fbpx

Husker du at nyde julen og passe på dig selv?

Hver måned sætter jeg sammen med min influencer kollega Anne-Mette fokus på et tema på vores Instagram profiler.

November måneds tema er: Husker du at nyde julen og passe på dig selv?

December måned er nemlig en travl måned for de fleste af os. Der er julefrokoster, indkøb af gaver, et vel af juleafslutninger i børnehaven, skolen og på job, småkagebagning, vi skal mødes med veninderne og ønske god jul, kalendergaver og pakkespil, julemarkeder,

Men husker du at passe på dig selv og rent faktisk nyde julen lidt? Spørg jeg allerede nu – for det er en od ide at gøre dig nogle overvejelser allerede her i november.

I en del år ræsede Mads og jeg rundt for at gøre alle i familien tilfredse – og dumpede ned på sofaen 2. juledag om aftenen, når vi kom hjem og glædede os over, at nu var der heldigvis et helt år til det fucking ræs igen.

But guess what – not anymore!

Louise på yogamåtte
Det er vigtigt at du sætter tid af mig tid og egenomsorg i travle perioder som f.eks. december måned

Dit liv dit ansvar

For sådan behøver det jo ikke at være. Julen og december måned kan godt være en hyggelig tid, hvis du er bevidst om, hvad der betyder noget for dig.

Og som altid, når du vælger noget til, vælger du indirekte også noget fra. Men ved du hvad? Det bliver såmænd nok jul alligevel.

Det handler kort sagt om at gå fra TO-DO til WU-HU eller JU-HU og så vidt mulig fjerne de ting, der dræner dig for tid og energi.

Og ja, jeg er helt med på, at der er visse ting, det kan være svært at sige nej til. Men noget af øvelsen går også på at lære at acceptere, at vi måske kommer til at skuffe andre, når vi passer på os selv.

Inspiration til hvad og hvordan

Mine ideer og gode råd til hvordan du både kommer igennem julen men også nyder den.

  • tag traditionerne op til revision og overvej om det f.eks. er nødvendigt at se de samme mennesker flere gange i løbet af juledagene – nej vel!
  • sørg for at forventningsafstemme med familien eller vennerne (måske de andre ikke forventer lige så meget som du selv gør)
  • husk de små pauser og timeouts og afsæt noget alenetid til dig selv i løbet af dagen/ugen
  • sørg for at holde fast i at få dyrket din motion, både før og efter julemaden. Gåture i naturen gør godt for både krop og sjæl
  • fordel arbejdsopgaverne – måske alle kan medbringe en ret til den fælles julefrokost, børnene kan hjælpe med borddækningen eller en anden kan købe mandelgaven
  • spring over hvor gærdet er lavest og køb f.eks. julesmåkagerne eller erstat dem med frugt
  • planlæg dine indkøb og køb en del af dine julegaver på nettet. Og husk lige at få dem hentet i pakkeshoppen, så de ikke ’sander’ til
  • læg en sund bund inden julemåneden og sørg for at pleje kroppen med både motion og sund kost her i november
  • sidst men ikke mindst: bed om hjælp og huske at skelne mellem ’vil’ og ’vil gerne’

Læs med på Instagram, hvor Anne-Mette fortæller om hvordan hun passer på sig selv.

Det er jul, det cool!

Vil du have flere råd til hvordan du kommer godt igennem december, så læs mit tidligere indlæg ‘Sådan skruer jeg ned for min stress.’

Julen skal jo helst være god, ikke kun for dine omgivelser, men også for dig!

pyntet juletræ
Vi har masser af alternativt julepynt på vores juletræ
Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.