fbpx

Græske bøffer med ovnkartofler og tomatsalat

Både Mads og jeg er vilde med græsk mad. Desværre er der ingen græske restauranter i Odense i skrivende stund, så derfor foregår det i havnekøkkenet, når der skal græsk mad på menuen. Så den anden dag lavede Mads græske bøffer med ovnkartofler og tomatsalat med nogle af vores hjemmedyrkede tomater fra terrassen.

Opskrifterne finder du her:

Græske bøffer:

-500 gram hakket oksekød

-1 (rød)løg

-2 fed hvidløg

-en håndfuld feta

-1 bundt hakket persille

-oregano, basilikum, salt og peber

Løget rives og blandes i det hakkede oksekød sammen med de øvrige ingredienser. Ælt det hele godt igennem.

Køddet formes som og steges som almindelige hakkebøffer; enten på en pande eller på grillen.

Tomatsalat:

-3-4 store tomater

-1 rødløg

-feta ost

-olivenolie

Skær tomaterne i forholdvis tynde skiver og anret dem på et fad.

Skær dernæst rødløget i tynde skiver og fordel løgringene udover tomaterne. Ofte skærer vi løgringene i mindre stykker, så de er lettere at spise.

Har du købt en blok feta, så skæres der tern af disse, der så fordeles ud over tomater og rødløg. Slut af med at hælde olivenolie over tomatsalaten. Det må gerne trække en times tid.

Græske kartofler (ovnkartofler):

-1/2 kg kartofler

-olivenolie

-timian, oregano, basilikum, salt og peber

Skræl evt. kartoflerne og skær dem i både eller mundrette stykker. Herefter putter du dem i en plastikpose og hælder olivenolien og krydderierne ned i posen. Fordel olien og krydderierne på kartoflerne ved at “rode rundt” med posen.

Hæld kartoffelbådene i et ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 190 grader cirka en times tid. Husk at vende kartoflerne ca hver 20. minut og kom evt. lidt ekstra olivenolie i, hvis der er brug for det. Ovntiden afhænger af hvor store eller små du laver kartoffelbådene.

Tips: du kan simpelthen ikke lave for mange græske kartofler! Trust me 🙂

Retten serveres med tzatziki. Velbekomme!

Er du vil med fiskefileter, så tjek lige min opskrift med fiskefileter og sellerisovs ud.

Du kan naturligvis også følge mig på Bloglovin, Instagram og Facebook

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.