fbpx

Sådan forlænger du levetiden på din blomsterbuket

En del af jer får forhåbentlig blomster af jeres kæreste om ikke så længe (red: Valentine). Personligt er jeg vild med blomster i alle afskygninger – og planter for den sags skyld. Men for mig er det noget luksus over at få en frisk buket blomster. Specielt hvis den er fra min søde kæreste Mads. Eller en person, jeg sætter stor pris på. Friske blomsterbuketter holder måske en lille uges tid, hvis det går godt. Men du kan faktisk gøre nogle ting selv for at have fornøjelse af din blomsterbuket i længere tid. Derfor har jeg lavet en lille guide til dig med nogle gode råd, så du forlænger levetiden på din blomsterbuket, så du får din blomsterbuket til at holde længst muligt.

Mangler du i øvrigt ideer til en corona ramt Valentines date, så smut forbi mit forrige indlæg ‘Ideer til din lockdown Valentinesdate‘ og lad dig inspirere.

Mine orange roser
Orange roser lyser op og jeg forbinder den orange farve med glæde og positivitet

Sådan forlænger du levetiden på din blomsterbuket

 • Start med at klippe 1-2 cm af stilkene med et skråt snit. Det skrå snit gør, at dine blomster får lettere ved at optage vand, når de ikke står direkte (fladt) ned på vasens bund.
 • Fjern så de nederste blade, så der ikke blade på den del af stilken, der er under vand. Det sikrer, at bladene ikke rådner i vandet og som regel er det også lettere at arrangere din blomsterbuket til at stå pænt.
Tulipanbuket
Tulipanbuketter skal behandles kærligt for at holde længst muligt.

OBS: Tulipaner har godt af at stå i koldt vand i papiret og med elastik på nogle timer inden du pakker dem ud. Du kan læse lidt mere om de sarte tulipaner og hvordan de bedst trives i din stue her.

 • Skift vandet i vasen hver dag for at undgå bakterier i vandet. Og husk at fjerne evt. snask på indersiden af vasen, når du skifter vandet. Og du må gerne lave et nyt skråsnit hver dag
 • Fjern den eller de blomster, der begynder at visne. På den måde undgår du at de giver bakterier i vandet, som forringer din bukets levetid.
 • Pas på din buket ikke får det for varmt. Undgå at stille den over en radiator eller i en vindueskarm.
 • Har du mulighed for det, så stil din buket køligt om natten. Det er nok de færreste af os, der har plads i køleskabet, men måske du har en terrasse. OBS: husk at din blomsterbuket ikke kan tåle frost.
 • Vidste du at blomster har en sød tand? Faktisk kan du spæde vandet i vasen op med lidt sodavand, da sukkeret i sodavanden giver næring til din buket. Alternativt kan du putte tre tsk sukker og 2 spsk (æblecider)eddike ned i vandet i vasen og røre rundt inden du sætter din buket i. Sukkeret giver næring og eddiken er antibakteriel.
 • Meen til gengæld skal du undgå frisk frugt i nærheden af din blomsterbuket. Noget frugt udskiller nemlig ethylen, som får dine blomster til at springe hurtigere ud.

Koldt eller varmt vand?

Blomster med en løgagtig stilk som påskeliljer og tulipaner har bedst af at stå i koldt vand. Roser og grene med en hård stilk foretrækker varmt vand. Mixede buketter kan du stille i lunken vand.

Har jeg fået flere buketter samtidigt, så laver jeg det jeg kalder en fusionsbuket, når nogle af blomsterne begynder at visne. D.v.s. at jeg tager de blomster, der er friske fra de forskellige buketter og laver en ny buket ud af dem. Vupti, så har jeg min fusionsbuket.

Min Valentines buket i 2019
Min Valentines buket i 2019

Er du til friske eller tørrede blomster? Er din bedre halvdel god til at give dig blomster?

God fornøjelse med din blomsterbuket.

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

4 Comments

 1. Dit_Mix
  15/02/2021 / 23:35

  Tak for de gode og brugbare tips ????❤️

  • Louise
   Forfatter
   16/02/2021 / 08:01

   Velbekomme og kun dejligt at høre at du finder mine tips brugbare????????

   God dag????????‍♀️

   Kh
   Louise

 2. Louise
  Forfatter
  13/02/2021 / 14:39

  Jamen så må gemalen jo bare dukke op med chokolade eller Baileys i stedet for blomster i morgen????????❤️

  God solskinslørdag☀️

  Kh
  Louise

 3. 13/02/2021 / 13:42

  Her i huset er det nemt at have blomster, for dem har vi desværre nemlig slet ikke.????Da jeg har MCS og reagerer på alt muligt og umuligt i duftmolekyler, så er det forbudt slut med buketter. Det eneste jeg lige kan klare, er en buket tulipaner. Sådan en indkøbes derfor et par gange i løbet foråret☀️