fbpx

Tysk sommerferie med mundbind og håndsprit

Tilbage i januar da Mads og jeg planlagde at sommerferien skulle gå til Tyskland var vi ikke klar over at det blev en tysk sommerferie med mundbind og håndsprit. Covid19 var nemlig lige knap kommet til DK. Og vi var vist stadig i vildfarelsen om, at det da nok bare var en influenza. Ja, ja vi er jo så blevet noget klogere! Men anyway, Mads og jeg var enige om, at feriedestinationen skulle være i køre-afstand – og vi snakkede ikke 18 timer! Valget faldt på Tyskland og vi fik booket hoteller i Hamburg, Luxemburg og Køln.

Vi har været i alle 3 byer før. Mest Hamburg som du måske ved og Luxemburg og Køln en enkelt gang. Luxemburg sidste år med en enkelt overnatning og en lokal festdag, så det meste af byen var lukket. Til gengæld var der masser af musik og fest i gågaden og parkerne.

Store smil og øl på Brauhaus Joh. Albrecht
Store smil og øl på Brauhaus Joh. Albrecht

Køln besøgte vi tilbage i 2010 i forbindelse med ishockey VM, hvor vi så 3 af Danmarks kampe i Lanxess Arena. Selve byen nåede vi ikke så meget rundt i som ishockeyfans; der var øl der sgu drikkes og slagsange, der skulle synges! Men vi så nok til vi gerne ville tilbage og udforske byen.

Covid19ramte ferieplaner

Vi booker altid hoteller med mulighed for at afbestille. Så hellere betale lidt mere for den frihed. Så i takt med at covid19 ramte verdenen og vi nærmede os feriestart, valgte vi at afbestille hotellet i Luxemburg.

I stedet bestilte vi hotel i Bonn, da der var nogenlunde styr på the corona thing i Tyskland. Men onsdag i ugen op til vores feriestart d. 31/7 kontaktede Bonn hotellet os og aflyste vores ophold. Og så var vi lige lidt så’en hvad gør vi nu? Vi valgte så at afbestille vores hotel i storbyen Køln og bestilte i stedet hotel i Kiel, som kun har knap 250.000 indbyggere.

Schutzmaske und handgel
Schutzmaske und handgel

Vi blev enige om at køre til Hamburg mandag d. 3/8 som aftalt og så vurdere situationen derfra. Kiel hotellet kunne vi nemlig afbestille indtil mandag aften. Så kunne vi lige nå at få en fornemmelse af hvordan det var at være i Hamburg.

Tysk sommerferie med mundbind og håndsprit

Normalt bor vi på det 5-stjernede Hamburg Marriott hotel tæt på Binnenalster. Men vi var enige om at prøve Renasissance Hamburg hotel bare for at prøve noget andet. Vi prioriterer nemlig at bo både godt og centralt, når vi endelig er afsted. Til gengæld er vi så ikke de store madører. Vi elsker at finde mindre lokale restauranter i sidegaderne.

Behørigt armeret med og i ført mundbind og håndgel tjekkede vi ind på hotellet og fik den første smagsprøve på livet med schutzmaske. I Tyskland skulle vi bære mundbind, når vi tjekkede ind på hoteller, gik ind i butikkerne og på restauranter indtil vi var seated ved vores bord. Og der var håndsprit overalt, så den del var ret let at gå til.

Langt de fleste mennesker i Hamburg var også gode til at holde afstand, vi ventede en ekstra omgang ved elevatoren und so weiter. Men det virkede egentlig ok og vi tog det mest som en oplevelse. Skik følge eller land fly – og vi kendte jo betingelserne inden vi tog derned. Sådan må det være!

Hamburg

Vi havde nogle skønne dage i Hamburg; vejret var sommervejr og 25 grader, så det var stadig udholdeligt at være i storbyen. Da vi holdt nytår i Hamburg var vi forbi Brauhaus Johan Albrecht, der ligger 500-700 meter fra hhv Renaissance og Marriott. På det tidspunkt var der optaget, så derfor blev vi enige om, at nu skulle det prøves.

Vi fik uden de store problemer bord til mandag aften. Vejret var skønt, vi sad udenfor med kig til en af kanalerne fra Alstersee og Elben. Mads valgte svinemørbrad med brasede kartofler, svampe og flødesovs gratineret med ost. Jeg valgte laks med salat og bagt kartoffel. Dertil den lokale Brauhaus øl.

Øllet var rigtig godt og maden tysk når det er bedst. Så gr. det varme vejr og vores trætte ben droppede vi faktisk at gå op til Grossneumarkt for at spise tirsdag aften. Vi spiser normalt altid på en af de lokale restauranter på Grossneumarkt, hvor portionerne er store og priserne fine.

Men vi lavede genvalgt til Bauhaus Johan Albrecht, deres virkelig gode øl og denne gang med schnitzel til Mads og mørbrad til mig. Stor anbefaling til Brauhaus Jos. Albrecht herfra!

Ellers stod vores dage i Hamburg på lige dele afslapning, hygge og shopping. Faktisk fik jeg shoppet en del – og afventer nu kun takkekortet fra frau Merkel for at have støttet det tyske handelsliv ;-).

Du kan se mine køb her: de 2 blev til 2 tynde jakker fra hhv Columbia (feine farbe nichts 😉 og fra mit outdoor favoritmærke Jack Wolfskin. Jack Wolfskin jakken har et tyndt foer og kan pakkes helt sammen i det medfølgende etui.

Mine køb i Hamburg og Kiel
Mine køb i Hamburg og Kiel

Det blev også til nogle armyfarvede strømper, som jeg ikke har kunnet finde i DK, et gennemsigtigt iPhone cover med snor samt en Pilgrim halskæde. Mads fik 2 par sneakers og 2 t shirts, så der var læs på bilen på hjemturen. Nok også lidt fordi en tur til Tyskland altid for vores vedkommende inkluderer et stop ved Scandinavian Park 🙂

Kiel

Onsdag morgen kørte vi videre til Kiel, der ligger ca 1 times kørsel fra Hamburg. Hyggelig by, hvor vi havde booket os ind på det 4 stjernede Atlantic hotel et stenkast fra Kielerfjorden. Og vi havde skøn udsigt over havneområdet og nogle af de store krydstogtskibe fra vores værelse.

Udsigten fra vores hotelværelse i Kiel
Udsigten fra vores hotelværelse i Kiel

Vi ankom ved 11 tiden og smed vi bilen i det nærliggende p hus og gik ud for at kigge på byen og finde noget frokost. Her kostede det 9 euro pr. døgn at parkere, modsat Hamburg, hvor vi kom af med ca 30 euro!

Tæt på hotellet ligger shoppingcentret Sophien Hof med et pænt stort udvalg af butikker og spisesteder. Frokosten blev indtaget på Nordsee; paella til Mads og fish’n’chips til mig.

Eftermiddagen blev brugt på at udforske havneområdet med de små trafikfærger tæt på hotellet samt byen inkl. Altstadt, der bød på både butikker og spisesteder. Og så var også dømt eftermiddagssiesta på værelset. For temperaturen var efterhånden steget til 28-30 grader.

I Kiel laves der havne hyggeområder
I Kiel laves der havne hyggeområder

Vi fandt en hyggelig restaurant i en af sidegaderne til gågaden, restaurant Negresco. Grillet dorade til mig og grillteller til ham den søde. Og efterfølgende gik vi lidt rundt i centrum, så bl.a. rådhuset samt det lokale justitsministerium, der lå meget idyllisk ved en sø.

Kiel var en anelse mere loose og på hotellet fik vi lov selv at tage morgenmad fra buffet’en. Naturligvis iført mundbind. Modsat i Hamburg, hvor vi blev seated af personalet og så bestilte vi kaffe, hvilken type æg , brød etc og fik det serveret ved bordet.

Morgenmaden på Hamburg hotellet blev serveret ved bordet
Morgenmaden på Hamburg hotellet blev serveret ved bordet

I takt med at det blev varmere blev vi også mere og mere irriterede på at skulle gå med mundbind. Eller jo vi skulle selvfølgelig bruge dem. Men hvor vi havde taget det som en oplevelse i Hamburg, så begyndte det at genere os lidt mere i løbet af onsdagen.

Laboe

Que stigende covid19 smittetal i både Tyskland og Danmark havde vi valgt at korte turen lidt ned. Så det betød at vi kørte hjem igen torsdag. Og det bekom os vel, for 30 grader og mundbind er på ingen måde en god kombi for os.

Men før Wolfen satte kursen mod Danmark kørte vi ca 20 km nord for Kiel for dels at se et par af Kiels kendtere attraktioner: ubåd U-995 og Laboe marine mindesmærket.

Ubåd U-995
Ubåd U-995

Specielt Mads er ret interesseret i 2. verdenskrig og for ham var det en spændende oplevelse at se ubåden indvendigt. Det sprang jeg så over; var så’en lige ramt lidt hårdt klaustrofobiramt den dag.

Men alt i alt var Kiel et rigtig hyggeligt bekendtskab, som vi gerne besøger igen på et tidspunkt.

Har du holdt ferie i Tyskland? Eller er du mere til de varme lande?

Resten af sommerferien tilbringer vi i Danmark med bl.a. familiebesøg i det nordjyske. Og i forhold til vejret, ja så har vi da fået sommerferien timet helt vildt godt.

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 09/08/2020 / 09:23

  Vilkårene for omkringfaren, er unægtelig noget anderledes i år, ifht tidligere tider.
  Godt I tog afsted, fik oplevelser, støttede turistindustrien og de handlende, der er hårdt ramte.
  Jeg befinder mig pt i mit hjem i Frankrig – med oceaner af spritgel og store boxe med mundbind. 36 grader og masker er en udfordring, men det er vilkårene, hvis og når aktiviteterne foregår udenfor i samfundet.
  Lad os håbe, at Covidkurven snart knækker og normaltilstand så småt indfinder sig WorldWide.

  Kh fra Janet

  • Louise
   Forfatter
   09/08/2020 / 10:16

   Kære Janet

   Ja, vi er helt enige; mundbindene skal vi selvfølgelig bruge når vi er steder, det er påkrævet???? det er jo lige så meget til vores egen sikkerhed????????

   Håber du nyder livet i det franske???? og jeg er glad for at høre at det lykkedes for dig og jer at komme der i jeres hus. Fortsat go’ sommer 🙂

   kh
   Louise