fbpx

Efterårshygge på havnekajen

Efterårshygge på havnekajen lakker mod enden og efter en skøn efterårsuge ‘truer’ hverdagen nu igen. Som du måske har set på de sociale medier havde Mads og jeg besøg af vores yngste nevø og niecer. Og havde 4 hyggelige dage med dem. Og lige så meget som vi nyder deres besøg, så indrømmer jeg også gerne, at vi rammer sofaen hårdt, når deres forældre har hentet dem. Der var dømt efterårshygge på havnekajen.

Vi hentede vores yngste nevø og niece i F town søndag formiddag. Deres storesøster ville så komme selv med toget mandag. Normalt er det os, der henter min søsters børn og så afhenter forældrene dem i Odense. Det har vi gjort fra start, for de første gange de var på ferie, var de ikke så gamle. Og så blev min søster og jeg enige om, at det nok var sværere for børnene, hvis forældrene afleverede dem og så kørte.

Vores 3 feriegæster
Vores 3 feriegæster

Efterårshygge på havnekajen

Vi landede med vores 2 feriegæster i Odense ved 17 tiden og fik bagagen slæbt op. Glemte desværre at tage et billede af det, men i familien Møller we don’t travel light, he he. Gæsteværelset var fyldt op, men til gengæld var vi beredt til en hver situation. Herefter tog vi en hurtig tur rundt på gå-ben i havnehood’et. Når man er 8 og 10 år trænger man til at sponge lidt omkring efter små 2 timer i en bil.

Pizza er en del af ferien. Og Tornos Pizzaria på Skibhusvej er leveringsdygtig i både pizza, pasta og grill mad. Så pizza til de unge mennesker og pasta til onkel Mads og moster Louise. Og så var der ellers dømt hygge resten af søndag aften.

Der er altid pizza på feriemenuen
Der er altid pizza på feriemenuen

Mandag formiddag startede vi med at gå på troldejagt i Skibhus skoven og finde Thomas Dambo’s flotte trætrold ‘Hans Hule Hånd’. Og vores unger skulle selvfølgelig helt op i toppen og var behørigt imponeret over den flotte trold.

Herefter kørte vi ud på den nærliggende Stige Ø, som er et rekreativt område, der er indrettet ovenpå en gammel losseplads. Der er grillhytte, shelters og toiletter og med masser af muligheder for aktiviteter til mountainbike, skateboard, løb, legeplads og træningsbane. Vi brugte det meste af en times tid i området og specielt træningsbanen var et hit. Om end nogle af forhindringerne blev forceret med lidt hjælp, når ens ben nu ikke har soldaterlængde.

Vores ældste niece kom som sagt selv over med toget midt mandag eftermiddag. Hun skulle på besøg hos nogle af sine efterskolevenner i det jyske fra tirsdag. Så vi var mægtig glade for, at hun lige gjorde holdt i Odense et døgns tid.

Kastanjejagt

Eftermiddagen bød også på kastanjejagt. Mosteren havde nemlig en lumsk ide med, at de unge mennesker skulle lave kastanjedyr. Det var dejligt analogt og uden iPads 😉

Faktisk endte det med, at alle 3 unger blev ret optagede af at lave kastanjedyr. Dog med yngsteniecen som den mest produktive. Jeg gik også all in og havde inden besøget været forbi Panduro Hobby og indkøbt piberensere, fjer, lim og øjne i rå mængder.

Du kan se nogle af de fine kastanjedyr her:

Mandag aften stod den på onkel Mads’ spaghetti bolognaise og det var populært blandt de 2 yngste. Og de tænker sjældent hvor mange grøntsager (gulerødder, selleri, løg) vi sniger ind i den kødsovs 😉

Deres storesøster skulle mødes med en efterskole veninde og spiste aftensmad på en cafe i city. Men hun er jo så gammel nu, at hun selv laver aftaler og selv kommer frem og tilbage til havnekajen. Dog behørigt instrueret i at give sin moster besked om, hvor hun er og hvornår hun er på vej hjem.

Feriegaver

Tirsdag formiddag brugte vi i Rosengårdcentret. For nogle år siden indførte Mads og jeg nemlig begrebet feriegaver. Det var lidt i stedet for at give for lidt større beløb til jul og/eller fødselsdage. Så når de er på ferie hos os, ja så vanker der en mindre feriegave. Og det er populært skal jeg hilse at sige og en tradition, som både Mads og jeg og alle 3 børn nyder lige meget.

Feriegaver er populært
Feriegaver er populært

Tirsdag eftermiddag var der dømt skovtur for de 2 yngste. Imens storesøster besøgte endnu en efterskole ven inde hun tog toget mod det jyske. Børn i dag er meget vant til bare at sætte sig med en iPad, men Mads og jeg havde aftalt, at den gik ikke her i efterårsferien. Og da vi først kom ud i skoven og fandt svampe, snegle og biller, ja så gik det jo fint.

Onkel Mads’ lakse/fiskefrikadeller tirsdag aften var også et stort hit. Men det havde åbenbart givet sult at både skulle shoppe og være på skovtur. Du finder opskriften på laksefrikadellerne her. Dog var Mads den søde onkel, der lavede dem uden spinat 😉

De 4 i biffen for at se 'Far til 4 og Vikingerne'
De 4 i biffen for at se ‘Far til 4 og Vikingerne’

Onsdag formiddag har vi rengøring, så her inviterede vi vores 2 feriegæster i biografen. ‘Far til 4 & Vikingerne’ havde premiere d. 8. oktober, så det passede fint. Og gr. efterårsferie og coronaen var forestillingerne spredt ud over hele dagen. Så kl. 10 sad vi klar i Nordisk Bio i Odense Banegårdcenter ‘bevæbnet’ med vingummibamser og store forventninger. Og en stor anbefaling herfra til filmen; den var både sjov, kærlig og med nogle gode pointer – i børnehøjde.

Ferie uden børn

Torsdag formiddag havde Mads og jeg en aftale med et køkkenfirma. Nogle af vores køkkenlåger er nemlig begyndt at skalle af som du kan se på billedet. Så det skal vi lige have gjort noget ved. Og så overvejer vi samtidig om ikke der skal noget kulør på i hvert fald nogle af vores låger. Nu hvor vi alligevel skal have skiftet. Vi overvejer en skovgrøn farve a la den du kan se via linket her.

Nogle af vores køkkenlåger skaller af
Nogle af vores køkkenlåger skaller af

Fredag aften var Mads og jeg på Bastionen i Nyborg til solo koncert med Anders Blichfeldt. ‘Alene på scenen’ hedder hans nye show. God musik, fed stemme og masser af humor er vist den bedste måde at beskrive vores fredag aften på.

Anders Blichfeldt på Bastionen i Nyborg og Alene på scenen
Anders Blichfeldt på Bastionen i Nyborg og Alene på scenen

Lørdag og søndag bød og byder afslapning, små projekter herhjemme, lidt bloggeri og nok en tur på forbrændingen efter lidt oprydning i havnehjemmet. Så alt i alt masser af efterårshygge på havnekajen.

Hva’ med dig? Har du holdt efterårsferie?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 18/10/2020 / 08:55

  Sikken en dejlig ferie I har haft???? Jeg får helt lyst til pizza og kastanjer. Her i huset er der ikke ferie som sådan, men hygge gør vi nu altid, Elvis og jeg – plus gemalen, når han har tid. Fortsat god dag????☀️

  Kh fra Janet

  • Louise
   Forfatter
   18/10/2020 / 09:44

   Kære Janet

   Kastanjer og græskar er noget af det jeg forbinder allermest med efterår????????

   Ha’ en skøn søndag☀️????

   Kh
   Louise