fbpx

Når 0% er et hit

Sommer- og sensommertid er for de fleste af os også lig med hyggelige aftner, hvor der ofte er alkohol på bordet. Det er der bestemt også på havnealtanen, men faktisk ikke altid. Selvom det ser sådan ud. 0% er nemlig ind i mellem et hit for vi er begyndt at drikke alkoholfrit vin og øl i ny og næ. Ikke at vi på nogen måde forsager alkohol. Slet ikke, men vi kan bare ikke tåle de samme mængder, som vi kunne i vores yngre dage.

Tilvalg af et sundere alternativ

Alkohol fylder meget i den måde, som vi er sammen på i mange sammenhænge i Danmark. Vi mødes sjældent med familie eller venner uden, at der kommer alkohol på bordet. Danske hygge inkluderer ofte, at vi skal putte noget i munden ung som gammel.

MEN de seneste år er der begyndt at ske en forandring. For mange af os er nemlig begyndt at have meget større fokus på at leve sundere. Vi er optaget af hvad og hvor meget vi spiser; der skal mere grønt, fisk og fjerkræ på middagsbordet og mindre kød.

Udover kosten er motion blevet en anden vigtig medspiller for de af os, der gerne vil leve sundt. Løbeskoene snøres, håndboldtasken pakkes eller golfkøllen findes frem.

Men sundhedsbølgen har faktisk også resulteret i, at vi er blevet mere opmærksomme på hvor meget vi drikker.

Så med vores fokus på at få en sund(ere) og mere aktiv livsstil, så drikker vi altså også mindre alkohol! Det er nemlig ikke længere kun gravide eller folk, der skal køre bil, der fravælger alkohol med promiller.

Alkoholfri øl og vin stille og roligt er ved at blive et aktivt og positivt tilvalg for en del af os fremfor et nødvendigt onde.

alkoholfri-rosevin-sand
Alkoholfri vin er nu et aktivt tilvalg

F.eks. er salget af Carlsbergs alkoholfrie Nordic øl serie steget med omkring 70% det seneste år.

Udvalget af alkoholfri øl og vin er gradvist blevet større de seneste par år. Og producenterne er blevet bedre til at ramme smagen end tidligere. Det betyder, at de alkoholfri produkter nu rammer noget tættere på den velkendte øl eller vin smag.

For det kan godt ske vi gerne vil undgå procenterne, men smagen den vil mange af os ikke gå på kompromis med.

Når 0% er et hit – vores erfaringer

Mads og jeg har testet flere forskellige alkoholfrie øl og vine. Generelt kan vi sige, at de alkoholfrie øl smagsmæssigt minder noget mere om en ’rigtig’ øl end de alkoholfrie vine minder om ’rigtige’ vine. I hvert fald på nuværende tidspunkt og bedømt med vores smagsløg.

Ifølge dansk lovgivning er det i øvrigt tilladt at betegne drikke varer med en alkoholprocent op til 0,5% som alkoholfrie. Så derfor vil du opleve, at de fleste alkoholfri øl har et ’0,5’ efter deres navn.

Vi har smagt:

Skovlyst Hyldebryg 0,5 (16,75 kr. i Føtex/Bilka)

 • En lys og let øl, der har et dejligt touch af hyldeblomst

.

Skovlyst India Pale Ale 0,5 (16,75 kr. i Føtex/Bilka)

 • Gylden IPA med flot skum og en let smag af karamel og malt

.

Ørbæk Fynsk Fri 0,5 (19 kr. i Føtex)

 • En frisk hvedeøl med smag af hyldeblomst
4 alkoholfrie ølflasker og 4 alkoholfrie øldåser
Vi har testet de her 6 alkoholfri øl og har en klar favorit

.

Kronenbourg 1664 Blanc 0,5 (14 kr. i Føtex/Bilka)

 • En belgisk hvedeøl med en smag af citrus og sød frugt

.

Tuborg Nul 0,0 (6,50 kr. i Føtex/Bilka)

 • Rammer den velkendte Tuborg smag – bare helt uden alkohol deraf navnet

.

Carlsberg Nordic pilsner (6,00 kr. i Føtex/Bilka)

 • En klar gylden øl med den kendte Carlsberg smag igen

.

Vores absolutte favorit når det kommer til alkoholfri øl er Carlsberg Nordic. Netop fordi den rammer øl smagen utrolig godt. Der får vi virkelig fornemmelsen af at drikke en ’rigtig’ øl.

De 5 øvrige nævnte alkoholfri øl er også rigtig gode. Variation er som bekendt godt, så vi skifter lidt imellem de ovenstående 6 alkoholfri øl.

Alkoholfri vine

Jeg har også forsøgt mig lidt med alkoholfri vine. Min oplevelse er, at der er stor forskel på smagsoplevelsen af en alkoholfri vin afhængig af om du betaler 35 eller 75 kr. for en flaske. Så ja pris og kvalitet hænger som regel sammen.

Jeg har smagt 5 forskellige hvid-, rød og rosévine uden alkohol.

Jeg har smagt:

Chardonnay (35 kr. i Lidl)

 • En sød hvidvin, der absolut bør nydes kold og som bliver lidt tam efter 2 glas.

.

alkoholfri hvidvinsflaske på strand
Strand og sommer er lig med hvidvin – også uden alkohol

Appaline Sparkling Pinot Noir rosé (39 kr. i Føtex/Bilka)

 • En mousserende frisk og boblende rosévin. Fin lyserød farve og med smag af sommerfrugt. Et ok alternativ til en ’rigtig’ rosévin.

.

Appalina Cabernet Sauvignon (39 kr. i Føtex/Bilka)

 • Rødvinen har en flot rød farve, men den er lidt saftevandsagtig med en smag af lidt solbær

.

Appalina rødvinsflaske og rødvinsglas
Denne her rødvin er et ok alternativ til rødvin med procenter

Appalina Sauvignon Blanc (39 kr. i Føtex/Bilka)

 • En let lidt gul hvidvin, der smager af grape og ananas. Bør nydes kold og fungerer fint til mad.

.

Vintense Mas Lavandier (69 kr. i Føtex/Bilka)

 • En frisk og let syrlig rosa rosévin, der smager lidt af rabarber. Et fint alternativ til en ’rigtig’ rosévin.

.

Mit personlige tip er, at de alkoholfrie hvidvine og rosévine også lige vinder lidt ekstra ved at blive serveret afkølet. Ellers kan de let blive for søde. Men generelt er de alkoholfri vine stadig lidt saftevandsagtige og jeg nøjes gerne med 2-3 glas.

Med og uden

Som nævnt indledningsvis så forsager hverken Mads eller jeg øl, vin eller drinks. Vi har bare ramt en alder, hvor vi ikke kan hælde så meget indenbords, som vi kunne i vores unge dage. Så som 50+ gør vi bare tingene lidt anderledes end i vores unge dage. Du kan i øvrigt læse mere om Fordele ved at være 50+ i et af mine tidligere indlæg.

Så nu gør vi ofte det, at vi starter med at tage et par glas alkoholfri øl eller vin til maden, når vi skal hygge os en fredag eller lørdag aften.

Vi snupper så typisk et par drinks efter maden og ordner verdenssituationen over dem – eller hjælper en eller anden kriminal kommisær med at opklare et mord. Til gengæld er vi friske søndag morgen! Velkommen til det fede weekend havneliv 😉

Er du også lejlighedsvis hoppet med på den alkoholfri bølge? Har du nogle tips til gode alkoholfrie øl eller vin?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 29/09/2021 / 22:48

  Rose og rabarbersmag – det lyder ikke helt dumt. Måske, det kunne være noget for vores mor, der knuselsker rababer i alt 🙂

  • Louise M
   Forfatter
   30/09/2021 / 14:33

   Ja det tror jeg sagtens kunne være noget for jeres mor🥂💖 og husk at de alkoholfrie vinder lidt ved at være godt afkølet❄️

   Kh
   Louise