fbpx

Landkrabbe og letmatros

Landkrabbe og letmatros er nye titler på mit visitkort efter at vi har købt en gummibåd. Jeps og ham den søde har fået kaptajnskasket. Egentlig var Mads på jagt efter en ny oppustelig kajak, da hans gamle kajak havde svært at holde luft. Vi har kun et mindre kælderrum til lejligheden. Derfor ikke mulighed for at opbevare en almindelig kajak i glasfiber. Men så kom Mads i tanke om, at det måske var sjovere med en gummibåd med påhængsmotor fremfor en kajak med rugbrødsmotor.

Og ingen tvivl om at gummibåden er bedre for hans overbelastede skuldre og arme. Så nu er vi blevet sødygtige med eget fartøj på havnekajen. Vi er nu indehavere af en Aquaquick gummibåd og en 6 hk Suzuki påhængsmotor.

Mads på havnerundfart
Mads på havnerundfart

Gummibåden blev købt og hjembragt forrige mandag. Men til gengæld lod påhængsmotoren vente på sig. Men stor var glæden da Mads om fredagen hentede vores påhængsmotor.

Der gik nok max 30 minutter fra Mads var hjemme til han var i gang med at sætte båden i vandet. He, he! Og se den slags begejstring og entusiasme er jeg helt vild med. Det vidner da bare om, at det er en god beslutning vi har taget.

Landkrabbe og letmatros opgaverne

Mit job er i øjeblikket at agere både landkrabbe og letmatros. Jeg har endnu en tur til gode i den, da jeg har en højre arm, der lige skal passes lidt på. Så jeg tager ingen chancer med at skulle hoppe over i gummibåd. Så min sejlerdebut må lige vente en uge eller to.

Gummibåden er oppustelig, men da vi ikke gider pumpe den helt op hver gang, står den i oppustet tilstand i kælderen. Så kan den nemlig trækkes de ca 200 meter fra kælderen og hen til slæbestedet, hvor vi kan sætte den i vandet. Gummibåden er for tung at bære, så Mads bruger sin gamle hjulvogn han brugte til sin kajak.

Påhængsmotoren fragter vi på en transportvogn. Men en person kan selvfølgelig ikke have begge dele med på én gang. Så mit job er at holde vagt, når Mads f.eks. har kørt gummibåden hen og så henter påhængsmotoren i kælderen. Og når han er klar til at kaste fortøjningerne, ja så snupper jeg transportvogn og båd hjul med retur.

Når Mads så melder, at han snart anduver havnekajen igen, ja så kommer jeg futtende med transportvogn og kajakvogn. Så hvis nogen har set mig vandre rundt på kajen med en slags sækkevogn og nogle hjul i disse dage. Ja så er jeg altså ikke helt fra snøvsen, men udfører blot mine letmatrosopgaver.  Men tror naboerne morer sig kosteligt 🙂

Livsnyderi

Og inden jeg nu får nogle feminister på nakken, så er Mads altså lige så hjælpsom den anden vej rundt, når jeg går all in på et af mine projekter. Så no worries eller krænkelses bip bip den vej rundt.

Landkrabben og letmatrosen slipper også lidt lettere, når Mads har en af sine gode venner med ude at sejle. Så kan letmatrosen nemlig afmønstre, når de er 2 personer afsted. Og vores ordforråd er, som du måske fornemmer, i øvrigt også blevet tilført en hel del nye begreber siden vi er blevet gummibådsejere, he he!

Det her projekt handler i høj grad om både at nyde livet og hælde på positiv kontoen. Og vi er blevet ret go’e til at fokusere på det positive, som du også kan læse i et af mine tidligere indlæg og gå all in med ting, der gør os godt. Og den øvelse kan kun anbefales 🙂

Ohøj fra havnekajen

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 25/06/2020 / 07:56

  Ohøj ohøj ☀️Så har vi lidt mere til fælles. Jeg er nemlig også letmatros på vores båd. Den er i en lidt anden udgave og ligger fortøjret i en en havn. Ombord er det min opgave at fare rundt og hive fendere ind, surre reb, kaste los, skrubbe dæk og ellers rette ind og gøre honnør ved skippers ordre. Mads kan kalde sig skipper, da han ejer båden. En kaptajn er nemlig ansat af skipperen. Jeg har prøvet at avancere til kaptajn, men min skipper vil ikke give mig løn. Letmatroser skal jo blot have beskøjter????

  Ship ohøj og god vind fra Janet

  • Louise
   Forfatter
   25/06/2020 / 10:33

   Hej Janet

   Jeg må ha’ købt en skipperkasket til Mads???? og tak for hjælp til opklaringen af begreber; vi er stadig lidt nybegyndere på det maritime område????????

   Kh
   Louise