fbpx

Passer du på dit hoved?

Det gjorde jeg ikke – i hvert fald ikke indtil i februar måned i år. Og nej i dagens indlæg jeg snakker ikke om tankemylder, men om cykelhjelme. Jeg indrømmer blankt at jeg har været længe om at komme ind i kampen. Jeg har længe overvejet at købe en cykelhjelm, men så er det ikke rigtig blevet til noget.

MEN da en yngre kvinde i Odense blev dræbt i starten af februar fordi hun og en anden cyklist strejfede hinanden på en cykelsti i centrum, ja så tænkte jeg, så er det vist nu jeg skal have købt den cykelhjelm. Og et par dage efter dødsulykken i Odense stod så jeg i Design Cykler i Odense City og prøvede cykelhjelme.

Samtidig havde en af mine søde kolleger, M, også fat i mig for at få mig til at køre med en cykelhjelm. ’Ka’ du ikke også skrive et blog indlæg om det?’ spurgte hun. Og jo det kan jeg da godt – og her er det så!

Min nye Abus cykelhjelm
Min nye Abus cykelhjelm

I virkeligheden har jeg indtil nu været sindssygt heldig med ikke at være kommet til skade som cyklist. Altså jeg kører pænt, rækker armen ud når jeg skal dreje, ser mig for, når jeg skal skifte retning og alt det der. Men hvad hjælper det, hvis mine medtrafikanter af alle slags lige er uopmærksomme et kort øjeblik.

Jeg er faktisk blevet kørt ned 2 gange for en del år siden. Begge gange kørte bilerne heldigvis ret langsomt. Så den ene gang kostede bumbet mig kun en tur i asfalten og en forskrækkelse.

Den anden gang var jeg knap så heldig; her slog jeg noget af en fortand og fik en noget større forskrækkelse. Men altså vi er stadig i småtingsafdelingen. Så jeg må være født under en heldig stjerne. Men nu supplerer jeg så den heldige stjerne med en Abus MountX Maori Purple cykelhjelm.

Passer du på dit hoved?

En anden grund (tænker vi er mange, der har/har haft det sådan) er det faktum at der er ikke ret mange af os, der ser godt ud med den hjelm på hovedet.

Da jeg prøvede og fandt min cykelhjelm var kommentaren fra Mads: ’Du ser sød ud’ Nej det gør jeg så ikke. Jeg ser åndsvag ud. Til gengæld lever jeg nu med at se åndsvag ud, fladt hår og hvad der nu følger af at spænde hjelmen.

Passer du på dit hoved?
Passer du på dit hoved?

Mit indtryk er nu også, at det efterhånden ikke er så kikset at køre med cykelhjelm, som det var for bare 5-10 år siden.

Og skulle uheldet være ude, er jeg helt sikker på, at jeg er ret ligeglad med hvordan jeg ser ud. En cykelhjelm er lidt ligesom en forsikring. Den er ret god at have, men du håber ikke du får brug for den.

Så fra nu er er frk. Møller at finde behørigt iklædt cykelhjelm, når der trædes i pedalerne. I virkeligheden er jeg nok mest farlig for mig selv, fordi jeg cykler så langsomt. Vi snakker altså stadiet før jeg skal have støttehjul på igen for ikke at vælte. Bare spørg ham den søde, he he 😉

Ifølge Rådet For Sikker Trafik er antallet af personer, der bruger cykelhjelm steget fra 33% til 76% ved skoletrafik og steget fra 6% til 42% ved bytrafik siden 2004.

Vi har selv et ansvar

Personligt synes jeg også, at vi cyklister selv har et ansvar for at passe på os selv. Jeg har ikke tal på de gange, jeg har set cyklister krabbe sig op langs siden på en bus eller lastbil.

Jeg tror ikke de cyklister er klar over hvor lidt de der stakkels bus- og lastbilchauffører kan se os cyklister. Og når chaufførerne så er i gang med at køre frem og dreje, så er det svært også at holde øje bagud.

Jeg har nemlig selv siddet oppe i en lastbil og ved selvsyn konstateret hvor lidt lastbilchaufføren rent faktisk kan se. Jeg kan garantere for at jeg sagtens kan vente til næste omgang grønt lys i stedet for at holde på min evt. færdselsmæssige ret.

Hvert år er der 2.600 cyklister, som er i kontakt med skadestuen med hoved- og halslæsioner. Skadernes alvor varierer meget, men ved at bruge cykelhjelm kan du reducere din risiko for at få en for alvorlig hovedskade med 50%.

Min Abus cykelhjelm har masser af lufthuller
Min Abus cykelhjelm har masser af lufthuller

Så pas nu på jer selv kære medcyklister!!! Hellere komme 2 minutter senere frem end blive kørt ned. Det er sgu’ette bussen eller lastbilen, der får buler, hvis vi cyklister ramler sammen med en af dem.

Hvis du vil læse mere om hvordan du passer på dit hoved i forhold til tankemylder, så kan du læse noget om det i mine tidligere indlæg ‘Sådan kurerer jeg tankemylder‘ og ‘Klange mod tankemylder og spændinger‘.

Er du cyklist og bruger du cykelhjelm?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

6 Comments

 1. 12/05/2020 / 20:55

  Nu cykler jeg jo desværre ikke til dagligt, men når jeg cykler er det altid med cykelhjelm. Tidligere da jeg var cyklist, var jeg meget hurtigt ude med at få en cykelhjelm, og nej, man ser ikke super smart ud, men den behøver jo ikke blive på når man er stået af cyklen. Da jeg købte min cykelhjelm købte jeg samtidig en vandtæt pose til den som jeg bruger hvis jeg fx. Skal ind og handle, så hjelmen heri og så låses den fat i cyklens lås.
  /Annette

  PS tak for et godt indlæg om noget, der efter min mening burde være lovpligtigt at benytte.

  • Louise
   Forfatter
   13/05/2020 / 08:05

   Hej Annette
   Tak for dine kommentarer og glad for at høre at du også passer på dit hoved når du cykler????????‍♀️????????

   Smart ide med den vandtætte pose, så hjelmen kan låses fast. For ja den er lidt træls at slæbe rundt med når jeg handler???? Tror jeg skal have fundet mig sådan en. Hvad mærke er din vandtætte pose?

   Kh
   Louise

   • 13/05/2020 / 09:02

    Jeg tror jeg købte den hos Rådet for sikkertrafik men ellers har jeg set at du kan få en lign hos coolshop
    /Annette

   • Louise
    Forfatter
    13/05/2020 / 09:23

    Super. Tak for tip og info????????

    God dag☀️????

    Kh
    Louise

 2. 10/05/2020 / 08:15

  Uhhh, du får lige pirket til min dårlige samvittighed, overfor mig selv. Jeg er cyklist Big time, har cykelhjelm – og bruger den aldrig…
  Jeg bruger hjelm på motorcykel og når jeg står på ski, men ikke når jeg cykler – og det er fuldstændig hul i hovedet, so to speak. Jeg tror det handler om langsom fart og at jeg elsker vind og luft når jeg stille og roligt cykler derudad.
  Nu lægger jeg hjelmen i cykelkurven, mon så ikke den sniger sig op på hovedet en dag.
  Tak Louise, for at minde mig om vigtigheden i at passe på mig selv og mit skøre hoved.

  Kh fra Janet

  • 10/05/2020 / 11:24

   Velbekomme og dejligt hvis vi kan reminde hinanden. Og sjovt nok har jeg oplevet at efter jeg købte min cykelhjelm så føler jeg det er forkert at cykle uden. Så glæder mig til at høre om din hjelm kommer op af cykelkurven????????‍♀️
   God søndag☀️????
   Kh
   Louise