fbpx

Fordele ved at være 50+

For noget tid siden så jeg et sjovt opslag på Facebook med sjove fordele ved at være 50+. Normalt hører vi jo altid, at det med at blive ældre handler om afvikling og forfald. Så i dagens indlæg har jeg valgt at vende det hele lidt på hovedet og lade mig inspirere af opslaget. For jeg ser nemlig på de fordele, som jeg synes, der er ved at være 50+.

Som udgangspunkt kan man jo sige, at det er bedre at blive 50+ end ikke at blive det.

Jeg havde ikke selv de store ’traumer’, da jeg fyldte 50 år. Faktisk var min 50 års fødselsdag en af mine mere hyggelige fødselsdage, hvor folk droppede forbi havnekajen. Og uden gæsterne havde timet det, så passede det meget godt med, at når et par/hold gik, så kom det næste.

mads-louise-galleri-nijenkamp-dante-galic-maleri
Fordele ved at være 50+ er at Mads og jeg ved hvad vi vil bruge vores tid på og hvad der dræner os for energi

Fordele ved at være 50+

Det absolut bedste fordel synes jeg er, at jeg hviler i mig selv og ved hvad jeg vil og ikke vil. Med alderen kommer nemlig erfaringen, roen. Jeg hviler meget mere i mig selv end jeg gjorde tidligere.

Jeg er også blevet væsentlig bedre til at sige fra overfor ting eller personer, der dræner mig for energi. Eller til at sige, at det her vil jeg gerne, men kun i x timer, så skal jeg hjem igen.

Jeg er blevet bedre til at sige pyt til mange ting og ikke lade mig irritere over ting, som jeg alligevel ikke kan gøre noget ved. Jeg ved også, at de fleste bekymringer ikke bliver til noget.

Jeg er meget mere ligeglad med hvad andre tænker om mig. Det må de andre da selv om og jeg tager det ikke som en personlig fornemmelse, hvis nogen ikke kan li’ mig.

Jeg fester på en anden måde

Jeg drikker mig ikke plakatfuld længere og er frisk dagen efter en bytur. Man kan simpelthen ikke blive dårlig dagen efter af 3 drinks på en aften 😉

Alkoholfri vin og øl er nu et aktivt valg og ikke kun fordi jeg evt. skal køre.

En weekend uden aftaler kan nu også noget; jeg føler mig ikke udenfor eller fravalgt fordi min weekend ikke er besat fra morgen til aften.

alkoholfri-rosevin-sand
Alkoholfri vin er nu et aktivt tilvalg

Når niecen udnævner mig til at være barnlig (fordi jeg gider lege!), så tager jeg det som et kompliment.

Lettere forfald eller noget

Jeg accepterer, at jeg ikke bare kan rejse mig fra sofaen og løbe en 5 km. Hjemme hos mig slår ALT nu sofaen og selv 500 eller 1000 meters løb fejres som var det et marathon (eller næsten 😉 )

Jeg har det også fint med at min krop ikke længere ligner en 17 års, men at den har fået nogle skrammer af livet og at noget ’flytter sydpå’. Maven fylder det den gør og smilerynker er bare en del af livet. Men hey jeg er jo stadigvæk mig og min kæreste synes jeg er lækker, så deeet… (tak Mads)

louise-skov-lilla-løbetrøje
Jeg har lært at acceptere at jeg ikke bare kan gå ud og løbe 5 km

Jeg accepterer, at jeg ikke kan holde ud at have tøj på, der sidder så stramt, at det ser ud til at være malet på. Det må gerne være lidt mere løstsiddende – og med plads til oppustede maver.

Jeg er ok med, at jeg bliver rørt når jeg ser en rørende film eller når mit fodboldhold løber på banen.

Mange ting bliver bedre med alderen

Jeg kan rent faktisk også huske tiden før Storebæltsbroen. Hvor vi steg af toget i Nyborg og gik ombord på færgen mod Sjælland. Og den dårlige men dyre DSB kaffe!

Jeg opfatter ordet ’senior’ som noget positivt.

Det er ikke så scary at få brev fra Ældresagen og vi er da begyndt at tale om at når vi lige bliver lidt ældre, så skal vi da forbi Seniorhuset ca 500 mtr herfra. Udefra ser det så hyggeligt ud.

Jeg har læst fysiske bøger, brugt en skrivemaskine og i ‘gamle’ dage fandt vi vej uden gps men med hjælp fra et kort og kaffe var noget vi lavede på en almindelig gammeldagskaffe maskine med malede bønner og kaffefiltre.

morfar-på-cognacfarvet-sofa
Fordele ved at være 50+ er at jeg kan snuppe en morfar i ny og næ uden dårlig samvittighed

Jeg er blevet bedre til at passe på mig selv og f.eks. snuppe en morfar i ny og næ, når der er brug for det.

Det er ok som 50+ at udskifte stiletterne med mine elskede New Balance sneakers – i alle sammenhænge.

Jeg synes ikke længere, at fok der er fyldt 50 eller 60 er gamle og burde sendes direkte på plejehjem.

Der er ikke så lang tid til jeg skal på pension – så jeg kan nyde livet fuldt ud.

Og sidst men ikke mindst så har jeg i den grad fået styr på hvad, der er vigtigt og hvad der ikke er vigtigt i mit liv. Livskvalitet er det der fylder mest for mig – her midt i mit liv.

Voksencool

Jeg så i øvrigt et fedt udtryk på nettet: ’voksencool’ i en artikel af Emilia Van Hauen. Så ja jeg er blevet voksencool i en alder af 55 år. Og ved I hvad? Det er vi efterhånden ret mange, der er. Og som målgruppe udgør alle os 45, 50, 60 og 70 plus jo efterhånden en både stor og interessant gruppe. Fordi de fleste af os har pengene, modet og lysten til at gøre en hel masse godt for os selv. Så voksencool er måske endda det nye ‘sort’?

Hvad mener du? Er du også voksencool? Hvad synes du er fordelen ved at være blevet xx+ ?

mads-køkken-sammenkogt-ret-rødvinsglas
Mads og jeg hygger os med at lave mad i de weekender, hvor vi ikke har nogen planer
Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.