fbpx

Endnu et avocado forsøg

Her mens vinteren huserer udenfor og der ikke er meget planteliv på terrassen, har jeg gang i endnu et par af mine avocado forsøg indendøre.

Mellem jul og nytår lagde jeg en avocado sten til spiring i en lukket plastik pose sammen med et stykke fugtigt køkkenrulle. Stenen har så ligget i en skuffe i posen. Og så var planen, at den gerne skulle begynde at spire i løbet af 4-6 uger. Jeg plejer at ligge avocado stenen i en skuffe. Men det vigtigste er bare, at den ligger mørkt.

Omkring 11. februar var det så tid til at tage den spirende avocado sten ud af posen og plante den over i en potte. Som sagt så gjort og nu her godt 2 uger efter er den lille spire vokset og har vokset sig omkring 10 cm høj.

Jeg har faktisk haft gang i flere avocado dyrknings forsøg de sidste par år. Det kan du læse mere om her. Jeg har bl.a. 2 avocado planter, der er et par år gamle og nu omkring 70-80 cm høje. Den ene af dem har desværre fået brune pletter på de fleste af bladene.

Tror måske det hænger sammen med, at der er en meget tør luft i vores lejlighed. Luftfugtigheden er desværre meget lav i vores lejlighed specielt her i vinterhalvåret.

Ugentlig brusebad

Så nu vil jeg prøve at se om en ugentlig brusebad til mine avocado planter måske kan afhjælpe evt. brune blade. Og den lille ny avocado plante får et ugentlig brusebad fra starten. Så nu må vi se om min teori mod at udvikle brune blade holder stik 😉

Nogen af jer, der har forsøgt jer med dyrkning af egne avocadoer? Eller har gode løsninger på de brune blade?

Du kan naturligvis også følge mig på Bloglovin, Instagram og Facebook

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

4 Comments

 1. 08/03/2018 / 22:35

  Ser ud som om at du piller nogle af de nederst blade af??
  Overvejer om jeg skal gøre det samme, nu når jeg snart skal ha min plantet om alligevel..

  Knus <3

  • Louise
   Forfatter
   09/03/2018 / 07:27

   Jeg har faktisk kun pillet de meget brune blade af?
   Knuz
   Louise

 2. 04/03/2018 / 12:59

  Jeg har forsøgt et utal af gange at gå gang i en, men med en helt anden metode. Mislykket hver gang. Kunne være jeg skulle prøve denne. 😀 Tak for tippet.

  – Anne-Mette Højbjerg – http://www.giz-blog.dk

  • Louise
   Forfatter
   04/03/2018 / 14:38

   Velbekomme – og jeg synes metoden med at gå avocado stenen til at spire i en plastikpose er den letteste og hurtigste?
   Og husk at snitte er X med en urtekniv i begge ender af stenen. Så har spiren lettere ved at komme ud?
   Glæder mig til at høre hvordan det går?

   dbh
   Louise