fbpx

At finde mine kerneværdier og arbejdsglæde

Reklame

Som du måske ved blev jeg fyret fra mit job i juli måned. Jeg har været 34 år på samme arbejdsplads om end i en del forskellige leder- og stabsfunktioner og mange forskellige opgaver. Så da jeg fik fyresedlen blev jeg hurtigt enig med mig selv om at se det som en chance for at genopfinde mig selv. At finde mine kerneværdier og arbejdsglæde kom derfor hurtigt til at stå øverst på min dagsorden. Jeg har valgt ikke bare ræse ud og finde et eller andet tilfældigt job. Det bliver så nok heller ikke så let i disse covid-19 tider 😉 Men det det skal være det rigtige job. Et job som jeg gerne vil og som giver mig energi.

Selvfølgelig er det ikke spor sjovt at blive fyret og jeg rammes da også af en dårlig dag i ny og næ. Der er dage hvor jeg har svært ved at se det positive i, at jeg blev fyret. Men de dage må også godt være der. Jeg øver mig i at acceptere, at det er ok ikke at være helt på toppen alle dage. At det er ok at lade tankerne køre i en ‘øv det er træls’ retning. Når de tanker dukker op, så plejer jeg at gå eller løbe en tur. Det hjælper som regel.

Jeg har haft stor glæde af Charlottes online kursus 'Skab det arbejdsliv du længes efter'
Jeg har haft stor glæde af Charlottes online kursus ‘Skab det arbejdsliv du længes efter’

Ud af komfortzonen

Som du nok kan regne ud har jeg jo qua mine mange år i firmaet også kunnet køre en del opgaver på rygraden. Det kan være ret fint i mange sammenhænge. Men i andre sammenhænge er det der med at hvile på laurbærerne en sovepude. Du kender det sikkert; dagene går og ja går og går og det letteste er bare at leve med det. Men det betød nok også, at jeg glemte at mærke efter hvad der gjorde mig glad, sådan rigtig bund grund glad.

Nu lyder det måske som om jeg ikke var glad i mit job. Det var jeg bestemt og jeg har (og har haft) en masse søde og fantastiske kolleger. Som i virkeligheden nok er den største årsag til, at jeg var så glad for mit arbejde, som jeg trods alt var/er.

Der er selvfølgelig noget rart og let ved ‘bare’ at kunne køre en masse arbejdsopgaver på rygraden. Så nu hvor jeg blev tvunget ud af min komfort zone og skulle til at mærke efter, oplevede jeg, at det faktisk var svært for mig. Svært at sætte ord på de ting, som jeg synes er og var sjove at lave. Hvilke opgaver er/var sjove at lave? Og hvorfor? Hvad giver de opgaver mig? Mange ting kørte jo som sagt på rygraden og hverdagen buldrede bare der ud af.

Hvad gør mig glad?

Hvad gør mig glad? ‘Ja det ved jeg sgu ikke rigtig’ tror jeg nok, at jeg svarede mig selv. Ved du i øvrigt hvad der gør dig glad? Det gik ret hurtigt op for mig, at jeg skulle have noget hjælp til at finde mine kerneværdier og arbejdsglæde igen. Nogen til at hjælpe mig med at stille de svære spørgsmål og gå mig lidt på klingen. Hjælpe mig med at komme et spadestik dybere for at finde mine kerneværdier og arbejdsglæde.

Den her seddel satte jeg på køleskabet d. 30. juni: Fra nu af skal det være sjovt
Den her seddel satte jeg på køleskabet d. 30. juni: Fra nu af skal det være sjovt

At finde mine kerneværdier og arbejdsglæde

På Facebook så jeg, at en af mine bloggerkollegaer, Charlotte, udbød et online kursus ‘Skab det arbejdsliv du længes efter‘. Det lød til at være et ret godt supplement til mit outplacement forløb, som var en del af min skal vi kalde det fyrings-pakke 😉

Charlottes online kursus løb over 6 uger og sluttede af med en 1:1 online session. Kurset bestod af 6 moduler med tilhørende workbook. Jeg synes, at det gav god mening at snuppe et modul om ugen, netop fordi jeg skulle bruge noget tid til at tænke over nogle af de spørgsmål, som jeg skulle svare på. Undervejs var det muligt at sparre med Charlotte via mail, såfremt der dukkede spørgsmål eller uklarheder om hvordan jeg skulle angribe en opgave op.

Kursets indhold

Hvert modul består af en kort videolektion til emnet efterfulgt af en video hvor Charlotte gennemgår modulets opgaver og giver nogle eksempler. Samtidig fulgte der nogle forskellige hjælpeark med som liste med f.eks. bud på værdier, styrkere og dæmpere.

Selve kurset indeholder følgende moduler:

Modul 1: Find dine personlige styrker

Modul 2: Find din passion

Modul3: Min værktøjskasse

Modul 4: Find din indre gps

Modul 5: Find din rette hylde og røde tråd

Modul 6: Din actionplan

For mig var kurset en rigtig god øvelse i at mærke efter og blive klogere på mig selv og meget mere bevidst om hvad det er jeg kan. Det gode er også, at jeg har adgang til kurset fremover, så hvis der et modul jeg har lyst til at tage igen, hvis jeg føler der er ting der har ændret sig, så kan jeg det.

Du kan se meget mere om Charlotte og de kurser hun udbyder på hendes hjemmeside: charlottegade.dk

At finde mine kerneværdier og arbejdsglæde har været vigtig for mig i processen
At finde mine kerneværdier og arbejdsglæde har været vigtig for mig i processen

Mine kerneværdier

Efter at have arbejdet med Charlottes kursus har jeg fundet frem til at mine kerneværdier er (i uprioriteret rækkefølge):

autencitet

samhørighed

frihed

kreativitet

balance

(selv)udvikling

lykke

succes

anerkendelse

eventyr

De her 10 ord er dem, der fremadrettet skal hjælpe mig med at holde fokus på den vej, som jeg skal gå i forhold til nyt job. Gennem kurset har jeg lært, at jeg skal holde fast i at være autentisk og tro mod den jeg er som person. Jeg er også blevet mere bevidst om, at jeg skal have mere balance ind i mit liv (kortere arbejdstid) så jeg giver plads til min kreative side, som ikke har fyldt så meget som jeg gerne har villet qua fuldtidsarbejde og manglende energi.

Den ekstra frihed skal også give plads til flere gode oplevelser om end coronaen driller lidt her. Men så må jeg jo bare være kreativ på oplevelsesfronten 😉 Og alt det her skulle også gerne resultere i noget mere lykke og glæde, eventyr, succes og anerkendelse. Og sidst men ikke mindst arbejdsglæde.

Ingen helt konkrete jobtitler endnu

Jeg har stadig lidt svært ved at sætte nogle helt konkrete jobtitler på mit fremtidige arbejde endnu, men der arbejdes på sagen. Og jeg prøver at hente input dels fra jobannoncer, venner og bekendte og bare ved at være nysgerrig.

Så jeg er i gang med at få sat nogle af de berømte kaffemøder op. Her vil jeg snakke med gamle kolleger, for at høre noget om hvordan deres hverdag ser ud. Ikke fordi det skal skaffe mig et job, men simpelthen fordi jeg gerne vil have noget input til hvad retning jeg skal gå.

Jeg er på vej
Jeg er på vej

Jeg tror også jeg skal have prøvet noget sociale medier agtigt af. Så her jeg i fuld gang med at finde nogle kurser, så jeg kan dygtiggøre mig på det felt.

Min blog og sociale profiler skal i hvert fald ‘have en over nakken’, for jeg kan godt mærke at jeg synes det er sjovt at udfordre mig selv i den boldgade. Min kreative side har fyldt alt for lidt de seneste år. Om det så holder på sigt, ja det vil tiden vise. Men planen er stadig, at der gerne skal komme en masse positivt ud af min fyring. Og det jeg ikke i tvivl om at der gør – i hvert fald de fleste dage 😉

Kender du dine kerneværdier?

Hvad ville du gerne lave, hvis du ikke skulle lave det du gør i dag?

Ja, det spørgsmål er der nok andre end mig, der har svært ved at svare på. Vil du gerne i gang med at finde frem til det arbejdsliv du længes efter, har jeg mulighed for at tilbyde dig Charlottes kursus med rabat, når du bruger koden ‘Theharbourgirl‘. OBS senest 11. oktober 2020, men du har adgang til kurset for altid, når du først har købt det!

Kurset koster normalt 3.299 kr., men når du bruger min kode, får du kurset for 1.649 kr. For mig var kurset en stor øjenåbner. Og selvom jeg endnu ikke har sat mig fast på nogle helt konkrete jobtitler, så er jeg på vej – og det er det vigtigste. Og er er der nogle forudsætninger, der ændrer så, ja så snupper jeg da bare en tur til på kurset. Den mulighed får du også, når du køber kurset ‘Find det arbejdsliv du længes efter’.

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

4 Comments

 1. 16/10/2020 / 09:10

  Kære Louise, dejligt at høre, at du blev klarere på, hvad du vil og ikke vil prioritere. Jeg har været (og er nok stadig) igennem samme proces. Det kan godt være lidt skræmmende, fordi man stiller sig ud på det yderste af vippen. Men det er også lidt af en øjenåbner for, hvad man vil bruge sin tid på. For mit vedkommende nok et liv som selvstændig rådgiver/konsulent, for jeg sætter stor pris på fleksibilitet og frihed, har jeg opdaget 😉

  • Louise
   Forfatter
   16/10/2020 / 09:53

   Kære Susanne

   Tak for din søde kommentar – og ja den der proces med i et eller andet omfang at tage sit liv op til revision er bare en spændende rejse✨

   Sjovt nok er jeg begyndt at tænke lidt af de samme tanker, netop pga friheden og fleksibiliteten????

   Ved du hvad retning du vil gå? Noget med mad og/eller sundhed eller?

   Kh
   Louise

 2. Louise M
  Forfatter
  09/10/2020 / 11:55

  Kære Janet

  Tusind tak for din søde kommentar. Og jeg er helt enig i at dagen helst skal være sjov, rar og med udfordringer.

  For mig virker det som om du er landet ret fint i dit nye(re) liv og jeg er nu også ret fortrøstningsfuld???????? Jeg tror i virkeligheden at når jeg ikke panikker for meget men i stedet nyder livet og de mennesker der er omkring mig, så dukker der lige pludselig nogle muligheder op ude i det blå????

  Ha’ en skøn weekend og efterårsferie????????????????

  Kh
  Louise

 3. 09/10/2020 / 10:03

  Alletiders ide, med Charlottes kursus????.
  Og pøj pøj med jobsøgningen.
  Kan sagtens sætte mig ind i udfordringerne, for når du, som jeg, helt forlader arbejdsmarkedet, kommer spørgsmålene ifht hvad nu… også op. Hvad vil jeg med mit liv… Hvad skal jeg foretage mig… Hvordan får jeg mest ud af mine vågne timer… Kan f. eks. foreninger bruge mine kompetencer… Kan jeg gøre en forskel for noget eller nogen… osv osv.
  Men een ting er helt sikkert; Dagen skal være rar, sjov, givende og gerne udfordrende, på den gode måde, at stå op til.

  Kh fra Janet????????????