fbpx

16 x inspiration til din staycation påskeferie

Inden længe står påsken for døren. Men igen i år er påsken corona ramt og selvom vi ikke er helt fri af coronaens greb endnu, så holder mange af os påskeferie. Og har formentlig også lyst til at lave nogle påskerelaterede ting. Heldigvis er der stadig mange ting, som vi stadig væk kan lave på trods af coronaen. Så herunder kommer en liste til dig med 16 x inspiration til din kommende staycation påskeferie. Men allerførst en kort forklaring på hvad de forskellige påskedage refererer til. Rigtig god fornøjelse!

Hvorfor fejrer vi egentlig påske?

Mange af os forbinder nok i dag nok mest påsken med fridage, gækkebreve, påskefrokoster, påskebryg, chokoladeæg og at nu er foråret på vej. Men påsken er en højtid, der faktisk fejres af flere religioner. Indenfor kristendommen fejrer vi påsken for at mindes Jesus’ korsfæstelse, død og senere opstandelse.

Palmesøndag markerer påskens start og er søndagen før påske og den dag hvor Jesus red ind i Jerusalem og blev modtaget som jødernes konge. Og der blev lagt palmeblade på vejen for at hylde ham.

Skærtorsdag er den dag hvor Jesus vaskede sin disciples fødder og spiste den sidste nadver med dem.

Langfredag er en sørgedag, der markerer den dag hvor Jesus blev taget til fange, blev korsfæstet og senere døde.

Påskelørdag er ikke en helligdag, men ‘bare’ en dag, hvor man sørgede over Jesus’ død.

Påskesøndag er den dag hvor man opdagede, at Jesus ikke var i graven, men var genopstået fra de døde.

2. Påskedag er en forlængelse af påskesøndags glæde og fest over Jesus’ opstandelse.

.

Påsken 2021 – 16 x inspiration til din staycation påskeferie

Her kommer lidt inspiration til hvad du kan lave i din påskeferie. Jeg har opdelt påskeaktiviteterne i indendørs og udendørs aktiviteter og så er der afslutningsvis et par bud på, hvad du kan sætte på dit påske frokostbord.

Lav jeres eget påskepynt

 • lave påskedekorationer med ting fra naturen. Du kan f.eks. samle nogle friske grene med knopper og pynte dem med påskeæg eller påskeharer
 • lav jeres egne påskeæg ved at puste nogle æg ud og mal dem med vandfarver. Vær dog obs på at det kræver lidt tålmodighed og ikke nødvendigvis er noget for familiens alleryngste
 • køb nogle dekorationsæg og spice dem lidt op med noget dekopage, glitter eller andet. Klip selv harer og påskeæg i pap og mal dem
Mine pastelfarvede påskeæg
Mine pastelfarvede påskeæg

Øvrige indendørs aktiviteter

 • afhold æggejagt for både børn og voksne og gem f.eks. påskeæg enten inde eller ude i haven. Børnene kan for eksempel gemme æg i ét rum, som de voksne skal finde. Og de voksne kan gemme æg i et andet rum, hvor børnene så skal finde dem.
 • så nogle karsefrø på noget vat og efter en uges tid kan du servere hjemmeavlet karse til påskefrokostens æggemad.
 • klip gækkebreve sammen med familiens yngste. De skal nok vække lykke hos enten bedsteforældre og mostre og onkler, der garanteret meget gerne vil af med et chokolade påskeæg eller to. Du kan også lave et sødt gækkebrev til din kæreste/mand
 • lav hjemmebio med dyner i sofaen, varm kakao og popcorn
 • ryd op og gør rent – ja måske ikke lige det du forbinder mest med påskeferie, men det er så skønt når det er overstået.

Udendørs aktiviteter

 • er vejret fornuftig kan I spille spil som kroket, tagfat eller kongespil i haven – og ellers finde brætspillene frem, hvis vejret er til indendørs ophold
 • tag op opdagelse naturen og gå en tur i skoven eller på stranden. Så får I frisk luft og nogle skridt på kontoen – og dermed en god undskyldning for at snuppe et ekstra chokoladeæg, når I kommer hjem
 • gå i haven eller på terrassen og forårsklargør din have eller terrasse. Og er det slut med nattefrost kan du måske også liste en lille tur forbi Plantorama og købe nogle forårsblomster
Påskeliljer med vandudsigt
Påskeliljer med vandudsigt

Påskemad

 • lav jeres egne påskeæg med marcipan og chokolade. Du kan se 2 nemme opskrifter her og her. Vil du ufordres lidt mere, så har Odense Marcipan nogle lidt mere avancerede opskrifter her.
 • afholde en online påskefrokost med din familie eller venner – og I kan jo vælge at koordinere menuen, så I enten spiser det store kolde bord eller lam.

På et typisk frokost påskebord er der: æg og rejer, diverse slags sild, lune frikadeller, rullepølse, lun leverposten, hjemmelavet hønsesalat, tunmousse og skidne æg i sennepssovs og snaps.

Du kan se hvordan du laver skidne æg i sennepssovs her.

Er du mere til varme retter, så er lam jo også en påskespecialitet. Både Mads og jeg er vilde med lammekød, så jeg er ret sikker på at det kommer på menuen en af påskedagene her på havnekajen. Vi spiser ofte græske/ovnkartofler og tomatsalat til lammekød. Her er en opskrift på vores ovnkartofler og tomatsalat.

Påskesnaps

Vil du drikke hjemmelavet snaps til din påskefrokost, så kan det godt lade sig gøre selv at lave en snaps på få dage. F.eks. kan du lave en lakrids/ingefær snaps. Alt du skal bruge er: ren vodka, 6 stykker lækker saltlakrids, 30 gram ingefær og 1 spsk rørsukker.

Skær saltlakridsen i mindre stykker og kom det i vodkaen. Snit ingefæren fint og kom det i en gryde med lidt vand og rørsukkeret. Giv det hele et opkog og lad det simre indtil det minder om sirup. Lad sirupmassen køle lidt af og hæld så sirupmassen ned i lakridssnapsen. Efter 2-3 dage er snapsen klar. Og det er helt ok at smage snapsen til undervejs 😉

Påskepynt i haven

 • pynt op udendørs ved at hænge plastikpåskeæg op enten i et træ i haven eller på terrassen

Her i Havnehaven har vi en del år haft tradition for at sætte udendørs julebelysning op og pynte vores 8 små træer med julekugler. Du kan se lidt fra vores julearrangement her.

Vi har altid julelys på terrassen og i vores fælles have
Vi har altid julelys på terrassen og i vores fælles have

I år har vi besluttet, at vi for første gang vil påskepynte vores fælles have. Jeg købte derfor for nylig 192 plastik æg hos Panduro Hobby og så er det planen, at de skal op at hænge i vores have.

Normalt når vi julepynter haven her i Havnehaven, så er det et fælles projekt. De beboere, der har tid og lyst, møder op i haven på et aftalt tidspunkt og hjælper med at hænge julebelysning og kugler op. Og så slutter vi af med noget gløgg og lidt juleknas eller griller pølser.

I virkeligheden er det en rigtig fin måde at mødes på som naboer. Dejligt uforpligtende og man deltager på det niveau man har lyst til. De fleste dukker op og hjælper og enkelte kommer og snakker, fordi alderen måske gør, at de ikke lige kan kravle rundt i vores bede. Og det hele tager 1-1.5 time og så går vi hver til sit igen.

Påskeæg på hæk
I Tyskland hænger mange påskeæg op i deres hække eller træer

Lidt anderledes i år

Qua coronaen har vi dog besluttet, at vi er 2 par, der påskepynter haven i år. Og så håber vi at Havnehavens øvrige beboere værdsætter vores indsats. Personligt glæder jeg mig ret meget til at se vores have med påskepynt. Og hvem ved om jeg får held med mit næste lille pynte projekt af Havnehaven til Halloween 😉

Har du nogle bud på corona venlige påskeaktiviteter? Hvad synes du der skal på påskebordet?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

5 Comments

 1. 14/03/2021 / 13:56

  Tak for en skøn liste med gode aktiviteter til Påsken.
  Som alternativ til Påskebingo kan man jo også spille rigtig bingo. På min hjemmeside https://bingoplader.dk kan alle frit – og helt gratis – downloade ‘almindelige’ bingolader til hjemmebrug.
  God fornøjelse og god Påske og held og BINGO til alle!
  Bedste hilsner
  Jesper

  • Louise M
   Forfatter
   14/03/2021 / 14:07

   Hej Jesper

   Ej tusind tak for din kommentar og input. Og ja jeg har nok været lidt blogger orienteret ift at bingoplader er lig med Pinterest???? men det skulle der så være rådet bod på nu????????????

   Påske bingo hilsner herfra
   Louise

 2. 13/03/2021 / 13:10

  Jeg fejrer ikke påske, men spiser overordentligt gerne chokoladeæg – og kan også finde på at lave nogle selv. Dem kommer jeg altid cognac i. Det luner dejligt i systemet, for ofte er det stadigt køligt i påsken.

  Under normale omstændigheder, så havde jeg været i Sydfrankrig her i marts/april – Og der er hverken skærtorsdag eller langfredag helligdage. Til gengæld er påsken en chokoladefest i det franske. Og mest for børn, som skal på påskeæg-jagt og finde godt gemte påskeharer, æg, fisk og klokker af chokolade.

  På fransk hedder påske Pâques, og børn født omkring påske bliver ofte døbt Pascal eller Pascale.

  Den tradition har vi heldigvis ikke Danmark, tænk hvis småkravlet skulle hedde Påskel eller Påskelle.

  God festivitas

  • Louise
   Forfatter
   13/03/2021 / 14:35

   Hej Janet

   Jeg har faktisk også hørt, at man kan få påskeæg med Baileys i???? det er ikke lykkedes mig at lokalisere dem i butikkerne endnu, men jeg lover at give besked, når jeg finder dem????

   Og ja den Corona influerer på mange af vores traditioner på godt og på ondt. Men lad os håbe at vi snart igen kan rejse udenlands????

   Ha’ en skøn lørdag☀️

   Kh
   Louise