fbpx

Vores forlængede weekend i Goslar

Frokost med ham den søde
Frokost med ham den søde

Så er Mads og jeg hjemkommet fra vores forlængede weekend i Goslar. Vi kørte fra Odense torsdag morgen og efter lidt shopping i Scandinavian Park var vi klar til vores forlængede weekend. Vi ankom til Goslar midt på eftermiddagen og blev installeret på hotel Der Achtermann. Vi boede faktisk på hotellet for ca 11 år på en familietur med Mads’ familie. Sjovt nok var genkendelsens glæde til at overse; én ting er, at jeg husker dårligt, men Mads er normalt meget god til at huske. Men der var ikke så meget: “nårh ja det kan jeg godt huske fra sidste gang” 😉 Måske er der sket meget på 11 år eller også er vi bare ved at blive gamle, ha, ha. 

Nå, men vi fik tjekket ind på hotellet og så var næste punkt på dagsordenen en kold øl. En kold øl gør sig altid godt efter en lang køretur. Vi fandt det lokale brauhaus: Goslar Brauhaus og så fik vi serveret en “Gose bier” – den lokale øl. Den kan anbefales! Som snack fik vi brændt korn; det lyder åndsvagt, men det smagte faktisk ok. Sikkert noget der er bliver tilovers fra deres ølproduktion. Genbrug på en måde som vi kan li’ 😉

Ellers bød vores forlængede weekend i Goslar på lige dele hygge, afslapning og motion. Swimming pool og spa blev flittigt benyttet og det samme gjorde løbeskoene. Nu lyder det som om vi løb hele tiden. Det gjorde vi bestemt ikke, men vi nåede over 10.000 skridt fredag og 20.000 lørdag 😉 og lørdag fik vi løbet en tur langs åen, forbi kejserslottet og rundt i centrum. En anden måde at se byen på, der tog sig flot ud i det gode vejr. Og vejret var faktisk så godt, at vi spiste frokost udenfor på det lokale torv både fredag og lørdag.

Vi skal til Goslar igen

Hotel Der Achtermann er 4 stjernet (man er jo en Møller 😉 ) og ligger ret centralt i Goslar downtown, få minutters gang fra det hele. Der er et p-hus i nabobygningen og indgang til hotellet fra p-huset. Store og dejlige værelser, gode senge og rigtige dyner. Hovedpuderne tjah. Hotellet har en lille swimming pool, spa, sauna og et lille bassin med iskoldt vand. Her dyppede vi kun storetåen 😉

Goslar i Harzen er en hyggelig by på størrelse med Kolding og med en forholdvis velbevaret altstadt i midtbyen. De fleste huse i Goslar er enten bindingsværk eller dækket med skifer. Et biprodukt fra minerne i Rammelsberg tæt på Goslar. Flere steder er store dele af den gamle bymur bevaret og bygget ind i øvrige bygninger. Der er iøvrigt en del butikker i byen og vi fandt også en “pote” butik (=Jack Wolfskin for de uindviede) og de laver det fedeste outdoor tøj! Og mon ikkeder snart dukker et takkekort op fra frau Merkel for vores bidrag til det tyske handelsliv 😉

Der er pænt med spisesteder i byen og de er fordelt ud over hele gågadenettet. Vi fandt et par græske restauranter, restaurant Platon og restaurant Roxani som vi kan anbefale. Mads og jeg er vilde med græsk mad, men Odense har desværre ingen græske restauranter. Så når vi er på ferie, prøver vi altid at gå efter de græske spisesteder.

Lidt kulturelle nåede vi også at være. På torvet i Goslar fandt vi det røde hotel Kaiserworth med flotte træfigurer og kl. 9, 12, 15 og 18 kan man se figurerne i det berømte klokkespil myldre frem på Kämmergebäude bygningen overfor rådhuset. Museer og deslignende nåede vi så ikke lige så meget af denne her gang 😉

Alt i alt et vellykket ophold i Goslar, der ligger 5 timers kørsel fra Odense og det er bestemt ikke sidste gang vi har været i Goslar og på hotel Der Achtermann.

Herunder billeder fra vores tur:

 

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

4 Comments

 1. Lise Hansen
  02/04/2017 / 11:56

  Hvor ser det bare hyggeligt ud

  • Louise
   Forfatter
   03/04/2017 / 09:31

   Ja, det var et par rigtige gode dage vi havde i Goslar – og fedt at vejret var så godt som det var.

 2. 28/03/2017 / 20:55

  Ser godt nok hyggeligt ud… Kunne godt bruge sådan en weekend langt væk…

  Knus <3

  • Louise
   Forfatter
   29/03/2017 / 07:11

   Håber du og Søren får mulighed for at besøge Goslar; som du sikkert kan fornemme er det en meget hyggeligt by 🙂
   Knus fra Louise