fbpx

Lidt om fællesskaber

Efter en del år med ’se mig’ kulturen er det som om fællesskabstanken i den grad er godt på vej tilbage. Vi vil ikke længere bare sidde og glo ned i vores telefon og vente på den næste opdatering. Mange af os vil efterhånden gerne hinanden noget mere. Det er hipt at være analog – i hvert fald i perioder.

Personligt synes jeg det er dejligt at være med i forskellige typer af fællesskaber. Min familie og svigerfamilie er et fællesskab, vennerne et andet og kollegerne et tredje. Dem bruger jeg til nogle ting. Og så er der vores naboer og mine netværksgrupper og blogger fællesskaber. Dem bruger jeg til noget andet.

Fællesskaberne er på en eller anden måde en del af min identitet. Men mine roller er meget forskellige. Nogle steder er jeg meget aktiv og primus motor. Og andre steder er jeg mest bare med. Men det er faktisk meget rart.

Fællesskaber tager jo typisk udgangspunkt i en fælles interesse, en fælles kamp eller fælles værdier. Og de kan både være fysiske og online. De seneste år er der blevet arrangeret fællesspisninger i lokale foreninger, lokale revyer, løbeklubber, Fortnight grupper and you name it i stor stil.

Det skyldes jo nok at vi vel i bund og grund er nogle sociale flokdyr. Det føles godt at være en del af en større folk. At kunne spejle sig i nogen og have et fælles må. Nærvær og samvær er bare ret vigtige elementer i vores liv.

Beboer fællesskab

Grunden til at mit indlæg handler lidt om fællesskaber skyldes, at vi i vores ejerforening er ved at banke et ret godt fællesskab op. I vores bygning, Havnehaven, er der alt i alt 31 lejligheder. Mads og jeg har boet her på havnekajen siden december 2007. Så vi er ved at være nogle af de gamle. I hvert fald når det drejer sig om at være længst boende i Havnehaven på Odense havn.

Lidt om fællesskaber og i Havnehaven har vi et godt fællesskab
Lidt om fællesskaber og i Havnehaven har vi et godt fællesskab

Egentlig har vi altid haft et fint fællesskab i ejerforeningen. Der jo altid nogle som er enormt aktive og andre, der af den ene eller anden grund ikke vil eller har lyst.

Det seneste årstid har vi fået en del nye naboer. Og de vil fællesskabet ret meget. Ikke at vi sidder lårene af hinanden og skal spise sammen hver fredag. For når man bor så tæt er kunsten også ikke at overrende hinanden. Synes jeg i hvert fald ? Men det er meget hyggeligt at vi lige kender hinanden lidt bedre. Så vi kan ønske god ferie, høre hvordan det går med jobbet, barnebarnet og alt det der.

Der er bare en der skal starte

For nogle år siden startede vores på daværende tidspunkt underbo Marie en tradition med at sætte lyskæder og kugler op i havens fælles træer op til jul. Hun satte det selv det hele op i nattens mulm og mørke. Og hun tog det ned selv de første par år – med ganske lidt hjælp.  

Alle syntes det så mægtig flot og hyggeligt ud. Så efter de første 2 år var vi nogle, der tilbød at hjælpe. Og så har det udviklet sig. Faktisk var vi omkring 20 personer, da vi mødtes en søndag kl 16 i november for at sætte lyskæder og kugler op. Alle medbragte enten konfekt eller småkager, mens ejerforeningen var vært ved gløgg og æbleskiver. Sjældent har jeg set så meget slik samlet på et sted og der blev hygget og snakket på kryds og tværs.

Havnehaven med lys på
Havnehaven med lys på

Og da julepynten skulle tages ned i søndags var vi sgu 30 personer! Ejerforeningen var vært ved grillpølser (jeps sæsonen starter tidligt hos Havnehavefolket ? ) og drikkevarer tog vi selv med. Og selv nogle af de naboer, der er lidt op i årene og ikke så let til bens længere, hoppede sgu op i bedene og var med til at tage lyskæderne ned! Det at tage lyskæder og kugler ned tog nok max 15 minutter. og var næsten det mindste af det. Resten af tiden var bare hygge.

Og da vi sluttede arrangementet efter knap 2 timer var det mest fordi vi var kommet til at fryse alle sammen. Personligt synes jeg, at det er så fedt, at vi vil hinanden og at der er så stor en opbakning til nogle fælles aktiviteter.

Vi nyder synet af julekuglerne i vores træer
Vi nyder synet af julekuglerne i vores træer

Måske også med påskepynt

Så tak til vores julenisseninja Marie for at have sat gang i denne skønne Havnehave tradition.

Og jeg leger da med tanken om at vi skal have gang i noget udendørs påskepynt a la det man gør i Tyskland. Det oplevede jeg ved selvsyn, da vi var i Goslar for et par år siden omkring påske. Så er der nemlig en ny og ganske uforpligtende anledning til at mødes i haven igen, når der skal hænges påskeæg op 🙂

Hvordan har du det med fælleskaber? Hvordan er fælleskabet der hvor du bor?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

6 Comments

 1. 04/02/2020 / 07:47

  Dejligt indlæg Louise ? Fællesskaber kan give de fleste noget helt særligt. Jeg nyder nu også have dig og vores, hvor du nok kan læne dig lidt mere tilbage ? Hav en fantastisk dag.

  Kærlig hilsen Lise
  Bloggers By Heart

  • Louise
   Forfatter
   04/02/2020 / 12:37

   Hej Lise
   Tusind tak – og jeg er så glad for at være en del af Bloggers By Heart Premium. Så glæder mig til alle de nye ting, der går i luften her i 2020. Og forhåbentlig får jeg også mulighed for at deltage i en af de fælles arbejdsdage i KBH inden længe??✨

   Kh
   Louise

   • 05/02/2020 / 00:13

    Ja, det ville da være dejligt. Jeg har et enkelt event/workshop i støbeskeen på Fyn. De sidste ting skal bare på plads, men hold da op hvor jeg glæder mig! 😀

    Kh. Lise

   • Louise
    Forfatter
    05/02/2020 / 07:42

    Hej Lise

    Ej det glæder jeg mig til at høre mere om. Og sig endelig til hvis jeg kan hjælpe med noget?

    Kh
    Louise

 2. 31/01/2020 / 00:08

  Mega hyggeligt fællesskab I har, der i Havnen?
  Jeg er medfødt meget lidt social (aspergers), men alder og tillærte sociale omgangsformer har påvirket mig, hvilket har gjort, at jeg er begyndt at nyde socialt samvær – og ligefrem opsøge det. I passende doser? og med ikke alt for mange deltagere.
  Go for it til påske, selvfølgelig skal i pynte op og samles til en omgang find påskeæg.

  Hyggehejsa fra Janet

  • Louise
   Forfatter
   31/01/2020 / 08:51

   Hej Janet

   Jeg gætter også på der kommer påskeæg op i haven til april?

   Og selvom jeg godt kan lide at være social, så nyder jeg altså også min dyrebare alene-tid??

   God weekend til dig??‍♀️