fbpx

Forkæl dig selv med mig-tid i december

Reklame/samarbejde med Naturligværen og OliOli meditationer

For mange af os er december nok lidt mere hektisk end mange af årets 11 andre måneder. For december er nemlig lig med jul og masser af hygge. Der skal måske bages pebernødder, laves juledekorationer, handles julegaver foruden en masse forskellige sociale arrangementer.

Derfor laver jeg igen i år en adventskalender. Her får du hver af de 4 adventssøndage får en mail fra mig med nogle yogaøvelser. Det er øvelser, der kan hjælpe dig med at komme ned i gear og hjælpe dig med at få lidt mig tid og egen omsorg. Derfor…. Forkæl dig selv med mig-tid i december.

Vi skal nemlig huske – så’en i overført betydning – at tage vores egen iltmaske på, førend vi har overskud til at hjælpe andre.

Jeg har gennem adskillige år oplevet på egen krop at yoga er god måde at iføre mig min egen iltmaske. For mig er yogaen simpelthen en måde at standse op på og lytte til og mærke min krop. Og hvordan jeg har det i det hele taget. At give mig selv et pusterum – som regel dagligt – er bare guld værd for mig.

Forkæl dig selv med mig-tid og deltag i min adventskalender

Ved at deltage i min adventskalender får du mulighed for gennem nogle lette yogaøvelser at mærke hvad yogaen forhåbentligt også kan gøre af gode ting for dig.

Og det gode ved yoga er, at vi alle kan være med – uanset højde, drøjde, alder og form!

Udover at forkæle dig med yogaøvelser sætter jeg i samarbejde med Naturligværen og Olioli Medidation et par fede præmier på højkant til alle jer, der deltager i adventskalenderen.

Som tilmeldt deltager du i lodtrækningen om henholdsvis et 3 måneders abonnement på meditaionsapp’en OliOli eller 1 sæt minipausekort fra Naturligværen.

Ja jeg skal da forkæle mig selv med mig-tid i december

Forkæl dig selv med mig-tid i december
Forkæl dig selv med mig-tid i december

Minipausekort

Sheila Naja Kragelund er autoriseret psykolog og er personen bag (reklamelink) Naturligværen.dk. Sheila Naja arbejder med nærvær og dybde gennem psykologi, naturterapi, dybdevisualisering, healing, mindfulness og det spirituelle.

​Hun har bl.a. udviklet minipause kortene, der kort fortalt hjælper dig med at få holdt de små men sunde daglige pauser.

Sættet består af 50 kort med hver sin lille guidede øvelse. Der er både visualiseringsøvelser og fysiske øvelser. Ideen med minipause kortene er, at du trækker et kort 3 gange om dagen og udfører den øvelse, der står på kortet.

Øvelserne kan f.eks. være at du skal tegne krudseduller, gå en tur rundt i stuen på bare tæer, lægge en hånd på maven og mærke din vejrtrækning eller forestille dig du er et træ med rødder.

Du kan læse mere om (reklamelink) minipausekortene her

minipause kort fra Naturligværen
minipause kort fra Naturligværen

OliOli meditation

Anna fra OliOli har lige lanceret (reklamelink) web meditationsapp’en OliOli, som kan tilgås fra browseren på enten din tablet, pc eller mobiltelefon.

Web app’en indeholder forskellige meditationer, som du kan vælge i mellem. OliOli har allieret sig med 15 forskellige behandlere, der på den ene eller anden måde, arbejder fagligt med meditation, mindfulness, healing og terapi.

Der er meditationer til både børn og voksne og med varierende længde. Temaerne i meditationerne spænder fra bodyscan og afslapning til meditationer mod stress og til lige ‘at snuppe 10 minutter til dig selv’ og meditationer til at falde i søvn eller til at holde fokus på dit åndedræt. Kort sagt noget for en hver smag og et hvert behov.

Meditation virker afstressende og når du mediterer, så falder du til ro, fordi dit parasympatiske nervesystem aktiveres. Det parasympatiske nervesystem er den del af nervesystemet, som vi ikke selv kan styre, men som påvirker (og sænker) din hjerteaktivitet, puls og blodtryk. Fokus på dit åndedræt er en vigtig del af det at meditere. For når du trækker vejret dybt, så bliver du afslappet fordi det aktiverer dit parasympatiske nervesystem.

Hvilket yogaudstyr har jeg brug for?

Måske du allerede har noget yoga udstyr og ellers kommer er mine bud på hvad du evt. skal investere i.

Yogamåtte

Vigtigst af alt er selve yogamåtten. Personligt synes jeg de lidt tykkere måtter på 5-6 mm er rarest, fordi der er lidt mere affjedring i dem end måtter, der er 3-4 mm tykke.

Sørg også for at yogamåtten er skridsikker – for vi står i nogle sjove stillinger, hvor det er rarest ikke at skride ud på måtten 😉

Det kan sagtens lade sig gøre at starte ud med en lidt billigere måtte for lige at se om yoga er noget for dig. Og så kan du jo efterfølgende sætte en måske lidt tykkere yogamåtte på ønskesedlen.

Yogamåtte
Yogamåtte

Yogablokke

Som nybegynder kan en yogablok være rar at have ved hånde. Den kan nemlig bruges som støtte eller løft til lidt mere komplicerede stillinger.

En yogablok er murstensformet og de fås både i hårdt skum og bambus. Jeg har begge dele og har ingen præferencer.

Yoga blokke
Yoga blokke

Øjenpude

En øjenpude bruges til meditation, afspænding og liggende yogaøvelser, hvor du skal slappe af. Med øjenpuden slapper du nemlig mere af og kan lettere give slip på det stress og de spændinger, der måtte være i din krop.

De fleste øjenpuder har boghvede fyld og har et aftageligt betræk, der kan vaskes. Nogle øjenpuder fås også med duft, typisk lavendel.

Personligt bruger jeg også øjenpuden, hvis jeg har lidt svært ved at falde i søvn, enten når jeg går i seng eller hvis jeg vågner om natten.

Øjenpude
Øjenpude

Yoga pølle eller alternativt en meditationspude

En yogapølle er rund aflang pølle, som bruges til ekstra støtte i yogastillinger, hvor du enten sidder eller ligger.

Alternativt kan du bruge en meditationspude eller et sammenrullet tæppe eller stort håndklæde.

Det er en pude du sidder på, når du mediterer. På den måde kan du holde din ryg rank og sidde længere tid uden at få ondt i ryggen. Og det bliver også lettere for dig at trække vejret ’rigtigt’.

Stort set alle yogapøller og meditationspuder har en indmad bestående af boghvedeskaller og har også et inderbetræk, så der er styr på indholdet, når det aftagelige betræk skal vaskes.

Personligt bruger jeg meget min yogapølle til støtte, når jeg laver ’barnets stilling’ eller hvis jeg skal strække min front ud.

Yogapølle
Yogapølle

Yogatøj

Det er en smagssag hvor meget du vil investere i yogatøj. Men du kan sagtens starte ud med noget af det sportstøj du har i forvejen.

Vær dog obs på at der i yoga er en del stillinger, hvor du står med hovedet nedad og rumpen i vejret. Derfor kan det være en god ide med en top/t shirt, der ikke er alt for løs, så du slipper for at din t-shirt lander nede om ørene på dig 😉

Forkæl dig selv med mig-tid i december og lad os ’mødes’ på yogamåtten 1. søndag i advent d. 28. november.

Har du brug for at forkæle dig selv med en fysisk ting som f.eks nye plakater til dit hjem, så har jeg en Black Friday rabatkode til dig på 55% til Posterstore i mit sidste indlæg ‘Black Friday hos Posterstore‘. Koden gælder til og med 26. november 2021.

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.