stresset
Oplever du uro i kroppen? At dine tanker buldrer derud ad? Og at det er svært at finde ro?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min favoritøvelse til hvordan du kan skabe ro i kroppen.

 

 

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.