fbpx

Nye forbrugsmønstre med genbrugstøj og vintage

Reklame/samarbejde med Reshoppit Odense

For nogle uger siden blev jeg kontaktet af Reshoppit, der ville høre om jeg ville være ambassadør for dem. Reshoppit er kort fortalt er en markedsplads, hvor du kan sælge dine brugte ting, som er for pæne til at smide ud.

Jeg går selvfølgelig ind for genbrug i mange henseender, men må indrømme at det med at sælge og købe brugt tøj, ja den del var jeg ikke lige kommet til endnu. Altså at gøre det selv forståes – for jeg synes naturligvis, at det er så sympatisk og fint, at andre køber og sælger genbrugstøj 😉

Indrømmet, min såkaldte genbrugsangst skyldes nok i høj grad mine hidtidige fordomme om

-det tøj der bliver solgt som genbrugsguld eller secondhand ikke er moderne

-tøjet nu er rent, pænt og helt

-jeg kan prøve tøjet inden jeg evt. køber det

-har de noget tøj i min størrelse

Og sidst men ikke mindst

-at jeg da har råd til at købe nyt tøj!

kvinde foran Reshoppit Odense
Jeg har udfordret mig selv lidt og prøver for første gang at sælge noget af mit pænere brugte tøj gennem Reshoppit Odense

Reshoppit Odense

Nå, men jeg tænkte så, at i en alder af 55 år var det måske på tide at pakke fordommene lidt væk. Så jeg tog en tur forbi Reshoppit butikken i Odense C. Og blev positivt overrasket over den flotte butik.

Selve butikken var noget større end jeg havde gættet på. Den første del af butikken indeholdt en disk, prøverum, lidt kunst og et mindre sofaarrangement. I resten af lokalet var der lange rækker med tøjstativer.

Ekspedienten bød mig velkommen og forklarede mig kort om Reshoppit konceptet og hvordan jeg praktisk skulle gøre i givet fald jeg besluttede mig for at sige ja til at blive ambassadør.

Herefter brugte jeg lidt tid på at gå mellem de lange rækker med tøjstativer for at få en fornemmelse af hvilket tøj og hvilke ting, som andre sælger, priser m.v.

For det er nemlig ikke kun tøj, men også sko, tasker, smykker, vaser, kaffekopper og lamper m.v., der sælges på Reshoppit standene.

Reshoppit indgang og disk med medarbejder
Pigerne i Reshoppit Odense er søde og meget hjælpesomme

Ja tak til at blive ambassadør

Efter besøget besluttede jeg mig til at takke ja til tilbuddet om at blive ambassadør. Og så var det jo bare hjem og rydde op i tøjskabet.

De ting, jeg ønskede at sælge, oprettede jeg selv på min brugerprofil på mitreshoppit.dk. Der skulle laves en kort beskrivelse af hver ting og angives en pris.

Det med at sætte en pris synes jeg var lidt svært. Men jeg gik med trenden om ikke at sætte prisen for højt (håber jeg!)

Da jeg dagen efter kom op i butikken for at indrette min stand, fik jeg en stak bøjler, Reshoppit prismærker og klistermærker med beskrivelse og priser på de ting, jeg ville prøve at sælge.

Og så var det ellers bare at sætte prismærke på og hænge op. Og så håber jeg på, at der er nogen, der lige mangler noget af det tøj eller de sko, som jeg ikke bruger længere.

tøjstand Reshoppit Odense
Reshoppit Odense har omkring 300 stand med salg af pænere brugte ting og tøj.

Reshoppit

Foruden Odense findes Reshoppit butikkerne findes i Herning, Vejle og Horsens. Reshoppit startede i Horsens og butikken i Odense er nyeste skud på stammen. Den blev åbnet omkring april 2021 og har p.t. knap 300 salgsstande. Langt størstedelen af de personer, der er hoppet med på at købe og sælge pæn brugt tøj er – suprise – kvinder. Her i Odense er der omkring stande, hvor det sælges mandetøj!

Prisen for stand afhænger af hvilken standtype du vælger. Og så tager Reshoppit 15% i kommission for salget af dine varer.

Er du blevet nysgerrig på Reshoppit konceptet kan du læse mere om det her.

Reshoppit Odense gul snake Becksondergaard taske
Når du oprettet dine varer i Mitreshoppit får du udleveret prismærker du kan sætte på det tøj og de ting, du gerne vil sælge gennem din Reshoppit stand

Fordele ved genbrug

Og hvorfor er det så så smart med hele den der genbrugstøj-ting?

Jaeh, når vi køber og sælger genbrustøj er vi med til

-at reducere miljøbelastningen og CO2 og dermed spare på naturens ressourcer for jo flere der bruger tøjet, jo mindre nyt tøj skal der produceres

-at være mere bæredygtige

-at vi sparer penge ved ikke at købe nyt (og dyrere) tøj

-at andre får glæde af de ting, som du ikke selv bruger længere

-at du kan sammensætte helt din egen stil og få et unikt look

Bonustip:

Vidste du at det koster knap 7.000 liter at producere et par jeans?

Kun 3% af alt det vi danskere køber genbruges. Det vil sige at 97% forbrændes eller ender på lossepladsen

Hver dansker forbruger i gennemsnit 16 kg om året. Det svarer til 16 par jeans eller 64 t-shirts

Det vurderes at der ligger mellem 30.000-50.000 tons tøj ubrugt i vores skabe*

* kilde

Første step

At få en stand hos Reshoppit er mit første step på en ny vej med fokus på genbrugsguld på tøjfronten. Næste step er så at udfordre mig selv til måske endda at købe noget genbrugstøj. Den tænker jeg nok lige kræver lidt mere tilløb end ’sætte tilsalg’ delen. Men nu må  vi ses 😉

Et andet sted hvor jeg har udfordret mig selv er ved at begynde at få Reiki healing. Det kan du læse mere om mine oplevelser med Reiki healing her (reklamelink)

Er du en genbrugshaj? Har du solgt nogle af dine bedre brugte ting? Køber og sælger du dit pæne brugte tøj?

Reshoppit stand Odense med salg af pænere brugt tøj
Så er stand 215 klar til salg. Kig endelig forbi og se om du kan finde noget genbrugsguld hos Reshoppit Odense
Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.