fbpx

Nyt år, nye udfordringer og nye døre der skal åbnes og udforskes

Nytåret er for mange af os en anledning til at se tilbage på det forgangne år. Se tilbage på hvad der var godt og hvad der var knap så godt. Men det nye år er også en ny start og en mulighed for at åbne en ny kalender, hvor du og jeg selv kan fylde siderne ud. I hvert fald i et vist omfang 😉

Sammen med min skønne influencer partner Anne Mette aka fru.vestergaard sætter jeg her i januar fokus på temaet ’ny start’ på vores instagram konti.

Jeg har yderst sjældent haft nytårsforsætter. Mest fordi jeg synes, at hvis der er noget jeg gerne vil ændre i mit liv, ja så er der ingen grund til at vente til nytår med at ændre det.

2023
Nyt år, nye udfordringer og nye døre der skal åbnes og udforskes

Jeg har valgt et ord til at guide mig i 2023

2023 er et nyt år med nye udfordringer og nye døre, der skal åbnes og udforskes. Men mit 2023 bliver uden de berømte nytårsforsætter.

Til gengæld har jeg i flere år valgt et bestemt ord til at guide mig. Et ord, der skal hjælpe mig med at sætte retning på og hvad der skal præge mit 2023.

Der har været flere forskellige ord inde over; ord som autentisk, mindful, unyttig, modig, kreativ og nærvær.

Men mit og vores valg er simpelthen faldet på ordet:

NYSGERRIG

Det bliver altså ordet ’nysgerrig’, der skal guide mig i 2023. Det ord, som skal hjælpe mig med at holde fast i, hvad der skal definere mit år. 

For jeg har lovet mig selv, at jeg vil gå mere på opdagelse. Og være nysgerrig på at lære nye mennesker og fællesskaber at kende, at være nysgerrig på at få nye kompetencer og at være nysgerrig på at gå nye veje og på at skabe nye drømme.

Nysgerrighed er en elementær menneskelig følelse af at ville kende til noget ukendt. Det er et grundlæggende motiv, som ytrer sig i en trang til at undersøge omverdenen og at løse enhver modsætning i begrebsmæssige konflikter.

Nysgerrighed handler også om vores overbevisninger. Hvis vi for eksempel har en overbevisning om, at min måde at se og gøre tingene på, bare er én måde, og at der findes mange andre, er vi mere nysgerrigt indstillede, end hvis vi tænker, at vores egen opfattelse af tingene er den eneste rigtige

Og så hænger ordet ’nysgerrig’ vel også meget godt sammen med min gamle ’veninde’ Pippi Langstrømpes leveregel om ’at det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt’.

Det er med bare nogle gange at kaste sig ud i et projekt og tro på, at det projekt nok skal lykkes på den ene eller anden måde.

I 2020 havde jeg undtagelsesvis lavet nogle nemme nytårsforsætter; dem kan du se i indlægget ‘7 nemme nytårsforsætter‘.

Er du god til at være nysgerrig?

Hvis du skulle vælge et ord til at guide dig i 2023, hvilket ord ville du så vælge?

Happy New Year 2023
Godt nytår 2023
Mads og jeg ønsker alle læsere og følgere et rigtig godt nytår
Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.