fbpx

Sommeraktiviteter i Odense

Staycation begrebet har for alvor vundet input for en del af os, efter at covid-19 har gjort det noget mere besværligt at bevæge sig rundt i verdenen. Og selv i år hvor det igen er muligt at rejse til de varme lande, er der formentlig stadig væk en del af os, der holder ferie i Danmark.

Jeg slår derfor et slag for min skønne hometown Odense og har lavet en liste med sommeraktiviteter i Odense til dig, der er så heldig at holde ferie i vores skønne by.

Vores yngste nevø og niece har været ‘udsat’ for en del af aktiviteterne, når de har været feriebørn hos os. Og bliver det igen, når de kommer den første weekend i juli. Derfor agerer Møller klanens yngste fotomodeller på de fleste af billederne herunder.

Sommeraktiviteter i Odense

Nogle af aktiviteterne er gratis og andre mod betaling. Uanset hvad er det en god ide at planlægge dine sommeraktiviteter i Odense og bestille billetter via de respektive hjemmesider. Her vil du også kunne se evt. covid-19 restriktioner.

….Eventyr digteren H.C. Andersen….

Vi kommer altså ikke udenom Odenses berømte bysbarn eventyrdigteren H.C. Andersen, når vi snakker sommeraktiviteter i Odense. Så her kommer nogle af de HCA aktiviteter du fornøje dig med.

H.C. Andersen paraden

H.C. Andersen paraden optræder på scenen ved Eventyrslottet i Eventyrhaven med de det kalder ’24 små og store skuespillere, 24 eventyr, 24 minutter’.

Du kan se H.C. Andersen paradens forestilling alle dage (undtagen søndag) fra d. 26. juni til og med d. 27. august kl. 11.00 og kl. 13.00. Hver lørdag går HCA paraden gennem Vestergade, hvor der er mulighed for at få taget billeder med de udklædte skuespillere.

Du kan læse mere om paraden her.

hca-parade-udendørsteater-evetnyrhaven
HCA paraden og de små korte skuespil var populært

Gå på jagt efter H.C. Andersen figurer

I centrum af Odense kan du gå på jagt efter de 16 forskellige H.C. Andersen eventyr figurer, der står spredt om rundt i selve city området. Hvor mange kan du/I finde?

Vil du/I have lidt hjælp, så er der et kort over figurernes placering her.

Det nye H.C. Andersen museum

HC Andersens hus, Hans Jensens Stræde 45, Odense C. Det nye museum åbner d. 30. juni og er et nyt eventyrligt univers med indendørs og udendørs rum. Det nye HCA museum bliver et interaktivt oplevelsesattraktion og du får selv mulighed for at udleve eventyrene gennem headsæts fremfor at læse om dem på plancher. Museet er tegnet af den berømte japanske arkitekt Kengo Kuma. Du kan se billeder og læse mere info om det nye museum her og allerede nu booke dit første besøg.

….Odense havn….

Ingen anbefalinger til at opleve Odense uden at nævne aktiviteterne i mit skønne havnehood. Og der er faktisk også kommet en del aktiviteter for store og små på Odense havn.

Odense minigolf

Odense Minigolf har en flot udendørs filtbane på Finlandskajen, Byens Ø, bagved Det Nordatlantiske hus. Åbningstider er mandag til fredag kl, 14.00-20.00 samt lørdag kl. 10.00-20.00 og søndag kl. 10.00-18.00. Priser: voksne 70 kr., børn u/18 år: 30 kr. Se mere info på Minigolfklub Putter Team Odense.

børn-minigolf-odense-havn
Et besøg hos Odense minigolf kræver koncentration

GoBoat – oplev Odense havn fra vandsiden

Nyligt ankommen til havnehood’et er bådudlejningsfirmaet GoBoat på Tysklandskajen foran Promenadebyen. Så nu er det muligt at se Odense havn fra vandsiden.

GoBoat bådene sejler med miljøvenlige elmotorer, som bliver opladet af energi fra sol-, vind- og vandenergi. I kan være op til 8 personer pr. båd og husk I max må medbringe 2 genstande pr. person. Åbningstider: mandag-torsdag kl. 12.00-solnegang. Fredag, lørdag og søndag kl. 9.30-solendgang. Pris for 1 båd i en time for op til 8 personer: 499 kr. Du/I bedes booke jeres bådtid på forhånd. Du kan se flere priser og booke din GoBoat tur her.

Odense havnebad og vandgopler

Trænger du til en dukkert, så kan du hoppe i Odense havnebad på Gamle Havnekaj. Gr. covid-19 er det kun tilladt at tage badeture i havnebadet. Ønsker du at opholde dig og f.eks. solbade, skal forlade selve havnebadet og gå ind på selve havnen. På den måde bliver der plads til at andre kan få et dukkert. Læs mere info her.

Åbningstiderne er fra kl. 6.00-7.30 og igen fra kl. 11.00-18.30 alle ugens dage. Opkald 30 minutter før lukketid.

Tæt på havnebadet er der et interaktivt månelandskab med kugleformede gopler, hvor der kan aktiveres vandstråler. Det er ret populært blandt mindre børn!

vandgopler-odense-havn
Vandgoplerne er meget populære

Øvrige aktiviteter på Byens Ø og Gamle Havnekaj

På byens Ø bagved Det Nordatlantiske Hus er der

 • en parkour bane
 • beachvolley bane
 • strandområde
 • legeplads for mindre børn

Odense Glasværk

Odense Glasværk, Havnegade 13, Odense C. Glasværket er et åbent værksted, hvor du kan komme og se glaspustere arbejde samt købe nogle af de fine glasting, som de fremstiller. Værket er altid et besøg værd. Åbningstider: alle dage kl. 10.00-15.00. Torsdag kl. 10.00-17.00. Gratis adgang. Se mere info på glasværkets Facebook side

Og du kan læse mere om et af mine besøg på Odense Glasværk her.

….Det kan du også opleve i Odense….

Kunst og museer

 • Hver aften i juli og august går nattevægteren en tur rundt i nogle af Odenses gader og stræder og fortæller historier og anekdoter fra en svunden tid. Turen er gratis, varer ca 1 time og starter kl. 21.00. Mødested: Den Gamle Kro, Overgade 23 Odense C. OBS: der er ikke nattevægter turene om søndagen. Du kan læse mere om nattevægter turene her.
 • Danmarks Jernbanemuseum, Dannebrogsgade 24, Odense C – byder på jernebanehistorie og gode oplevelser for store og små. Se mere info på Dansk Jernabemuseum
 • Brandts Klædefabrik og kunstmuseum, Amfipladsen 7, Odense C – byder på kunst for alle størrelser. Åbningstider: hverdag kl. 10.00-17.00 – torsdag kl. 10.00-21.00. Mandag lukket. Billetpriser: voksne 110 kr., børn gratis indtil 17 år. Se mere info på Brandts
 • Den fynske Landsby, Sejerskovvej 20, Odense S. Landsbyen er befolket med bondekoner, karle, præstefrøkener og smede, der viser hvordan man levede på landet i 1800 tallet. Åbningstider 1/7 til 13/7: kl. 10.00-17.00 samt 14/7 til 8/8: kl. 10.00-18.00. Billetpriser voksne 145 kr., børn gratis indtil 17 år. Se mere info på Den Fynske Landsby.
 • Møntergården, Møntestræde 1, Odense C. Møntergården er et kulturhistorisk museum, byder på masser af spændende oplevelser, der gør dig klogere på historien om Odense og Fyn. Åbningstider: (15/6 til 31/8) hverdag kl. 10.00-17.00. Billetpriser voksne 100 kr. og børn gratis indtil 17 år. Se mere info på Møntergården.
 • Odense Domkirke, Klosterbakken 2, Odense C. Domkirken hedder også Sankt Knuds Kirke og er opkaldt efter Knud Den Hellige. Kirkens tårn er 63 meter højt og en af Odenses højeste bygninger. Åbningstider hverdag kl. 10.00-16.00, Onsdag og torsdag er det muligt at møde en kirkevært, der fortæller om kirkens historie. Se mere info på Odense domkirke.
 • Magiske Dage Odense Sommerbutik, Vintapperstræde, Odense C. De Magiske Dage (tidligere kendt som Harry Potter festivalen) blev aflyst sidst år, men bliver afholdt i efterårsferien i år. Men børn og barnlige sjæle får i sommerferien en mulighed for at deltage rollespil, workshops og lave masser af magi. Se mere info om Den Magiske Sommerbutik her. Åbningstider (28/6 til 31/7): alle dage fra kl. 10.00-17.30. Gratis adgang.

Ude-oplevelser

 • Odense Zoo, Søndre Boulevard 306, Odense C – tag familien under armen og sig hej til alle dyrene i Zoo. Åbningstider: mandag-fredag kl. 9.00-17.00 samt lørdag og søndag kl. 9.00-18.00. Billetpriser: voksne 195 kr., børn 3-11 år 100 kr. Se mere info på Odense Zoo
kæleged-odense-zoo
Kæledyrene i Odense Zoo er populære
 • Kulturbotanisk have, Ejbygade 75, Odense SØ. Haven indeholder masser af træer og buske og benyttes både som grønt område, inspirationshave for haveelskere og som undervisningssted for børnehaver og skoler. Åbningstider: alle dage kl. 00-24.00. Billetpriser: gratis adgang. Se mere info på Kulturbotanisk have.
 • Stige Ø er en naturskøn halvø og legeplads, der faktisk bygget ovenpå en gammel losseplads. Stige Ø ligger for enden af Østre Kanalvej. På Stige Ø kan du sejle i kajak, fiske køre på mountainbike, skateboard eller rulleskøjter eller prøve træningsbanen. Derudover er der legeplads, slæbested, ishus, bålhytter, toiletter og shelters til overnatning. Se mere info om Stige Ø.
Stige Ø tovbane
Der var brug for armkræfter på tovbanen på Stige Ø
 • Odense Blomsterfestival og H.C. Andersen Festivals foregår medio august. Byens gader er fyldt med smukke blomsterudsmykninger og HCA Festivals fylder gaderne og stræder med gode og sjove gadeperformance oplevelser, teater, musik og comedy. Nogle aktiviteter kræver billet; også selvom de er gratis. Se mere info på Odense Blomsterfestival og HCA Festivals.
blomsterfestival-svane-eventyrhaven-odense
Byen er pyntet smukt op til Odense Blomsterfestival
 • Odense Aafart, Filosofangen 30, Odense C. Aafarten byder på idylliske sejlture på Odense å i centrum af byen. og du kan også leje kanoer og vandcykler. Priser varierer afhængig af aktivitet. Åbningstider (kiosk og vandcykler): søndag-torsdag kl. 10.00-19.00 samt fredag og lørdag kl. 10.00-2000. Se mere info på Odense Aafart.

Sommeraktiviteter i Odense

Jeg håber du har kunnet finde inspiration på min liste over sommeraktiviteter i Odense. Vi kommer i hvert fald selv til at gøre brug af listen, når vi får besøg af vores yngste nevø og niece i sommerferien. Mads og jeg holder selv ferie i august og satser på at bruge en del af vores sommerferie her i Odense og bl.a. kigge forbi nogle af de ting, der nævnt her over. Bl.a. en byvandring med nattevægterne igen, besøge det nye HCA museum

Derudover satser vi på et par dage i et tysk by. Vi har valgt ikke at booke noget på forhånd, da covid-19 situationen måske kan ændre sig inden august. Og vi styrer nok udenom en oplagt dansker by som Hamburg og vælger en mindre by eller Harzen. Men eftersom vi kun er 2 og ikke en hel familie, så vil det være relativt let at booke noget, når vi kommer tættere på august.

Hvad er dine sommerferieplaner? Holder du staycation sommerferie i Danmark eller skal du til udlandet?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 09/07/2021 / 23:03

  Sikke mange gode oplevelser du har samlet i Odense 🙂 Sidste gang jeg var på Fyn, uden at køre igennem, var sommeren 2014. Der var jeg en tur på Scandic og på Egeskov Slot. Så hyggeligt og flot, slottet og området altså! 😍 I år skal vi til Nordsjælland ved Hornbæk. Vi har snakket om at leje en autocamper næste sommer og køre rundt i Danmark. Home away from home ❤ Her kunne vi meget vel få brug for din guide 🙂
  Kh. Louise

  • Louise
   Forfatter
   11/07/2021 / 11:45

   Hej Louise

   Tak for dine søde kommentarer – og altid skønt når vi kan hjælpe og inspirere hinanden❤️

   Hornbæk og Nordsjælland er også et dejligt område selvom jeg primært har været omkring Farum hvor min søster bor.

   Spændende med en evt autocamper ferie. Jeg er ikke i tvivl om at A vil synes det er et hit 🏕👦🏼

   God sommer😎

   Kh
   Louise