fbpx

Avocado part 2

Jeg har haft gang i adskillige avocado projekter og nogle er lykkedes bedre end andre. Jeg har et par tynde og lidt ranglede avocado planter, der irriterer mig lidt.

Min nu knap så høje avocadoplante
Min nu knap så høje avocadoplante

MEN for nogle uger siden så jeg et indlæg om avocado dyrkning på en anden blog, nemlig hos Katrine på Willowlounge. Hun havde fundet en opskrift på Pinterest, om hvordan man kan klippe toppen af sin avocado plante for at få den til at sætte flere side skud. 

Så nu har jeg prøvet at klippe den øverste halvdel af den ene af mine 2 ranglede avocado planter. Den var ca 50 cm høj, så jeg har klippet den ned til 25 cm. 

Nyt skud på vej
Nyt skud på vej

Jeg klippede avocadoen ned d. 16 oktober og gik den første uges tid eller 2 og var lidt bekymret for om jeg havde taget livet af den.

Men nu er der et nyt skud på vej, som du kan se på planten til højre på billedet. Det er ca 1.5 cm, så min avocado plante har tilsyneladende “taget imod” beskæringen 🙂

Samtidig har jeg lige sat gang i endnu et par dyrkningsforsøg med et par avocadosten. Så er der lige et par erstatninger på vej, just in case mit forsøg med nedklipningen ikke giver det forventede resultat.

Du kan i øvrigt se min guide til at få en avocadosten til at spire her. Jeg har det meste af tiden forskellige planteforsøg kørende. Jeg synes det er så hyggeligt at se ting gro, så plantelivet på havnen lever i bedste velgående.

Har du forsøgt dig med at dyrke avocado fra bunden, så hører jeg gerne dine erfaringer.

Du kan naturligvis også følge mig på Bloglovin, Instagram og Facebook

Har du travlt på jobbet? Sover du dårligt?

lotusstilling-vejrtrækningEller bliver din to do liste længere og længere?

Så er du ikke alene. Ca 430.000 danskere oplever symptomer på alvorlig stress hver dag. 

MEN ved at gøre noget godt for dig selv i ja bare 5-10 minutter hver dag, kan du sænke dit stress niveau.

Hvordan gør du det?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 5 mindfulde øvelser, der hjælper dig med at sænke dit stress niveau, selvom du har travlt.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 14/11/2018 / 19:39

  Ja, jeg synes det er så hyggeligt at se ting gro? ?
  Og tror lige jeg vil prøve dit trick med at nappe toppen af tidligt i forløbet.
  God aften?
  Knuz
  Louise

 2. 14/11/2018 / 14:31

  Ej hvor spændende og fedt at den ser ud til at klare det..

  Jeg nuppede topskuddet af mit avokado træ da den var lille, så den delte sig i to grene i stedet for en ranglede..
  Men nu er den blevet ret høj og trænger også til at blive plantet om.. men det må lige vente til det nye år.. men glæder mig mega meget til at se hvor meget den så vokser næste sommer..

  Det er altså spændene med de avokado træer.. 😀

  Knus <3