Avocado stenen i plastikposen vandt!

For ca 4 uger siden igangsatte jeg en lille konkurrence mellem 2 avocado sten for at se hvordan jeg hurtigst kunne få en avocado sten til at spire. Avocado stenen i plastikposen vandt! 

Den avocado sten jeg lagde i en plastikpose sammen med et stykke vådt køkkenrulle har nemlig i skrivende stund spiret.  Og spiren er nu ca 2 centimeter lang. Som du kan se af billedet herunder til højre.

Så på 4 uger er vi gået fra sten i avocado til avocado sten med spire:

avocado med sten

avocado med sten

Og 4 uger senere!

Og 4 uger senere!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avocado stenen i plastikbægeret hænger til gengæld noget mere i bremsen. Og det ligner bestemt ikke, at den har tænkt sig at spire indenfor nærmeste fremtid, som du kan se af billedet her under. Tidligere har det taget mig 6-8 uger at få en avocado sten i et plastikkrus til at spire.

Avocado i plastikkrus efter 4 uger

Avocado i plastikkrus efter 4 uger

Avocado i plastikpose efter 4 uger

Avocado i plastikpose efter 4 uger

 

 

 

 

 

 

 

Avocado stenen i plastikposen vinder på alle måder

Den sten jeg forsøger at få til at spire i plastikkruset skal jeg huske at skifte vand ved flere gange om ugen. Så udover det går hurtigere med at få en avocado sten til at spire i en plastikpose, så er det i virkeligheden også meget nemmere.

Når først der er snittet i begge ender af stenen og den er lagt i plastikposen med det våde stykke køkkenrulle, ja så passer den sig selv. Min har ligget i en skuffe i ca 4 uger. Jeg har så kigget til den en gang i mellem og lige sikret mig, at den var fugtig. Men det våde køkkenrulle er nok til at holde den fugtig i de 4 uger kan jeg konstatere.

Spiren får lige lov at vokse endnu 1-2 cm inden jeg planter over i en potte. Og så får den spirende avocado sten efterfølgende nok lov at stå et par uger i vores stue. Men så snart vejret er til det, bliver den bliver sat ud på vores terrasse. Ud til alle vores øvrige planteprojekter 😉

 

 

 

 

Træt af de ekstra corona kilo?

Er du lidt corona ramt?

Træt af de ekstra corona kilo?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 5 hurtige tips til at komme i gang med en sundere livsstil og dermed 'udfordre' de ekstra corona kilo. 

 

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

You may also like...

2 Responses

  1. Spændende lille forsøg.. Jeg har set at nogen piller lidt mere af den brune skal.. men ved ikke om det har noget at sige..?? Jeg er virkelig nød til at prøve det med posen en dag…

    Glæder mig til at se mere… Knus <3

    • Louise siger:

      Jeg har lykkedes med at få de fleste af mine avocado sten til at spire uden at pille skallen af dem. Jeg snitter et kryds i hver ende af stenen med en urtekniv, så det bliver lettere for spiren at komme ud. Og som sagt så er metoden med at putte avocado stenen i en plastikpose med et stykek vådt køkkenrulle den hurtigste måde 😉