fbpx

Avocadotræer på Odense havn

Jeg har sat gang i min egen produktion af avocado træer på Odense havn  … og her gror det godt 🙂  Det er i hvert fald lykkes mig at få nogle avocado sten til at spire og efterfølgende at flytte dem over i en potte med jord, så de kan fortsætte deres vækst der. Og mit største avocado træ er nu 70-80 cm højt. Så hurra for urban gardening!

opstart af avokado dyrkning
opstart af avokado dyrkning

I bedste Olsen Bande stil skal man bruge:

1 avocado (sten)

1 plastikkrus

1 skarp skrællekniv

3-4 tandstikkere

Avocado stenen rengøres for evt. avocadokød og i begge ender af stenen laver jeg med skrællekniven et snit på kryds og tværs, så det bliver lettere for spiren at komme ud.

spirende avocdosten
spirende avocdosten

Jeg sætter 3-4 tandstikkere i den ene enden af stenen, fylder plastikkruset næsten op med vand og sætter stenen med tandstikkerne ned i. Jeg sætter den spidse ende af stenen op ad. Stenen skal være halvt dækket af vand og jeg skifter vandet ca hver anden eller tredje dag. 

Stenen på billedet til venstre har stået i vand et par uger og er nu begyndt at sprække og dermed er spiren på vej 🙂

Tålmodghed

Det kræver tålmodighed at få stenen til at spire; nogle gange går der kun 3-4 uger og andre gange går der 6-8 uger inden avocadostenen begynder at spire. Og tror faktisk også, at jeg har måttet opgive at få liv i en enkelt avocadosten eller to.

Jeg planter først den spirende avocado sten over i jord, når selve spiren er minimun 3-4 cm lang. Sørg for at holde jordet fugtig og at planten så vidt mulig får sollys.

avocadotræ med synlig sten
avocadotræ med synlig sten

Så der vokser nu p.t. 3 avocado træer på Odense havn, men jeg har endnu ikke vovet at strege avocado på min indkøbsliste og ej heller sat titlen “avocado avler” på mit visitkort 🙂 Men nu må vi jo se hvad fremtiden bringer i mit urban gardening projekt og om jeg nogensinde bliver selvforsynende med avocadoer.

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.