fbpx

Tilbageblik på ugen der gik gak #3

Ugen der gik gak er et hurtigt tilbageblik på min seneste uge. For mig gik ugen utrolig hurtigt, men det er vel egentlig bare et tegn på at ugen er gået godt. Det var specielt to ting, der fyldte en del i både debatten generelt og i mit univers i ugen der gik. Det var dels en kampagne på de sociale medier og dels en virtuelt party event med nogle af mine skønne medkombattanter på Instagram. Et tilbageblik på ugen der gik #3 følger her.

#textmewhenyougethome

Uge 11 blev ugen hvor kampagnen #textmewhenyougethome virkelig tog fart. Kampagnen handler kort fortalt en reaktion på drabet på en 33 årig britisk kvinde, hvis eneste ‘brøde’ var, at hun gik alene hjem en aften.

Og lad os være ærlige, det er sgu heller ikke sikkert for os kvinder at færdes alene i nattelivet. Har jeg selv oplevet, at det har været utrygt at tage hjem selv? Ja det har jeg. Nok mest i mine yngre dage, hvor jeg gik noget mere i byen end jeg gør nu som 55 årig. Der var jeg sgu da også ind i mellem meget glad for den tryghed der var i, at jeg lige sendt en sms til de venner hvorfra jeg var kørt hjem, NÅR jeg var kommet sikkert hjem.

Mere tryg på cykel

Og jeg valgte i øvrigt ofte også at være på cykel fremfor at gå, fordi det gjorde mig mere tryg. Jeg havde og har stadig en ide om, at jeg så trods alt ville kunne cykle fra de der letterede berusede fyre 🙂

Og er jeg alene afsted i dag, så sender jeg da altid gerne lige en besked til Mads om, at jeg nu er på vej hjem og hvilken vej jeg cykler. Just in case. Med mindre han er så galant at hente mig – hvilket han ofte er.

Jeg føler mig mere tryg på en cykel, når jeg skal køre alene hjem
Jeg føler mig mere tryg på en cykel, når jeg skal køre alene hjem

Er det fair, at du og jeg skal være utrygge ved at gå alene hjem? Nej, gu’ er det ej; det kan vi aldrig blive uenige om. Alle skal kunne færdes frit og uden at være bange uanset hvad tid på døgnet det er og uanset om man er alene eller ej.

Men jeg er nok heller ikke så vild med, at alle mænd skal hænges ud. Jeg har altså også nogle mandlige venner, som jeg gerne vil sende et shout out og en tak til. Fordi de lige stillede sig i mellem mig og et eller andet fjols i en eller anden situation.

Helt enig i at ingen har krav på at blive rost for bare at opføre sig ordentlig og respektfuldt. Det siger sig selv. Men der er altså også unge mænd og voksne mænd, der bliver overfaldet og (formoder jeg) er utrygge i nattelivet. Jeg er sgu lige så bekymret, når mine nevøer er ude i nattelivet, som jeg er når min ældste niece er det.

Vær mod andre

For mig handler det her i høj grad om, at vi alle sammen skal (lære at) opføre os ordentlig overfor alle andre. Uanset om du møder dem på vej hjem i nattelivet eller du debatterer på Facebook. Så tror jeg egentlig vi kom ret langt.

Nu betragter jeg hverken mig selv som feminist eller mandschauvinist. Jeg spiser i øvrigt også stadig kød og stemmer borgerligt nu vi er ved bekendelserne 😉 Men jeg synes det er ærgerligt, hvis den her debat bliver alt for meget ‘drengene mod pigerne’. For der findes som sagt også en masse mænd, der godt ved hvordan man skal opføre sig.

Vær mod andre, som du gerne vil have de er mod dig.

Puk Elgaard gav sit besyv med og gjorde opmærksom på, at der også findes gode mænd. Og hun flækkede med hendes eget udtryk internettet. Line Baun har i min optik også lavet et nuanceret indlæg om, at vi ikke skal være bange for alle mænd. Bare dem der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentlig. Det indlæg kan du læse her.

Vi bor trods alt i et demokrati, hvor vi har lov til at give vores mening til kende. De mænd, der skal stoppes, er jo dem, der i den grad trænger til at komme på et Emma Gad kursus i god opførsel, fordi de ikke ved hvordan man skal opføre sig. Og der er vist også lige nogle forældre, der roligt kan hanke pænt meget op i sig selv og lære deres drenge/børn noget om god opførsel.

IG party event

Fredagen bød på mit allerførste online Instagram party event. En skøn nordjysk instagram lady, Trine Steffensen, havde inviteret 18 af sine følgere til en lille virtuel fest. Jeg var glad og beæret over at blive inviteret med. Jeg har langt fra så mange følgere som Trine. Men jeg har kommeret en del med på Trines Instagram opslag, så måske derfor.

Til et Instagram party må der gerne drikkes lyserød champagne
Til et Instagram party må der gerne drikkes lyserød champagne

Forud for eventet havde Trine kontaktet en masse firmaer for at høre om de ville sponsorere nogle ting til en goodiebag. Og hold da op hun havde godt været god til at skaffe sponsorerer! For alle vi deltagere fik en 5 kg goodiebox tilsendt med pakkeposten.

Som tak skal der selvfølgelig laves reklame for de respektive sponsorerer. Men det er en del af gamet. Har du lyst til at se nogle af de lækre ting jeg modtog, så smut forbi min profil på Instagram og tjek højdepunktet (den runde cirkel) IG event 19/3 ud (indeholder reklame) på selve min profil.

Sådan gik det

Fredag kl. 19.30 mødtes vi så alle online i Meet. Trine startede med at byde velkommen og præsenterede de omkring 25 sponsorerer og deres produkter. Herefter kom der en lokal nordjysk kunstner, Mai, forbi og spillede 3 musiknumre.

Virtuel party time
Virtuel party time

Da Mai var færdig med at spille tog vi en præsentationsrunde, da der ikke var så mange af os der kendte hinanden i forvejen udover at vi følger hinanden på Insta. Men supersejt at se nogle af de profiler jeg følger i (næsten) levende live. Trine havde derefter arrangeret en quiz i Kahoot, så vi kunne lære hinanden bedre at kende. Og så gik snakken om stort og småt bagefter.

Min tinnitus larmede lidt meget i går, så derfor stod jeg af efter godt 2 timer. Men nogle af de unge fortsatte til efter midnat. Årh ja det er ved at være et par år siden jeg ku’ det 😉 Men alt i alt en sjov og lærerig oplevelse at være med til til et IG event. Om end det også er noget af et arbejde at skulle lave individuelle reklame opslag for de ca 25 sponsorerer.

Og hvad er der ellers sket i ugens løb

Ellers har ugen budt på træls vejr, yoga og løbetræning, startdato og start info til Mads der starter ved Odense Letbane som letbanefører efter påske, besøg hos mine svigerforældre, et par webinarer for at holde hovedet lidt i gang – og som sagt lidt reklame goodiebox photoshot.

I dag søndag skal vi påske pynte vores fælles have her på Havnekajen. Normalt vil en stor del af beboerne komme ned og hjælpe med oppyntningen. Men gr. coronaen er vi 4 personer, der klarer påskeægs opsætningen på vores træer.

A pro pro påske, hvis du vil have lidt inspiration til din påske staycation ferie, så læs med i mit forrige indlæg ‘16 x inspiration til din staycation påskeferie‘.

Hvordan har din uge været? Har du været utryg når du er taget alene hjem en sen nattetime?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

4 Comments

 1. 21/03/2021 / 15:55

  Ingen, som i ingen overhovedet, skal være bange for at færdes ude efter mørkets frembrud. Det fåtal af tumper, der ikke forstår at opføre sig, er jeg sikker på ikke er opdraget ordentligt. Her er tvangslæsning af Fru Gads bog oplagt for både ophav og kravl.
  Trist det vedbliver at være aktuelt med den utryghed, øv bøv.

  • Louise M
   Forfatter
   21/03/2021 / 16:37

   Ja helt enig. Måske alm god opdragelse bare skal sættes fast på skoleskemaet, selvom det ikke burde været nødvendigt. Og udover opførsel kunne vi også roligt fokusere list på den digital pli i diverse kommentar spor på feks Facebook og andre steder.

   Kh
   Louise

 2. 21/03/2021 / 12:24

  Hvor lyder dit IG Party event som hyggeligt og egentlig også et super tiltag for lidt mere generte personer. 🙂

  /Annette

  • Louise
   Forfatter
   21/03/2021 / 12:42

   Det var så hyggeligt at prøve et IG event – selvom det også er et stort arbejde at skulle lave reklamer for diverse sponsorer. Men heldigvis ret fede produkter, der var i vores goodiebox????

   Kh
   Louise