fbpx

Cremet ramsløgspesto med valnødder

Som resten af blogger og Instagram verdenen har Mads og jeg også været på ramsløg jagt, efter det gik op for mig hvor let det egentlig er at lave ramsløgspesto. Vi endte med en cremet ramsløgspesto med valnødder og vores opskrift med ramsløg finder du længere nede i indlægget.

Ramsløgblade, citron, valnødder, olievenolie og evt. lidt hvidløg og salt og vupti
Ramsløgblade, citron, valnødder, olievenolie og evt. lidt hvidløg og salt og vupti

Ramsløg er med i løgplante familien; den har en stærk løglugt og smager som en blanding af hvidløg og purløg. Ramsløg indeholder faktisk meget mere C-vitamin end citroner; op til 2o-40 gange så meget. Ramsløg sæsonen starter i det tidlige forår omkring marts og varer her til ca medio juni.

Ramsløg kan bruges til pesto eller blandes i salt, smør eller olie for at give noget smag. Vi er i hvert fald blevet store ramsløg fans her på havnekajen.

OBS: vær opmærksom på ikke at forveksle ramsløg med den giftige liljekonval. Her er lidt hjælp til at kende forskel på ramsløg og liljekonval.

Ramsløg kan bruges til meget

Du kan bruge både blade, blomster og blomsterknopper i madlavningen og kan spises både rå og tilberedt. Det kan dog være en ret krads omgang, hvis du snupper den rå! Du kan bruge ramsløg i retter, hvor du ellers ville have brugt hvidløg. Laver du retter med persille eller purløg, kan du snildt erstatte det med ramsløg. Og ramsløg er efterhånden blevet så populær, at den også kan købes i visse supermarkeder.

Vi har været på ramsløgs blad-jagt
Vi har været på ramsløgs blad-jagt

Som sagt er vi hoppet med på ramsløg hypen og var på ramsløg jagt et sted på Fyn for et par uger siden. Mads havde nemlig spottet ramsløg på en af sine motorcykel ture.

Så bevæbnet med vores bare hænder og en plastikpose var vi på ramsløg jagt for et par uger siden. Og projektet lykkedes og vi fik den lækreste cremede ramsløgspesto ud af vores anstrengelser.

Vores ramsløgspesto opskrift kan du se herunder. Den er inspireret af flere forskellige opskrifter med ramsløg, som jeg fandt på nettet – og så brugte vi valnødder, da vi ikke lige havde andre nødder i huset. Men det fungerede ret fint.

Ramsløgblade, citron, valnødder, olievenolie og evt. lidt hvidløg og salt og vupti
Udskriv

Cremet ramsløgspesto med valnødder

Nem og lækker cremet ramsløgspesto med valnødder
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword ramsløg, ramsløgspesto, valnødder
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 2 pers
Forfatter Louise Møller

Equipment

  • minihakker eller blender
  • 1 syltetøjsglas eller lign.

Ingredienser

  • 1 stor håndfuld ramsløg blade
  • 1 dl olivenolie
  • saften fra en halv citron
  • 2 fed hvidløg – du kan også bruge hvidløgspulver
  • 100 gram valnødder – du kan også bruge mandler
  • lidt parmesan ost
  • salt efter behov

Sådan gør du

  • de plukkede ramsløg blade skyldes grundigt og tørres i et viskestykke
  • kom ramsløg blade, olivenolie, hvidløg og citronsaft i din hakker eller blender
  • kør indtil du får en grøn olie – tilsæt evt. lidt mere olie, hvis den skal være mindre cremet
  • hak valnødderne og rist dem let på en tør pande
  • vend valnøddestykkerne i pestoen
  • smag pestoen til med salt
    Cremet ramsløgpesto med valnødder

Noter

Ramsløgspestoen opbevares bedst i et lufttæt glas i køleskabet.
Du kan fryse resten af din ramsløgpesto nedMan spørger ‘kan ramsløg fryses ?’ Og ja har du lavet en stor portion, så kan du saftens fryse ramsløgspestoen.
Jeg har selv brugt en lille plastikpose og delte pestoen med elastikker, som du kan se på billedet inden jeg lagde det i fryseren.

Hvis du er til selv at lave andre sunde og nemme ting i dit køkken, så vil jeg anbefale dig at lave ingefær shots. Du kan se min opskrift på hjemmelavede ingefærshots her.

Mangler du inspiration til din næste kærestedate?

Hverdage er der flest af - og derfor må hverdagene meget gerne indeholde små kærestedates og masser af hverdagsglimmer.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min inspirationsliste med 17 ideer til en kærestedate på en printbar pdf.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.
Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.