fbpx

Langtidsholdbar – med udløbsdato

Jeg er så småt ved at planlægge at tage hul på det jeg kalder ‘Det sjove seniorliv’. Planen på havnekajen har de sidste mange år været at Mads og jeg ville gå på pension, når vi var omkring de 60 år. Med mindre vi altså på det tidspunkt havde nogle jobs, som vi var rigtig glade for. Derfor har vi høvlet penge ind på pensionskontoen – som i høvlet ind. Og nogen gange er det jo godt at være forudseende! For det viser sig, at jeg var langtidsholdbar – med udløbsdato.

Onsdag d. 1. juli var der nemlig en stor fyringsrunde hos verdensfirmaet (Jysk Fynske Medier). Og denne her gang havde jeg fornøjelsen af at blive opsagt sammen med lige knap 100 kolleger. Det er ‘no’e ski’værk’ som det hedder på jysk, men que forskellige ting (som jeg skal undlade at komme ind på her), så havde jeg luret, at det nok var den vej det gik.

Tid til forandring
Tid til forandring

Aftenen før vi skulle møde ind til ‘bloody wednesday’ sad Mads og jeg og snakkede i havnekøkkenet. Den snak mundede ud i, at jeg tog en gul post-it seddel og skrev

‘1/7-20: Fra nu af skal det være sjovt’

Den her seddel satte jeg på køleskabet d. 30. juni: Fra nu af skal det være sjovt
Den her seddel satte jeg på køleskabet d. 30. juni: Fra nu af skal det være sjovt

Den satte jeg så på vores køleskab og der kommer den til at sidde et stykke tid frem. Så har vi lige som vores lede-stjerne der!

Farvel til gode kolleger

Er det vemodigt at skulle sige farvel? Ja for sevan da, for jeg edder spark’me har haft mange fede, sjove og skøre oplevelser og år i verdensfirmaet. Og i særdeleshed fantastiske kolleger!

Helt fra min start som studentermedhjælper i 1986 til opstart af Gul&Gratis, hvor jeg var i 19 år og var med til at udbygge Køb&Salg avisen fra 2 til 7 dagblade samt et online univers. En tur forbi vores avisplanlægning med dummy lay-out og de sidste 8 år som tværgående projektleder i BtC (vores privatkundeafdeling) med de 3 ben: kundeservice, telemarketing og fordelsklubberne.

Men faktisk var det her den 8. fyringsrunde på 5 år i verdensfirmaet. Og det gør jo desværre også et eller andet ved en organisation. Så de sidste par år har det nok allermest været mine søde kolleger, der har gjort, at jeg er mødt glad ind på arbejde stort set hver eneste dag.

Go’e ting har også en ende

Men selv go’e ting har en ende – og jeg må bare konstatere, at jeg var langtidsholdbar – med udløbsdato. Det er jo så i øvrigt nok heller ikke så mange mennesker beskåret at få en fyreseddel den dag de kan fejre 34 års ansættelse i deres firma. Men nu kan jeg da så stryge den fra min bucketliste, he he 😉

Langtidsholdbar - med udløbsdato
Langtidsholdbar – med udløbsdato

Nå, men hvorom alting er, så er mit humør faktisk forbavsende fint. Jeg havde som sagt en god fornemmelse af hvor det bar hen ad. Ikke at det er sjovt at blive fyret, men jeg er overbevidst om, at der nok skal komme noget godt ud af det. Og selvom jeg også glæder mig til at skulle i gang med at prøve mig selv af på nye områder, så har multikunstneren her alle intentioner om at slutte pænt af på Banegårdspladsen.

Det med at der kommer noget godt ud af det, synes jeg i hvert fald ofte jeg har oplevet fra andre, der er blevet opsagt. Når jeg har mødt dem 6-12 måneder senere, så er den opsigelse noget af det bedste, der er sket i deres liv. For de har mærket efter, nogle har skiftet spor og alle er heldigvis kommet videre.

Gode pointer fra Britt

I øvrigt læste jeg en interessant artikel om opsigelser af Britt Thomsen på Linkedin den anden dag. Hun har firmaet HR-Administration og har arbejdet med bl.a. opsigelse af medarbejdere i mange år og har også prøvet det på egen krop. Hendes artikel affødte også et interview hos Nova.

Britt Thomsen har nogle gode pointer om, at nogen gange er man bare uheldig, selvom man både er en dygtig og loyal medarbejder. Shit happens. Så hey la’ lige vær’ med at tro, at det er din skyld og løft blikket, når/hvis du bliver fyret! ‘Jeg blev fyret, sådan er det!’ Den udlægning er jeg sjovt nok helt enig med dig i Britt!

Hvis jeg skal være helt ærlig, så har Mads og jeg faktisk de sidste 2-3 år talt om, at jeg nok ikke var på Fyens Stiftstidende om 5 år. Så jeg havde gjort op med mig selv, at den dag jeg ville blive fyret, ville jeg blive ked af det og ærgerlig, tude det der evt. skulle tudes og drikke mig et par gevaldige G&T’ere. Og når jeg så stod op næste dag, så ville jeg se fremad og være på vej videre. Den plan er stort set lykkedes for mig.

Langtidsholdbar – med udløbsdato

I virkeligheden glæder jeg mig så meget til at skulle i gang med noget nyt. Og prøve mig selv af på andre områder. Ud af komfortzonen og væk fra autopiloten. Med i opsigelsesforløbet er også et outplacement tilbud, som jeg har sagt ja tak til. Jeg har haft første og anden samtale med min coach/rådgiver eller hvad vi nu skal kalde min nye ven Ebbe.

Og begge samtaler var en fed oplevelse! Det er der med at skulle væk fra den berømte autopilot og skulle tænke over hvad mine kerneværdier er. Hvad gør mig glad? Og vi skal lige et spadestik dybere end en Gin&Tonic 😉 Spøg til side, jeg kan godt mærke autopiloten lige skal rystes en gang. Og at det kræver noget arbejde at finde frem til mine kerneværdier.

Så jeg går nogle lange ture og ‘snakker med mig selv’; eller i hvert fald tænker over hvad jeg vil fremover 😉 Hvor jeg ender ved jeg ikke på nuværende tidspunkt, men jeg har en ret go’ fornemmelse af, at der nok skal dukke nogle muligheder op i takt med jeg får mærket efter.

Jeg har 6 måneders opsigelse, så der er heldigvis masser af tid til at mærke efter. Og ellers må jeg sgu gå på pension som 55 årig!

Nye udfordringer forude
Nye udfordringer forude

Én ting er i hvert fald sikkert mit næste job bliver nok ikke fuld tid. Jeg har simpelthen så mange små projekter, som jeg gerne vil have tid og overskud til. Bl.a. min blog og mine sociale profiler.

De sidste par år har jeg også været en slags personlig udviklings- og uddannelsesrejse på flere måder. Jeg har bl.a. øvet mig i at passe på mig selv og som du kan læse i et tidligere indlæg lære at tage min egen iltmaske på førend jeg hjælper andre.

Pippi er langtidsholdbar

Flinkeskolen er sat på stand by. Og jeg bliver stille og roligt bedre og bedre til at mærke efter hvad der betyder noget samt hvem og hvad jeg gider bruge min tid på. Og jeg ihukommer mig Pippi’s berømte ord, som også er mit motto:

‘Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt!’

Multikunstneren her er ret fortrøstningsfuld. Af natur er jeg optimistisk og løsningsorienteret og det skal nok komme mig til gode på min videre rejse. En rejse, som du også kommer til at kunne følge her på bloggen.

Har du oplevet at blive opsagt? Og hvis hvordan kom du videre?

Kender du dine kerneværdier?

I'm happy
I’m happy

Flere billeder i indlægget er fra Pixabay.

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

18 Comments

 1. 19/08/2020 / 05:35

  Ikke sjovt at blive fyret, men ja der kan komme meget sjovt ud af det. Vi må mødes en dag og udveksle historier

  Jeg har været selvstændig coach & konsulent i 21 år og nu Investor, blogger & mikroinfluencer. Det åbner bare op for mulighedsfeltet ikke at have fuldtidsjob

  Tomrum er som et vacuum, der tiltrækker nyt gode, når man som du er åben overfor det

  • Louise M
   Forfatter
   19/08/2020 / 08:28

   Næh, det er ikke sjovt at blive fyret, men som sagt så har jeg vinklen at fra nu af skal det være sjovt. Så det bli’r det????

   Jeg vil mægtig gerne mødes med dig Elsebeth og høre din historie❤️ Så jeg håber vi kan finde en dag og ‘rende sammen’ inden alt for længe????????☕️

   Ha’ en skøn onsdag søde du????

   Kh
   Louise

 2. 09/08/2020 / 23:57

  Åh altså kære Louise. Jeg får først læst dit indlæg nu. Og du er jo en af mange, der desværre mister jobbet. Det sker for alt for mange i øjeblikket – og især i mediebranchen. MEN du skal nok få det sjovt:-)! Og jeg har en super god ide til dig, hvis du skulle være interesseret. Du ville være perfekt i det job, du ville have det sjovt, og tjene gode penge????. Jeg håber, det kan gå an med dine værdier????. I hvert fald synes jeg personligt, det passer som fod i hose til en Harbour-girl????. Jeg skriver til dig i morgen. Kærlige hilsner og tanker Hanne

  • Louise
   Forfatter
   10/08/2020 / 07:50

   Kære Hanne

   Tak for din søde hilsen???? og ja vi er jo desværre en hel del, der bliver ramt af opsigelser både i og udenfor mediebranchen.

   Spændende hvad det er du har i tankerne; og alt input modtages med glæde, så du er meget velkommen til at skrive til mig. Hvor er det sødt og betænksomt af dig.

   Jeg glæder mig til at høre hvad du har i tankerne????

   Kh
   Louise

 3. 04/08/2020 / 22:05

  Kære Louise

  Øv for den da. Dejligt du tager det så positivt. Måske er det nu, du skal i gang med at blive selvstændig? Måske du kan lave noget freelance journalistik på Fyn med billeder, anmeldelser mv.

  Jeg blev selv opsagt kort efter jeg vendte tilbage fra barsel. Jeg var ledig sidste år i et halvt år. Det var en ren lettelse at blive opsagt. Helt ærligt var den stilling på ingen måde, hvad jeg havde været til samtale til. Og jeg kunne slet ikke med team lederen. Hun var simpelthen så træls. Øv. Jeg var glad for, at nogen tog beslutningen for mig, men jeg burde nok selv have truffet den. Jeg var bare ikke helt klart til det lige efter barsel med en helt ny hverdag. Det var virkelig et wake-up call, for det var første gang i min 10-årige karriere, at jeg var blevet opsagt. Her fandt jeg virkelig ud af, hvad netværk betød. Og jeg fik også mit nuværende (og tidligere) arbejde gennem netværk. Er så glad for min arbejdsplads, arbejdsopgaver og kollegaer.

  Hvis jeg ser noget på Fyn, der kunne være noget for dig, så lover jeg at tænke på dig 🙂 Dejligt du bevarer optimismen og det gode humør. Også meget heldigt du har lidt tid endnu at finde noget nyt på. Min erfaring siger mig, at tiden går hurtigt. Du er velkommen til at skrive til mig privat, hvis du har brug for sparring på noget ❤

  Kh. Louise

  • Louise M
   Forfatter
   05/08/2020 / 10:09

   Kære Louise

   Tusind tak for din søde besked – og for at dele din historie????????Du har ret nogen gange skal vi videre og det kan en svær beslutning at tage selv???? Men ja jeg har besluttet mig for at få det bedste ud af situationen, når det nu er som det er. Og ikke mindst mærke efter hvad jeg virkelig har lyst til. Overskriften på fremtiden er som på min post it: Fra nu af skal det være sjovt!

   Og jeg kan godt mærke at jeg har lyst til til at prøve bloggeriet og skriveriet lidt mere af. Måske ikke fuldtids, men så måske 1-2 dage om ugen.

   Mægtig sødt af dig at holde øje i det fynske – og ja vil da virkelig gerne bruge dig til noget sparring. Jeg sender dig lige en pb????

   Endnu en gang tak???????? Vi tales og skrives ved????????‍????????

   Kh
   Louise

 4. 02/08/2020 / 15:08

  Kære Louise.
  Ked af at høre om din opsigelse, men glad for at høre din reaktion. Jeg er blevet opsagt 2 gange. Den ene gang fordi firmaet gik konkurs, den anden gang fordi jeg fik en ny chef der havde sin egen agenda. Især den sidste var ikke sjov, men det resulterede i et meget bedre job. For en opsigelse er også et spark til at finde noget andet og ofte bedre. Om det så er som fuldtidsblogger eller fuldtidsansat (som du ikke søger) men du forstår hvad jeg mener.
  /Annette
  Ps. Fantastisk post-it

  • 02/08/2020 / 16:58

   Kære Annette

   Tak for din søde hilsen. Kan sagtens forestille mig at det var en træls omgang med den chef, der havde sin egen agenda. Jeg tænker det er ok lige at ‘lande’ i situationen for så at komme ud på den anden side. Og det lyder det da heldigvis til at du kom????????

   Ja, den post-it på køleskabet bli’r min ledestjerne de næste par måneder????

   Knuz
   Louise

 5. 02/08/2020 / 09:50

  Hej Louise,

  Da vi sås i sommer var det ikke så længe siden, at du var blevet opsagt, og ligesom i dit indlæg her virkede du til at være meget afklaret og klar til det nye og spændende. 6 måneder er også en fin og lang overgangsperiode, så mon ikke du fint vil kunne følge med alt det nye, mentalt og i hjertet.

  Jeg har selv prøvet at blive fyret, men jeg havde i flere måneder, efter at opleve at virksomheden konstant blev trimmet mere og mere, næsten ventet på at det næste gang ville min tur. Selv om jeg alligevel følte mig forvirret da det endelig skete, så gik jeg også bare en lang tur bagefter og så var jeg ellers klar til at gå i gang med en drøm jeg havde om at starte mit eget op som web designer. Det gjorde jeg så i en rum tid, og jeg er nu tilbage til fastansættelse i en virksomhed – men jeg fik da i hvert fald prøvet min drøm af, og det er jeg kun glad for!

  Det, at finde ind til ens kerneværdier, er også noget der optager mig meget. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad din proces er i forhold til at finde ind til dem? Det, som jeg synes er svært, er at adskille de værdier som man ligesom får ‘påduttet’ fra andre (fx gennem ens opdragelse eller fordi det er ‘det politisk korrekte’) og hvilke, der rent faktisk betyder noget for én selv. Kender du mon til en øvelse, der afklarer dette?

  • Louise
   Forfatter
   02/08/2020 / 10:59

   Kære Elizabeth

   Tusind tak for din søde og inspirerende kommentar. Det er rart at høre at du kom godt ud på den anden side efter din opsigelse og fik sat ✔️ ved en drøm. Det tror jeg er vigtigt at turde, når muligheden ind i mellem byder sig.

   Men enig; der er da ikke kun lyse dage ifm en opsigelse. Men livet gi’r nogle stød en gang i mellem og så handler det om at komme ud på den anden side nogle erfaringer rigere.

   Jeg har fået nogle input til at finde mine kerneværdier af min nye ven Ebbe samt har googlet lidt på nettet.

   Det kan jeg lige maile til dig ???? håber det er ok det først bliver sidst på ugen. Vi kører nemlig en tur til Hamburg og Kiel, så den står på vask og pakning i dag????????

   Det er nemlig en ret spændende proces med de der kerneværdier – og ikke bare lige noget man gør på en eftermiddag???? Men mægtig fint, hvis vi 2 kan sparre mit og hjælpe hinanden.

   Go’ søndag☀️

   Knuz
   Louise

   • 02/08/2020 / 14:06

    Det lyder skønt med den tur til Tyskland. Godt, I har besluttet at tage afsted 🙂 Hamborg er jo virkelig ved at blive in, synes jeg hører fra mange der tager på ferie derhen, jeg overvejer selv at den skal være på min liste over kommende destinationer.

    Helt fint med en email senere, det haster ikke 🙂 I må have en rigtig dejlig tur!! ????

   • 02/08/2020 / 17:39

    Tusind tak – og jeg kan kun anbefale Hamborg, som er vores yndlingsby. Jeg skriver til dig, når jeg er returneret til havnekajen.

    Kh
    Louise

 6. 02/08/2020 / 09:30

  Hvor er det dejligt, du formår at tage situationen i konstruktiv og postiv stiv arm – det er aldrig let når den slags sker, og så er et lyst sind et musthave ????????????
  Håber post-it’en får ret i sin spådom – mon ikke det er umuligt andet ????

  – A

  • 02/08/2020 / 10:45

   Hej A

   Tusind tak for din søde kommentar????????

   Og jeg er helt sikker på, at min daglige reminder på køleskabet nok skal hjælpe mig på vej de dage, hvor det måske er lidt op ad bakke.

   God søndag til dig & Skægaben????‍❤️‍????

   Knuz
   Louise

 7. 01/08/2020 / 08:47

  Øv altså. Jeg er imponeret over dit syn på det hele. Vi er i en foranderlig verden og man skal virkelig være omstillingsparat. Selv blev jeg fyret da finanskrisen ramte. Mit allerførste job og årsagen til at jeg var på Fyn. En frygtelig oplevelse for jeg havde slet ikke nået at få ballast nok til at se fremad. I dag er det det bedste der er sket. Jeg sadlede om og nu efter mange år er vi endelig ved at lande herhjemme, men det har været en lang proces. Med nyindkøbt hus kom fyringen og derefter min mands fyring (også pga finanskrisen) bare virkelig ubelejligt. Vi har lært vi er overlevere og så man se hvad verden viser.
  Jeg håber du får fundet rette vej og ser frem til at følge din udvikling.
  Knus Bianca

  • Louise
   Forfatter
   01/08/2020 / 09:34

   Kære Bianca

   Tusind tak for din søde kommentar???????? Og ja fyringer er bestemt ikke sjove; det er min heller ikke. Men som jeg skrev, så havde jeg pænt meget på fornemmelse at det nok var den vej det gik???? Det gør det nok lidt lettere, når det ikke kommer som lyn fra en klar himmel⚡️

   Jeg har valgt at vende det til noget positivt, at jeg skal prøve at genopfinde mig selv igen. En spændende og hård proces. Meeen jeg er heldigvis optimistisk af natur????

   Ha’ en skøn lørdag☀️????

   Kh
   Louise

 8. 01/08/2020 / 07:28

  Altså..først øv bøv ærgerligt, derefter.. så glæd dig til nye muligheder, hvilket du jo allerede er godt igang med.
  Jeg stoppede sidste år med at være på arbejdsmarkedet, og har det fantastiskt som “pensionist”. Det største savn har været mine søde kolleger, men jeg har holdt kontakten til flere og vi ses til hyggestunder.
  Pøj pøj med dit nye liv ☀️

  Kh fra Janet (bloggerkollega????)

  • Louise
   Forfatter
   01/08/2020 / 08:30

   Kære Janet

   Tak for din søde kommentar???????? Og ja når det første øv og shit happens har lagt sig, så er jeg nu også ret sikker på at der nok skal komme noget godt ud af det????????

   Ha’ en skøn lørdag☀️????????

   Kh
   Louise