fbpx

Hvordan er din 1. nytårsdag?

Ligesom mange af os har traditioner nytårsaften, så har en del af os det nok også 1. nytårsdag. Dagen efter dagen. Dagen derpå. Dagen med tømmermænd. Dagen med sofahygge. Dagen med bingewatching. Dagens med masser af rester efter fyrværkeri på gader og stræder. Dagen med masser af vand, cola og junk food (masser af salt) til aftensmad. Den første dag i det nye år. Her kommer 6 random facts fra mine 1. nytårsdage. Hvordan er din 1. nytårsdag?

Det allerførste jeg gør d. 1. januar er faktisk om natten, når jeg kommer hjem eller gæsterne er gået. Jeg snupper mig en franskbrødsbrødmad med f.eks. krebsehaler og mayonnaise, en kold øl og så ryger ‘Ain’t got no peace like in heaven’ med Big Fat Snake på højtaleren. Og så skråler jeg med – dog under hensyntagen til naboerne.

Big Fat Snake på Magasinet
Mit yndlingsband er altid med nytårsaften

Traditionen startede jeg for en hel del år siden efter en noget træls nytårsaften, hvor stemningen ikke var noget at skrive om. Og jeg havde det bare sådan, at den måde skulle min nytårsaften altså ikke slutte på. Og så gik jeg i handlings-mode midt om natten og opfandt mit lille ritual, som har hængt ved siden da. Mads har heldigvis været frisk på at holde fast i mit lille ritual. Selv da vi fejrede nytår i Hamburg sidste år havde vi medbragt nogle lækkerier og en lille højttaler 😉

Scrambled eggs
Scrambled eggs

Junk food er totalt på menuen 1. nytårsdag, så kan sundhedsapostlene tage over igen fra d. 2. januar. Dagen i dag har budt på scrambled eggs med bacon og ristet brød. Og aftensmaden er pommes frites enten med stegte fiskefileter med masser af remoulade eller hakkebøf med bearnaisesuace.

I gamle dage var det tradition i vennekredsen, at vi mødtes igen d. 1. januar. Så lavede vi biksemad af det overskydende oksemørbrad, som altid var på menuen nytårsaften. Og jeg lærte at bearnaisesovs går godt til biksemad. Mega hyggelig tradition, som vi er vokset fra. Eller rettere vi er vist blevet for gamle til at feste 2 dage i stræk.

Barndommens gade

Da jeg var barn elskede jeg at se skihop fra Garmisch Partenkirchen og nytårskoncerten fra Wien. I dag er jeg knap så dedikeret, men som regel får skihoppet og Wiener koncerten lov at køre i baggrunden.

Som barn fik vi altid citronfromage til dessert nytårsaften. Gæt hvem der fortærede resterne af citronfromagen 1. nytårsdag? Og jeg kunne sagtens snuppe det til morgenmad, he he. Den dag i dag elsker jeg stadig citronfromage, men det har ikke rigtig fænget an i vennekredsen 😉

Frisk luft og tv kiggeri

en lang gå-tur (såfremt kamp formen tillader det) er også altid på programmet d. 1. januar. Efter gårsdagens kalorie indtag og manglende nattesøvn gør frisk luft altså godt. Nogen gange er gå-turen lang, andre gange kort. Det afhænger som oftest af alkoholindtaget nytårsaften. Jeg har en enkelt gang oplevet at jeg var så meget i hopla at jeg løb en tur – efter havde gjort hytten ren, da jeg havde lagt hus til den pågældende nytårsaften. Det er kun sket den ene gang.

TV bingewatching på sofaen er også en fast bestanddel af min 1. nytårsdag. Vi hjælper som regel gerne en eller anden krimi komissær med at opklare et mord eller 2 fra sofaen – og måske med lidt halvlukkede øjne. Statsministerens nytårstale her kl. 18 holder vi os som regel også vågne til 😉

Det var et lille kig på nogle af de ting, der har fyldt og fylder min 1. nytårsdag. Har du nogle bestemte ting eller sjove ting du har gjort eller gør d. 1. januar?

Godt nytår
Godt nytår

Godt nytår

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. Louise M
  Forfatter
  03/01/2021 / 17:50

  Tænker en del af os var lidt mere friske i år end vi normalt er på årets første dag????????‍♀️ Vi nåede endda op på vores 10.000 daglige skridt????????

  Kh
  Louise

 2. 03/01/2021 / 16:25

  Prøver normalt blot at overleve, med vand i rigelige mængder, ro og benene oppe. Spiser rester og hvis muligt, gå en lang tur med hunden. I år var der dog ingen problemer med hverken hoved, gåtur eller tørst. Festen var nemlig aflyst, så det blev bare en helt almindelig fredag. Godt nok med restespisning og lidt skihopdrop????☀️