fbpx

Elefanten Bodil

Elefanten Bodil
Elefanten Bodil

Her på havnen har vi fået nyt medlem i vores kunstsamling – nemlig en elefant. Og den har vi opkaldt efter elefanten Bodil fra “Far til fire” filmene, selvom vores er rød og ikke blå som Lille Pers elefant.

Vores kunstinteresse blev vakt for nogle år siden på et påskebesøg hos min far i det nordjyske, hvor han foreslog, at vi skulle besøge nogle af de lokale udstillinger i forbindelse med påsken. Og med en lettere opgivende “ja, ja noget skal tiden jo gå med” agtigt attitude, drog vi på rundtur til de lokale påskeudstillinger i bl.a. Klim Kalkovn, Bådhuset i Slettestrand, Bratskov og Klitrosen.

Det sjove er så, at vi rent faktisk er endt med at blive ret meget fanget af det med kunsten. Og nu er det et fast element i bl.a. vores påskeferie at besøge nogle af de lokale nordjyske gallerier og udstillinger. Tjah, så’en er det at blive voksen og følsom :oops! Og (påske)besøg i det nordjyske er ofte lig nye ting til vores kunstsamling.

Marius, Hedvig & Bodil:

På en af vores første påsketure stødte vi på kunstneren Karin Jørgensen fra Galleri Flora. Hun laver bl.a. dyr  i gips – både “spøgefugle” på drivtømmer og mere eksotiske dyr som giraffer og elefanter  udover malerier m.v. Og jeg tror hun har ramt et eller andet i os. For vi vender tilbage til Karin Jørgensen og Galleri Flora og har ikke kun set hendes ting på diverse udstillinger. Vi har rent faktisk også besøgt hendes lille galleri i Telling ved Brovst et par gange.

Marius, Hedvig & Bodil
Marius, Hedvig & Bodil

Vores første køb fra Galleri Flora var en blå giraf, som vi straks døbte “Marius”. Vi købte den nemlig på samme tidspunkt som sagen med giraffen Marius i Københavns Zoo kørte på højtryk.

Sidenhen er “Hedvig”, en orange hest, også kommet til. Vores nyeste skud på stammen er som sagt elefanten “Bodil”. Vi nyder dagligt vores 3 farverrige gips dyr og elsker, at Karin Jørgensen formår at give sine gips dyr et godt udtryk i øjnene, som gør dem lidt levende. Og ja indrømmet, Mads og jeg er lidt småtossede. Vi har nemlig navngivet en del af vores kunst, men mere om det på et senere tidspunkt 😆 

Spøgefugle på drivtømmer
Spøgefugle på drivtømmer
Spøgefugle

Galleri Flora sælger i øvrigt også de såkaldte “spøgefulge” i gips. Det er nogle fugle lignende væsner på drivtømmer. Dem har vi en enkelt af og vores spøgefugle på drivtømmeret er nu blevet vores billede af os selv, når vi bliver gamle. Nemlig hvor Mads og jeg sidder på en bænk, nyder vandudsigten og livet og kloger os lidt på omverdenen.

Det meste af vores kunst er faktisk ikke særligt dyrt. Til gengæld er det noget kunst, der gør os glade og får os til at at slippe autopiloten, når vi kigger på det og hvert køb har sin historie. Og det er jo i virkeligheden det kunst skal – nemlig at skabe glæde!

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.