fbpx

Kære 2020 du blev sgu lidt anderledes

Indeholder reklame for Med24.dk

De fleste af os hilser vist 2021 ekstra meget velkommen efter et ret anderledes 2020. Covid-19 vendte nemlig ret meget op og ned på året 2020. Vendte op og ned på hvad vi kunne og ikke kunne. Kære 2020 du blev sgu lidt anderledes! Sådan tror jeg de fleste af os har det. Da jeg fejrede nytåret i Hamburg sammen med Mads var det nye muligheder, livsnyderi, rejser og oplevelser, der stod på vores 2020 program. Og jeg husker da også en kontorsnak med et par kolleger i februar om, at covid-19 da garanteret bare var en gang influenza agtig ting. Skal vi nøjes med at sige, at jeg og vi blev klogere!

Kære 2020 du blev sgu lidt anderledes
Kære 2020 du blev sgu lidt anderledes

2020 blevet året hvor

jeg lærte at bruge ansigtsmaske, spritte af og holde afstand, når jeg forlod havnehjemmet.

Sofie Linde fik sat så meget gang i den danske #metto debat om sexisme på arbejdspladsen. Hende er jeg fan af! Ikke så meget fordi hun satte gang i den debat, men snarere fordi hun bare er skøn og tør være helt sin egen.

vi sagde farvel til lyden af min barndom og ungdom med Matadors musikalske far, Bent Fabricius. Vi sagde også farvel til ord-ekvilibristen og Shubidua frontmand Michael Bundesen. Tak for fællessangen Bundesen og fordi du gav os noget at tænke over med dine skønne tekster.

dronning Daisy aflyste sin 80 års fødselsdag og dermed viste vejen for os andre. Og danskerne kvitterede med mange former for fødselsdagshilsner og masser af fællessang.

Dronningen holder tv tale til nationen på sin fødselsdag
Dronningen holder tv tale til nationen på sin fødselsdag

vi lærte at forholde os til smittetal, CE-mærkede engangsmundbind (reklamelink), incidenstal, smittekæder, flagermus, Wuhan, (selv)isolation og vacciner.

vi lærte på den hårde måde at man ikke skal udsætte noget. Vi kender ikke fremtiden, så lad være med at skubbe dine planer alt for meget ud i fremtiden. ‘Just do it’ som Nike siger i deres reklame!

jeg havde købt billet til festivalen Tinderbox og til Royal Run for allerførste gang – og så blev det sgu rykket til 2021 eller måske til 2022? Til gengæld opstod der mange små lokale festivaler rundt om i folks baghaver!

kunstnere fik lov at gennemføre deres koncerter og shows ved at lave 2 stk. pr aften. Og hvor vi som publikum fik et tomt sæde mellem os og det næste selskab. Til gengæld måtte der så gerne sidde en person 30 cm foran mig og 30 cm bag mig!!! Og på et stort fodboldstadium må der kun være ganske få tilskuere…..

jeg også lærte ikke at kramme, men i stedet at hilse med albuen.

Det store udland hvor

Brexit blev en realitet efter et langt tilløb fra marts 2019 og til december 2020.

en amerikansk præsidentvalg udviklede sig til det groteske med fake news anklager, stemmeoptællinger ad flere omgange og manglende anerkendelse af nederlag. Come US – det kan I gjorde bedre!

der var fokus på Black Lives Matter og menneskerettighedsbevægelsen ramte også Danmark efter George Floyds tragiske død efter en brutal politianholdelse.

store sportsbegivenheder blev aflyst på stribe med få undtagelser. Blandt andet EM i fodbold, Le Mans, De Olympiske og Paraolympiske Lege etc.

vi lærte at det rent faktisk godt kan lade sig gøre at holde ferie i Danmark og ikke kun i ‘de varme lande’. Vi genopdagede vores eget land. Sommerhusferier blev et hit og de danske øer blev tilnærmelsesvis rendt over ende af danske turister med billige færgebilletter. Mads og jeg nåede dog lige at få et par dage i Hamburg i august.

Store smil og øl på Brauhaus Joh. Albrecht
Store smil og øl på Brauhaus Joh. Albrecht

Gode ting 2020 bragte med sig

Det var nemlig ikke kun skidt det hele. 2020 bragte i mine øjne også nogle gode ting med sig. Ting som jeg håber og tror kommer til at sætte præg på vores fremtidige liv:

Mange af os blev vist ret gode til at bedømme hvor langt 1 meter er og at holde afstand. Faktisk syntes jeg det med afstanden er meget rart. F.eks. når vi står i kø i supermarkedet er det sgu da ret fedt, at andre ikke står i nakken på mig;-)

Når jeg ind i en butik, så er det første jeg kigger efter håndspritten. Gud hvor må jeg have haft beskidte hænder før!

Vi fik fokus på hvad der er vigtigt. At fysisk samvær og nærvær med venner og familie ikke nødvendigvis er noget vi skal tage for givet.

Vi fik nye begreber som ‘samfundssind’ og ‘solidaritet’. Hjælpsomheden voksede og fællesskaber opstod selv blandt folk, der ikke nødvendigvis kendte hinanden i forvejen. Men vi var og er alle i samme båd, så pitch in og køb ind for din nabo eller hvad der er brug for.

Vi lærte at bruge det virtuelle rum og at være sammen hver for sig. Vi lærte, at vi ikke behøver at være fysisk sammen for at holde møder eller træne. Det kan sagtens foregå online. Og at det ikke gik ud over effektiviteten hos de af os, der havde mulighed for at klare arbejdet fra hjemmearbejdspladsen. Og biceps ja, de kan også sagtens trænes hjemme på stuegulvet med en fyldt vandflaske.

Vi lærte at handle i og støtte det lokale butiksliv. Mange spisesteder evnede at sadle om til lave takeaway og vi støttede på bedste vis. Jeg har i hvert fald aldrig spist så meget takeaway før!

Analoge ting som brætspil, puslespil, strikning og hækling blev det nye sort og ikke at forglemme bagning. Personligt så er jeg måske lidt i tvivl om hvor mange af de, der har investeret i det helt store bage-gear, der så rent faktisk kommer til at bruge det også på lidt længere sigt. Men ingen bagning på havnekajen kan jeg afsløre.

Mange nye hverdagshelte

Kære 2020 du blev sgu lidt anderledes. Men 2020 lærte os også at sætte pris på nogle grupper af mennesker, som var dem, der rent faktisk fik vores samfund til at fungere under en covid-19 nedlukning af det danske samfund. Og nej det var ikke fine akademiske titler vi lige pludselig så op til. Næh, det blev nogle helt andre grupper, som viste sig yderst vigtige.

Sygeplejersker, plejepersonale, butikspersonale og pædagoger m.v. blev og er hverdagens nye helte. De fortjener så meget ros fra os alle sammen – for de kunne ikke og kan ikke arbejde hjemmefra, men stod og står midt i covid-19 orkanens øje. Tak for jer!

Landmænd i det ganske land sagde fra overfor grundlovsbrud på vegne af os alle sammen. Og mon ikke det er første gang der har været traktorer på Rådhuspladsen. Og skulle vi så lige se at få udbetalt nogle erstatninger til de mennesker, der fik hele deres livsgrundlag revet væk under sig. Det handler ikke om for og i mod mink, men tænk hvis det nu var dit job, der bare lige pludselig blev fjernet uden du fik kompensation!

Danmark fik en ny superstar, nemlig Sundhedsstyrelsens direktør og coronageneral Søren Brostrøm. Han er manden der styrede og styrer os igennem covid-19 krisen med troværdighed, ro og myndighed. Og så er han manden, der lærte os at tage en ansigtsmaske korrekt på.

Og sidst men ikke mindst så lærte Philip Faber os at sætte pris på at synge. Han genoplivede med stor succes den danske sangskat med sine 119 morgen- og fredagsfællessange på DR1. Højskolesangbogen lå vist under mange juletræer i år. Tak for sangen!

Farvel til et år og goddag til et nyt

I aften vil jeg glæde mig til at tage afsked med 2020 sammen med Mads og nogle få gode venner med lækker mad og et enkelt glas eller to. Og trods alt glæde mig over de gode ting, som 2020 også bragte med sig.

Kære 2020 du er og var en om’mer på langt de fleste parametre. Til gengæld er du nok også året, som de færreste af os glemmer. Men jeg glæder mig nu alligevel til at tage hul på 2021.

Hvad lærte du af 2020? Hvad glæder du dig mest til i 2021?

Godt nytår til alle jer, der følger med her på bloggen. Det er jeg glad for og håber I også har lyst til at kigge med i 2021.

Godt nytår
Godt nytår
Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. Louise M
  Forfatter
  31/12/2020 / 15:26

  Enig, det bli’r godt når sprit kun er til indvordes brug????????

  Godt nytår????????????

  Kh
  Louise

 2. 31/12/2020 / 14:36

  Hurra for takeaway og sprit????Glæder mig dog til stik og langsom afvænning i 2021????????????