fbpx

Meditation, mindfulness og yoga

Meditation er en af de ting jeg har øvet mig rigtig meget på her de sidste par år. Kan egentlig ikke helt huske hvorfor jeg kom i tanke om at nu skulle jeg i gang med at meditere. Nogen gange har jeg bare en ide om at en ting er noget for mig og så prøver jeg 🙂 Men det har garanteret været noget med, at jeg har læst mig til, at alt det der meditation og mindfluness skulle være godt, når man som jeg sover dårligt om natten.

Jeg tilmeldte mig for nogle år siden i et 8 ugers mindfulness kursus hos Silke Rowlin. Jeg 8 tirsdage mødte op med min madras og en lille pude og øvede mig ud i mindfulness’ens og meditationens svære kunst. Og det er fandeme svært at lære at tænke på ingenting eller lade tankerne flyde og være i nuet, som det jo basalt set handler om. Det øver jeg mig faktisk stadig væk ret meget på 😛 At være mindful og være i nuet og at slå autopiloten fra.

Yogamåtte og meditationspude
Yogamåtte og meditationspude

Så i dag er min yoga måtte og min meditationspude 2 trofaste følgesvende i mit liv. Og begge dele har fast plads på stuegulvet. Så er der ikke rigtig nogen undskyldning for ikke at bruge dem. Og selvom jeg ikke er perfekt til hverken at være mindful eller meditere, så er jeg kommet langt siden 2010. Sammen med yogaen, som jeg kun har dyrket et års tid, så er meditationen med til at skabe noget ro og nogle åndehuller i en ellers travl hverdag. Det hjælper mig med at slå autopiloten fra og ikke bare lade tankerne og mine gamle reaktionsmønstre drøne der ud af 😛 

Snakkemeditationer

eg har også investeret i en del snakkemeditationer og forskellige former for musik med enten dyre- eller regnlyde. Det er nemlig forskel på hvad der virker på mig på hvilke dage. Nogen dage er det snakke meditationer a la “mærk din højre arm” . Andre dage er det regnvejrslyde eller hvalmusik og andre dage igen er det blot simple vejrtrækningsøvelser, der virker.

Og heldigvis har jeg også fundet et yogahold hos Nordisk Yoga om mandagen. Her vi starter med en kort afspænding og slutter med en lidt længere afspændingsøvelse. Det er en ret fed måde at starte ugen på, skal jeg hilse og sige, så “just do it” – yogaen altså – som Nike vist stadig si’er. 

Vi slutter af med en af Maren Uthaugs fede striber, hvor “Dullen” gør sig klar til yoga!

Klar til yoga
Klar til yoga
Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.