Til hverdag må det gerne være nemt, når vi laver mad i havnekøkkenet. Så vi har et udvalg af forholdsvis sunde hverdagsretter, der kan laves på max 30 minutter. Som regel er det Mads, der har køkkentjansen. Men ind i mellem får jeg også lov til at slå mine folder i køkkenet. I hvert fald når det er de nemme retter, for Mads er stadig chefkokken på havnekajen. Her kommer opskriften på en nem hverdagsret med båndpasta, kylling og soya, som vi elsker at lave.
Nem hverdagsret med båndpasta, kylling og soya
Ingredienser
- 2-3 stk kyllingefilleter
- 1 pakke grønsags båndpasta (vi plejer at vælge båndpasta med spinat)
- 3 store løg
- fedtstof
- 3-4 spsk soya
- 1 hønsebouillon terning
- revet eller granuleret ost
Sådan gør du
Forberedelse
- Skær kyllingefileterne i mundrette stykker
- Kom kyllingestykkerne i en plastikpose og hæld soyaen i posen
- Vend og drej posen, så soyaen bliver fordelt godt på kyllingestykkerne
- Læg posen i køleskabet i minimum 1 time og gerne et par timer
Selve opskriften
- Pil og snit løgene og brun dem på panden. Når løgene er brunede lægger du dem på en tallerken
- Kom lidt mere fedtstof på panden og hæld de marinerede kyllingestykker på panden
- Brun kyllingestykkerne ved middel varme. Efter nogle minutter tilsætter du de brunede løg
- Tilsæt hønsebouillonen – du kan evt. tilsætte lidt ekstra vand, hvis du vil have lidt mere 'sovs'
- Lad blandingen småsimre nogle minutter. Du kan også vælge at tilføje en smule jævning, hvis du ikke er til en tynd bouillon sovs
- Hæld vandet fra det kogte båndpasta
- Anret båndpastaen på din tallerken og hæld kyllingeblandingen over. Top retten med enten granuleret eller reven ost
Noter
Bonustip:
Skal retten være endnu mere sund kan du sagtens tilsætte f.eks. forårsløg, gulerødder og/ eller porrer udover løgene. Alternativt kan du servere retten med en salat eller f.eks. kogt broccoli.
Leve lidt sundere
Mads og jeg prøver at leve lidt sundere uden at vi bliver for fanatiske. Det gør vi ved at lave nogle små justeringer i vores kost. Og så vi har fokus på, at der skal spises masser af grøntsager. Vi tilbereder som regel vores grøntsager enten i vores wok pande eller hvis vi har grillen tændt alligevel, så griller vi grøntsagerne i en foliebakke. I begge tilfælde er grøntsagerne tilsat masser af lækker olivenolie.
Vi er f.eks. vilde med laksefrikadeller og dem gør vi ofte og gerne lidt sundere ved at tilføje spinat i farsen. Du kan se i øvrigt vores opskrift på sunde laksefrikadeller her.
Bonustip:
I øvrigt laver vi ofte en ekstra stor portion grøntsager. På den måde så jeg har lidt grøntsagsrester til min morgenmad og til vores frokost. Jeg har nemlig ramt en alder, hvor min fordøjelse har rigtig godt af grøntsager 3 gange om dagen.
Er du nysgerrig på hvilke forskellige pasta typer der findes, så er her en oversigt over pastatyper.
Velbekomme!
Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?
Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.
Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.
Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.
Stort tillykke med det nye tema/layout. Hvor er her blevet fint – det var her nu også før 😍🎉
Mm, det lyder som en opskrift, vi skal prøve at lave herhjemme 🙂 Det er vigtigt, at det både er nemt, hurtigt og samtidig smager af noget – i vores travle hverdag.
Kh. Louise
Forfatter
Tusind tak for din søde kommentar😘 dejligt at du også kan li’ bloggens nye look🙏🏻
Jeg kan kun anbefale at du prøver retten; og det gode er at du bare tilsætter de grøntsager du har. Det her er grundopskriften; vi tilsætter jævnligt gulerødder, porrer eller champignoner.
Kh
Louise
Sikke dejlig nem opskrift. Hvor længe kan kyllingen”tåle” at ligge i soyaen? Tænker natten over?
/Annette
Forfatter
Ja opskriften er supernem.
Normalt lader jeg kyllingestykkerne ligge nogle timer i soyaen, men jeg kan ikke forestille mig det bliver dårligere af at ligge natten over (hvis man kan li’ soya🖤)
Kh
Louise