fbpx

Danske klassikere og 10.000 skridt

Lørdagen bød på både danske klassikere og 10.000 skridt på gå-kontoen for vores vedkommende. I fredags kom jeg nemlig i tanke om at vi havde et ubrugt gavekort til frokost restauranten Kong Volmer i Odense city. Vi havde ingen andre planer for weekenden, så Mads og jeg blev hurtigt enige om, at nu skulle det være og fik bestilt bord på Kong Volmer til i lørdags.

Byens Bro binder Odense city og Odense havn sammen
Byens Bro binder Odense city og Odense havn sammen

Vi bor ca 1.6 km fra selve Odense city og blev enige om at skærpe appettiten ved at gå op til byen fremfor at cykle. Plus det ville tælle på skridtkontoen, hvor vi har et mål om at nå over 10.000 skridt hver dag. Vi gik hjemmefra i god tid, så vi lige kunne nå at kigge lidt butikker. Normalt er jeg egentlig meget god til selvforkælelse, som du kan læse mere om her. Men det blev en billig omgang, da det møllerske shoppe-gen ikke blev aktiveret.

Svært valg

Kong Volmer er kendt for deres smørrebrød – i hvert fald i Odense og omegn. Men de har også enkelte andre ting på menuen som pariserbøf og stjerneskud foruden deres brunch. Sidste gang vi var på Kong Volmer fik vi deres pariserbøf. Jeg elsker pariserbøf og lader sjældent muligheden gå fra mig, når det er på menukortet. Også fordi det er en af de ting jeg synes er svært at lave selv. Nå, men i dag havde vi besluttet os for, at der skulle smørrebrød på tallerknerne.

Fadøl på bordet og klar til at bestille
Fadøl på bordet og klar til at bestille

Efter at have fået anvist vores bord kom tjeneren med vores bestillingssedler. Og så var det bare om at vælge. Vi havde tjekket menukortet lidt hjemmefra og det eneste jeg vidste på forhånd var, at jeg skulle have et stykke smørrebrød med røget ål.

Tjeneren fornemmede vores sløve udvælgningsproces, så da hun tog imod bestillingen af drikkevarer foreslog hun, at vi valgte deres hapsere. Hapsere er lidt tapas-agtigt og hvor hvert stykke smørrebrød er et kvart stykke brød. På den måde var det muligt at smage flere forskellige slags. Det var lige den løsning vi havde brug for!

Der er i øvrigt valgfrihed på alle hylder. På bestillingssedlen krydser du nemlig selv af om smørrebrødet skal alm. størrelse eller hapsere, være på rugbrød eller franskbrød, med eller uden smør eller fedt. Der er kun nogle enkelte slags, der ikke kan vælges som hapsere. What’s not to like!

Kong Volmer er en hyggelig frokostrestaurant i Odense midtby
Kong Volmer er en hyggelig frokostrestaurant i Odense midtby

Danske klassikere på tallerkenen

Vi valgte begge et (helt) stykke med ål og røræg samt henholdsvis 3 og 4 hapsere. Mads valgte dyrlægens natmad, rullepølse, æg og rejer samt hønsesalat. Alle på rugbrød på nær hønsesalaten. Jeg valgte roastbeef og æg med rejer på rugbrød samt hønsesalat på franskbrød. Dertil en stor classic fadøl.

Mads bestilling med hønsesalat, æg med rejer, rullepølse, dyrlægens natmad og røget ål med røræg
Mads bestilling med hønsesalat, æg med rejer, rullepølse, dyrlægens natmad og røget ål med røræg

Min bestilling med hønsesalat, æg med rejer, roastbeef og røget ål med røræg
Min bestilling med hønsesalat, æg med rejer, roastbeef og røget ål med røræg

Smørrebrødet er flot anrettet og du får hele din bestilling på én gang. Jeg gemte helt bevidst ålen til sidst og satte derfor først tænderne i roastbeef’en, dernæst æg med rejer og så hønsesalaten. Alle 3 var virkelige gode; specielt roastbeef’en og æg med rejer, mens hønsesalaten var lige fed nok til mig. Ikke at den fejlede noget; bestemt ikke. Jeg kunne nok også have nøjedes med 2 hapsere udover den røgede ål. Der var nemlig godt med røræg til stykket med ål.

Klar til at spise
Klar til at spise

Alt i alt en supergod oplevelse, i den lidt dyre ende, men nu var vi jo godt hjulpet af gavekortet vi indløste. Sød og venlig betjening og vi ventede ikke længe på maden, da vi først havde bestemt os. Så alt i alt var det en rigtig god oplevelse at spise frokost på Kong Volmer. Som sagt i den lidt dyre end da regningen endte på omkring 700 kr. Men kvalitet koster og lækkert var det bestemt.

Mindful hjemtur

På vej hjem gjorde vi i øvrigt et lille holdt i Kongens have og satte os på en af parkens bænke og bare kiggede på de folk, der gik forbi. Det var ret mindfuldt. Faktisk øver vi os i det der med at sætte os på en bænk og så bare kigge på omgivelserne. Bare så’en lige 10-15 minutter uden snak!

Mindfulde ... på en bænk i Kongens Have
Mindfulde … på en bænk i Kongens Have

Herefter tog vi den op over Byens Bro, der binder havneområdet og Odense city sammen, idet broen gør det muligt at gå henover skinnerne på Odense Banegård. Faktisk et flot bygningsværk, som er et kig værd, hvis du besøger Odense.

Vi nåede vores 10.000 skridt plus og det var vist også nødvendigt efter vores lækre frokost.

Er du til smørrebrød?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

4 Comments

 1. 28/07/2020 / 09:00

  Det ser SÅ godt ud! God idé med at kunne vælge mange små.

  • Louise
   Forfatter
   28/07/2020 / 09:30

   Det var det også???????????? og ja det der hapser begreb er altså ret smart????

   Ha’ en skøn dag i det nordjyske????????‍♀️

   Kh
   Louise

 2. 27/07/2020 / 19:34

  Ja vi nød vores lørdag.

  Og du ser nu også ud til at nyde det maritime liv på søen – og skøn solnedgang i Klintholm????

  Håber også fødselsdagsvovsen nyder livet til søs????????????

  Kh
  Louise

 3. 27/07/2020 / 17:55

  Sikken en dejlig lørdag, I der fik nydt.
  Det ser lækkert ud på billederne, selvom jeg slet ikke er til smørrebrød – spiser nemlig kun yderst sjældent brød pga fødevareintolerance. Hapserne er en god idé, når der er mange ønsker til smagsløgene. Ligesom gåturen er det for krop, sind og kalorieforbrænding.

  Kh fra Janet