fbpx

Farvel til januar med højt humør og trælsheder

Det er ved at være tid til at sige farvel til januar. Som regel er januar lidt grå og kold; det ligger lige som i årstiden. Det der lyser min januar op er, at jeg og 2 af mine nevøer har fødselsdag i januar. I normale (læs: ikke covid-19) tider er der ofte dømt skiferie til Mads, mens jeg går under radaren på havnekajen samme uge og rå-hjemme-hygger. Men ikke i år. Her har vi også været stavnsbundet med hjemmearbejdsplads og meget få sociale aktiviteter; helt som alle I andre også har været.

Jeg har ladet mig inspirere af min skønne navne- og blogger kollega, Louise Herby, der som jeg har fokus på det gode liv og deler sine op- og nedture hver måned enten på hendes blog eller Instagram profil. Jeg har valgt at kalde mine op- og nedture for ‘højt humør’ og ‘trælsheder’. Træls er sådan et dejligt jysk udtryk og betyder bøvlet, irriterende, plagsom og/eller besværlig. Og vel i virkeligheden det hele summet op i et ord: træls 😉

Januar bød på nattefrost og is på de små søer i Åløkkeskoven
Januar bød på nattefrost og is på de små søer i Åløkkeskoven

Højt humør og trælsheder i min januar

Højt humør i januar fordi

-Jeg havde fødselsdag d. 8/1, hvor jeg fyldte 55 år og Mads sørgede for at fejre mig på bedste vis – med de muligheder covid-19 restriktionerne tillod.

Januar blev lidt ekstra sund i år. Normalt er jeg ikke den store tilhænger af nytårsforsætter og heller ikke i år. Men jeg har faktisk fået indarbejdet nogle gode hverdagsvaner her i januar:

–jeg spiser grøntsager 3 gange om dagen de fleste dage

–hver morgen laver jeg yoga i 20-30 minutter; enten mine egne øvelser eller jeg finder en yoga serie på Youtube eller tv.

–løbetræning 3 gange om ugen

-Januar blev et endeligt farvel til min arbejdsplads efter jeg blev fyret i juli 2020 gr. covid-19 omstruktureringer. Og selvom det selvfølgelig er underligt at skulle forlade det mediehus jeg har været en del af i 34, så har jeg valgt at prøve at få det bedste ud af det. Og se det som en mulighed for at prøve nogle nye sider af mig selv af.

Jeg har den tilgang, at når en dør lukkes, ja så åbner der sig en ny dør. Og min nye dør må meget gerne indeholde jobfunktioner, hvor nogle af mine kreative sider kan komme lidt mere i spil. Mit mantra fremover er, at fra nu af skal det være sjovt. Så ja, der er mange bolde oppe at vende i luften i øjeblikket i mit lille hoved 😉

2 walk and talks med gode veninder – det er en ret fin måde at mødes med gode venner og veninder. Tak til mine 2 januar walk and talks dates. De var begge klart en om’mer – på den gode måde 😉

-Jeg hoppede med på fastelavnsbolle trenden og spiste en (halv) fastelavnsbolle med hele svineriet. Fastelavnsbollen fejlede intet, men damens mave er ikke så god til masser af flødeskum og creme.

Jeg hoppede med på fastelavnsbolle trenden
Jeg hoppede med på fastelavnsbolle trenden

Trælsheder i januar fordi

-Der kom en forlængelse af covid-19 restriktionerne til 28. februar 2021 (i hvert fald i skrivende stund). 2020 du blev sgu også lidt anderledes, men Nu TRÆNGER VI FAN-DE-ME SNART TIL at blive sluppet lidt fri af vores ufrivillige – om end nødvendige – hjemmeisolation. Kan du være i den fortsatte nedlukning eller trænger du bare så godyl meget til at komme ud og være social?

Kære 2020 du blev sgu lidt anderledes
Jeg glæder mig til forhåbentlig snart at kunne sige farvel til ansigtsmasker

-Planen var at der ikke skulle drikkes alkohol på hverdage. Det har vi ikke helt kunnet holde. Der har lige været et par enkelte smuttere i løbet af januar, hvor vi lige har haft noget at skåle for og/eller forholde os til. Men hey, op på hesten igen og nu venter der en jo snart frisk måned. Øvelse gør mester.

Vi ikke fik hængt alle vores billeder op i denne her uge. I forbindelse med malingen af vores køkken/alrum havde vi taget alle billederne ned og spartlet ud, så alt var i spil i forhold til at rykke rundt. Vi snupper så lige en uge til i tænkeboks, men det gode er, at der kommer ikke nogen og gør det for os. Så vi ved hvor pilen peger hen 😉

-Vejret; ja lad os lige tale om vejret, for det har sgu da været en lidt temmelig træls omgang her i januar. Koldt, trist, tåget og diset og med kun nogle meget få solskinsdage som i dag lørdag. Og absolut ingen sne til Odense/Fyn som i INGEN sne. Måske februar er lidt mere gavmild på det område.

Savner vores fælles julebelysning i haven

-Vi havde aftalt i vores ejerforening, at julekugler og julebelysningen på træerne i vores fælleshave skulle tages ned her sidst i januar. En genbo tog kuglerne ned og Mads og jeg fjernede lyskæderne på de 8 små træer lidt senere. På den måde overholdt vi alle covid-19 restriktioner. Men øv hvor bli’r det mørkt. Men vi venter altså med at tage julebelysningen på vores egen terrasse ned.

Faktisk kom der et par damer gående nede på promenaden, mens Mads og jeg gik i haven og tog lyskæderne ned. De syntes det var mægtig ærgerligt, at vi tog det ned allerede, for deres aftentur gik som regel forbi vores have for at se det flotte lys. Så til næste år stemmer jeg for julebelysning til og med februar!

Vi har altid julelys på terrassen og i vores fælles have
Vi har altid julelys på terrassen og i vores fælles have

Er du sluppet nogenlunde helskindet gennem januar? Har du taget dit/jeres julebelysning ned?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

6 Comments

 1. 03/02/2021 / 10:54

  Det lyder som om din januar havde mange gode ting at byde på – og tillykke med fødselsdagen 🙂
  Januar er ligesom november for mig …. u-en-de-lig lang ha ha….. Februar er en let lille dame og meget nemmere at have med at gøre. Det er jo nærmest også lyst om morgenen!
  Fastelavnsboller … det må blive i denne uge. Sådan et par stykker kunne man godt trænge.

  • Louise
   Forfatter
   03/02/2021 / 12:03

   Det havde januar bestemt og tak????????

   Og fordelen ved februar er også at det synes lettere at øjne foråret forude????

   Fastelavnsboller er et must-have her i februar, så du må forbi bageren en af dagene????

   God vinterdag til dig❄️☃️

   Kh
   Louise

 2. 01/02/2021 / 20:08

  Jeg har nydt at hjemmeskole mit yngste barnebarn nogle dage om ugen her i januar ????????????Hvor han har overnattet hos os. Har haft nogle spændende coachingsessioner med klienter og støttet en mentee i at gøre klar til åbning af en Flugger malerforretning i Nyborg.

  Så januar er fløjet afsted.
  Har også fået shoppet godt igennem med nyt tøj.
  Så der har været mange lyspunkter

  • Louise
   Forfatter
   01/02/2021 / 22:09

   Det lyder som en skøn januar og så spændende med Loan????‍????????

   Og jeg er sikker på at du og den unge mand har nydt hjemmeskolingen nogenlunde lige meget????????❤️

   God uge til dig!

   Kh
   Louise

 3. Louise
  Forfatter
  31/01/2021 / 11:45

  Ja kan godt forstå I savner at komme til Frankrig☀️ Lad os håbe den vaccine ting snart rammer os alle.

  Jeg er ikke så forfalden til søde sager; det kommer så min bedre halvdel ret meget til gode – og han er forståeligt tilfreds???????????? når jeg skal synde, så er det chips og alkohol????????

  God søndag☀️????

  Kh
  Louise

 4. 31/01/2021 / 09:18

  Stort TILLYKKE med din fødselsdag????????.
  Januar er ikke specielt populær i år. Jeg ville under normale forhold, have befundet mig i vores hjem i Sydfrankrig☀️Det er ret træls.
  Ellers prøver jeg jo at få det bedste ud af situationen. Nemlig med hele fastelavnsboller og selv hjemmebagsforsøg, masser af strikogstræk, bloglæs- og skrivning, gåture og Netfixeri. Er også blevet glad for lydbøger og Podcast. Glæder mig dog til sommer, hvor vi forhåbentligt er stikstukket og kan komme rundt overalt. Hvordan kunne du blot nøjes med en halv bolle?