fbpx

15 x inspiration til din staycation efterårsferie

Efterårsferien nærmer med sig med hastige skridt. Faktisk er det allerede næste fredag den begynder. Mange af os ender nok med også at holde efterårsferie herhjemme i Danmark eftersom covid-19 endnu ikke har sluppet sit tag i os og resten af verdenen. Men hvad kan du så lave i din staycation efterårsferie? 15 x inspiration til din staycation efterårsferie er mine bud på hvad hvad du kan lave i din hjemlige efterårsferie. Nogle af dem er ret Odense inspirerede og andre kan bruges af alle uanset, hvor du bor.

Staycation er en ny måde for mange af os at holde ferie på. Ordet ‘staycation’ er en sammentrækning af ordene ‘stay’ og ‘vacation’ og handler om at blive hjemme i ferien. Nogen af os er måske allerede i træning fra sommerferien, der for manges vedkommende også foregik herhjemme i DK.

Mads og jeg er så heldige at vi får besøg af vores yngste nevø og niece på hhv 10 og 8 år i efterårsferien. Det glæder vi os til. Så for vores vedkommende er det en staycation efterårsferie. Og af samme årsag er min liste selvfølgelig ret børnevenlig.

15 x inspiration til din ‘staycation efterårsferie’

Her kommer mine ideer til din staycation efterårsferie:

 • gå en tur i skoven med din kæreste, børn og/eller familie og saml ting fra naturen: f.eks. blade, røde bær, kogler og kastanjer. Så kan I også hygge jer med at lave kastanjedyr, efterårspynt som f.eks. at pynte nogle glas med tørrede blade, lave en flot plakat med tørrede blade eller måske en efterårskrans af kogler, blade eller kastanjer.
15 x inspiration til din staycation efterårsferie
15 x inspiration til din staycation efterårsferie

Husk bladene skal lige tørre et par dage inden du limer dem på glasset eller papiret! Halmkranse kan du typisk købe i hobbyforretninger og/eller plantecentre.

 • bor du ikke i nærheden af en skov, kan turen måske i stedet gå til den nærmeste strand, hvor I kan samle nogle sten og skaller. Så kan I i stedet male fine motiver på stenene.
 • byg din egen drage – efteråret byder som regel på vind og dermed godt dragevejr. Se her hvordan du bygger din egen drage. Og så er det ellers bare ud på en åben plads eller mark og få sat din hjemmebyggede drage op.
Byg din egen drage
Byg din egen drage

Græskar

 • lav en græskarlygte. Græskar er blevet vældig populært i DK de seneste år. Enten kan du vælge at købe nogle rigtige græskar og selv skære en græskarlygte. Eller du kan gøre som jeg og købe en keramikgræskar lampe, der kan genbruges fra år til år. Og som du kan læse i et af mine tidligere indlæg, er jeg blevet vild med Halloween de seneste par år.
Græskarlygte på terrrassen
Græskarlygte på terrrassen
 • efterårsklargør din have, hoveddør eller terrasse: vi rydder altid op i vores (sommer) blomster og planter på terrassen. når efteråret sætter ind. Nogle blomster og planter overlever på vores terrasse til næste år. Og nogle enkelte har vi dårlig erfaringer med at tro på kan overleve. Og så ryger de ud. Men det giver jo heldigvis plads til noget efterårsblomster som lyng og pyntekål samt pyntegræskar og et mindre halloween show.

Indendørs hygge

 • drik masser varm kakao og top med lidt flødeskum (det er jo ferie!)
 • gå en tur i biografen og se en film. Når Mads og jeg går i biografen vælger vi typisk den sene eftermiddagsforestilling og så går vi ud at spiser bagefter eller tager mad med hjem. (Så støtter du også lige din lokale biograf og en restaurant, der formentlig har det svært i disse tider).
 • I kan også lave hyggedag i nattøj eller hjemmebio med et par madrasser og puder på gulvet eller dyner i sofaen og masser af popcorn
 • tag på æble pluk enten ude i naturen eller på en af landets æbleplantager. Så kan du f.eks. lave dine egne havregrynsæblesnitter. Og ungerne kan snildt være med i køkkenet. Opskriften på havregrynsæblesnitter har jeg fundet hos min søde bloggerkollega HomeByBianca.
Gå på æblejagt
Gå på æblejagt
 • spil brætspil; måske I kan finde brætspillene frem og lave en brætspilseftermiddag. Dejligt mindfuldt uden iPads og mobiltelefoner. Og så kan eftermiddagen jo også lige toppes med varm kakao 😉

Efterårsferie i Odense med børn

 • tag en tur i zoologisk have. Og selvom vi ikke har børn synes vi faktisk det er ret hyggeligt med en tur i zoo. Odense Zoo er pyntet op med græskar i efterårsferien. Sidste år havde vi vores yngste nevø og niece med ud i Odense zoo, som du kan se på billedet. Og det tænker jeg også, at vi skal igen i år.
Græskarlygte på terrrassen
Græskarlygte på terrrassen
 • Den Fynske Landsby byder på masser af spændende aktiviteter i efterårsferien. Du kan f.eks. møde smeden, kokkepigen, landmanden, uldkonen og karlen og se hvilke arbejdsopgaver de lavede i gamle dage. Du kan prøve at støbe lys og lave roe-mænd samt køre i hestevogn.
 • Møntergården har Fyrtøjet og Børnemuseet med ‘Børnenes baggård’ lagt op til en kreativ efterårsferie, hvor du f.eks. kan snitte i træ og lave elverkranse.
 • leg turist i din egen by. Måske der er et museum du aldrig har fået besøgt eller find nogle lokale aktiviteter du aldrig nået at deltage i. Ellers måske skal den daglige gå tur bare foregå i et nyt kvarter.

Stige Ø og troldejagt

Bor du i Odense eller på Fyn, så tag en tur til det rekreative område Stige Ø mellem Odense kanal og Odense fjord. Der er ishytte, toiletter, blåpladser og mulighed for f.eks. at sætte drager op, gå på opdagelse i det bakkede terræn, løbe på rulleskøjter eller skateboard eller cykle mountainbike og meget andet.

På turen mod Stige Ø kan du så finde Thomas Dambo’s store trætrold. Thomas Dambo har sat op 68 andre trætrolde rundt om i verdenen og trolden i nærheden af Stige Ø er nr. 69 i rækken, og den hedder ‘Hans Hule hånd’.

Mads og jeg har været ude at finde trolden. Vi skulle nemlig lige smugtræne inden vores søde små feriegæster dukker op. Og det lykkedes os!

På troldejagt
På troldejagt

Men indstil dig på at du og familien skal I på skattejagt for at finde den fine trætrold. Alle Dambo troldene er nemlig gemt på hemmelige steder rundt om i verdenen. Og det er ikke noget med at der er skilte, der peger dig i hvilken retning du skal. Meeen der er hjælp at hente via det store troldekort. Rigtig god fornøjelse og troldejagt!

God efterårsferie 😉 Hvad har du af planer i din efterårsferie?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 02/10/2020 / 08:34

  Varm chokolade efter gåture i skov og ved strand, er på programmet året rundt her. ???? Nu har jeg jo også “ferie” døgnet rundt.☀️

  Janet Semipensionist

  • Louise
   Forfatter
   02/10/2020 / 11:27

   Gå ture og varm chokolade er nu også et godt mix????
   Rigtig god weekend ????

   Kh
   Louise