En af favoritterne på vores middagsbord er fiskefileter med sellerisauce og kartofler. Det smager godt og så er det faktisk ret let at tilberede. Og så er det jo ekstra heldigt at fisk derudover er meget sundt. Faktisk spiser Mads og jeg fisk 2-3 gange om ugen. Og de stegte fiskefileter med sellerisovs er absolut en af vores favoritspiser. Og opskriften er såmænd fundet i en af Karolines køgebøger.
Du skal bruge
-500-700 gram kartofler
-6-8 fiskefileter
1 selleriknold
-3-4 deciliter mælk
-krydderier; salt, peber, gurkemeje
-sovsejævner
Fiskefileter:
Steg fiskerfileterne ca 1 minut på hver side. Vi steger altid fiskefileterne “on the rocks” altså uden panering. Tag fiskefileterne af panden og hold dem varme.
Kartofler:
Skræl kartofler og kog kartoflerne. Vi koger gerne kartofler i god tid før vi går i gang med resten af maden og holder dem varme i en “høkasse”.
Sellerisauce:
Skræl selleriknolden og skær den i mindre stykker. Riv selleristykkerne på den “store” side af rivejernet – og ja det er et større arbejde.
Tips: Orker du at rive en hel selleriknold, så kom halvdelen af den revne selleri i en plastikpose og frys det ned,. Så har du til næste gang 😉
På samme pande som vi har stegt fiskefileterne kommer vi nu de revne selleristave og steger dem nogle ganske få minutter. Kom evt. lidt ekstra margarine ved, hvis du fornemmer der er brug for.
Herefter tilsættes et par deciliter mælk, afhængig af hvor meget revet selleri jeg bruger. Lad det revne selleri og mælken koge lidt op og herefter tilsætter jeg lidt sovsejævner. Vær obs på, at sellerisovsen bliver lidt tykkere, hvis den står lidt!
Til sidst tilsætter vi krydderier i form af salt og peber. Vi er begyndt også at tilsætte gurkemeje, så sellerisovsen får en gullig farve.
Indrømmet sellerisovsen ser måske ikke så appetitlig ud, men den smager faktisk ret godt.
Server sellerisaucen sammen med de kogte kartofler og de stegte fiskefileter. Vi spiser ofte reven gulerod til vores fiskeflleter med sellerisovs. Men den dag jeg tog billederne stod den i stedet på avocado.
Er du ikke så meget til fisk, så kan jeg kan anbefale dig at prøve Mads’ oksehalesuppe.
Velbekomme!
Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?
Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.
Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.
Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.