fbpx

Fra To Do til JUHU

Skab glæde og energi omkring dine opgaver

Vi har alle prøvet det – den omfangsrige to-do-liste, der bare vokser og vokser. Vi føler os pressede, overvældede og mister motivationen til at tackle de mange opgaver.

Men har du overvejet at ændre din tilgang og gå fra en to do liste til en JU-HU liste?

Hvad er forskellen? Ja, det handler om intentionen og energien bag vores opgaver. Og det kan gøre en kæmpe forskel i hvor effektiv du er og i din livskvalitet.

To-do-lister er praktiske og giver dig et overblik over, hvad du skal nå i løbet af dagen. Der er noget tilfredsstillende at strege punkter ud og se listen blive kortere.

Men problemet opstår, når din liste er fyldt med opgaver og gøremål, som du ikke orker, gider eller når der er alt for mange “skal” og “bør” involveret. Det er her, JUHU-listen træder ind.

En JUHU-liste handler om at skabe glæde og energi omkring dine opgaver.

Måske du skal bruge lidt af din sommerferie på at træne hvordan du går fra To Do til JU-HU? På den måde kan du komme godt i gang efter sommerferien og måske undgå at lande i det berømte hamsterhjul.

kvinde, gejst, stue billeder
Vil du også gerne gå fra To Do til JU-HU?

Sådan gør du

Du starter med at ændre dit perspektiv og intention. I stedet for at fokusere på alt det, du skal gøre, skal du identificere, hvad der virkelig får dig til at sige “JUHU!”. Det kan være store eller små ting, der bringer dig glæde og tilfredshed.

For at begynde at skabe din JUHU-liste skal du blot tage et øjeblik til at reflektere over, hvad der virkelig bringer dig glæde.

  • Er det at lytte til din yndlingsmusik?
  • Spise en lækker chokolade?
  • Holde minipauser for at gøre noget sjovt?

Skriv disse ting på din liste og giv dem lige så meget vægt som de mere traditionelle opgaver.

Når du har lavet din JUHU-liste, kan du begynde at notere dine opgaver og måske endda prioritere dem.

Men vær opmærksom på, at du kan droppe nogle af opgaverne, hvis de ikke bringer dig glæde eller er nødvendige. Gør dette med omtanke og vær realistisk omkring, hvad der er vigtigt og givende for dig.

En af nøglerne til at skabe en JUHU-liste er at planlægge for lidt – fremfor for meget. Når du har en kortere liste med opgaver, føler du dig som en helt, når du får dem afsluttet!

Det skaber en positiv spiral af energi og motivation, der vil hjælpe dig med at fortsætte med at være både effektiv og glad.

Har du brug for mere inspirtion til hvad du kan sætte på din JUHU liste, så er der tips at hente i mit blogindlæg ‘Sådan skruer jeg ned for min stress‘.

Du skal ændre din tankegang

Selvfølgelig er der stadig vigtige opgaver og forpligtelser, som ikke nødvendigvis bringer dig øjeblikkelig glæde. Men ved at inkludere elementer fra din JUHU-liste og ændre din tankegang, kan du bringe mere positiv energi ind i selv de mest kedelige opgaver i din hverdag.

Overgangen fra en to-do-liste til en JUHU-liste handler om at ændre dit forhold til dine opgaver. Det handler om at finde glæde og tilfredshed i det, du skal gøre, og om at skabe en positiv og energifyldt tilgang til dine daglige gøremål.

Måske kan du lytte til musik, mens du vasker op, eller belønne dig selv med en lille godbid efter at have afsluttet en udfordrende opgave.

Så næste gang du føler dig overvældet af en lang to-do-liste, så husk at skabe din JUHU-liste og gør din dag lidt mere festlig!

Du kan downloade min ‘Fra To Do til JU-HU’ liste her.

Og har du brug for inspiration til din to do liste, kan du finde et par tips her ‘Skab overblik

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.