Endnu et avocado forsøg

Her mens vinteren huserer udenfor og der ikke er meget planteliv på terrassen, har jeg gang i endnu et avocado forsøg indendøre.

Mellem jul og nytår lagde jeg en avocado sten til spiring i en lukket plastikpose sammen med et stykke fugtigt køkkenrulle. Stenen har så ligget i en skuffe og så begynder den at spire i løbet af 4-6 uger. Jeg plejer at ligge stenen i en skuffe, men det vigtigste er bare, at den ligger mørkt.

Omkring 11. februar var det tid til at tage den spirende avocado sten ud af posen og plante den over i en potte. Som sagt så gjort og nu her godt 2 uger efter er den lille spire vokset og er omkring 10 cm høj.

Jeg har faktisk haft gang i flere avocado dyrknings forsøg de sidste par år. Jeg har bl.a. 2 avocado planter, der er et par år gamle og nu omkring 70-80 cm høje. Den ene af dem har desværre fået brune pletter på de fleste af bladene.

Tror måske det hænger sammen med at der er en meget tør luft i vores lejlighed. Luftfugtigheden er desværre meget lav i vores lejlighed her i vinterhalvåret.

Ugentlig brusebad

Så nu vil jeg prøve at se om en ugentlig brusebad til mine avocado planter måske kan afhjælpe evt. brune blade. Og den lille ny får brusebad fra starten. Så nu må vi se om min teori holder stik 😉

Nogen af jer, der har forsøgt jer med dyrkning af egne avocadoer? Eller har gode løsninger på de brune blade?

Du kan naturligvis også følge mig på Bloglovin, Instagram og Facebook

Er du også lidt corona livsstils ramt?

Er du lidt corona ramt?

Er du lidt corona ramt?

Har du forkælet dig selv med lidt ekstra kage den sidste tid, så der lige er kommet et par kilo mere på sidebenene?

Består din morgenmad af 2 hurtige kopper kaffe? Og er det blevet lidt for let at smide dig på sofaen fremfor at finde løbeskoene frem?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 5 hurtige tips til en sundere livsstil.

 

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

You may also like...

4 Responses

 1. Ser ud som om at du piller nogle af de nederst blade af??
  Overvejer om jeg skal gøre det samme, nu når jeg snart skal ha min plantet om alligevel..

  Knus <3

 2. Jeg har forsøgt et utal af gange at gå gang i en, men med en helt anden metode. Mislykket hver gang. Kunne være jeg skulle prøve denne. 😀 Tak for tippet.

  – Anne-Mette Højbjerg – http://www.giz-blog.dk

  • Louise siger:

   Velbekomme – og jeg synes metoden med at gå avocado stenen til at spire i en plastikpose er den letteste og hurtigste?
   Og husk at snitte er X med en urtekniv i begge ender af stenen. Så har spiren lettere ved at komme ud?
   Glæder mig til at høre hvordan det går?

   dbh
   Louise